Autor Wątek: Słupki zużycia paliwa  (Przeczytany 1873 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jary59

• Toyot Pełzający
  • **
Słupki zużycia paliwa
« dnia: 01 Października 2023, 14:46:04 »
Posiadam system 9".  Na początku eksploatacji kilka razy prawidłowo wyświetlały się słupki zużycia paliwa w danym dniu z datami. Później już nie i tylko jest zużycie łączne, bieżących słupków nie ma. Podobnie jest kiedy ustawię pokazywanie zużycie od uruchomienia auta, lub od tankowania. Ekran jest pusty. Myślę, że skoro wyświetlały się słupki z datami, to system musiał gdzieś pobrać datę, a teraz nie pobiera - dlaczego ? Ktoś może ma podobną usterkę ? Wszystkie inne funkcje działają OK.

Offline rafal180

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross
Odp: Słupki zużycia paliwa
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Października 2023, 23:48:25 »
Tez mam ten problem, w zasadzie to działało chyba przez 2 dni po odbiorze, a potem przestało. Miałem też problem by samochód łączył się z moim profilem usługi>profil (rozpoznanie profilu kluczyk samochodu). Zamiast mojego profilu czasami łączy się z profilem Gość. Wyzerowaniem statystyki historii zużycie paliwa i narazie jest pusta, nie pojawiają się nowe dni mimo, iż w aplikacji na telefonie jest niby wszystko ok.

Offline zolek

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Października 2023, 08:20:06 »
U mnie te słupki zawsze pokazywały tak jak opisujecie. Pierwszy z lewej "Teraz" to tak naprawdę informacja czy silnik spalinowy jest załączony, bo zazwyczaj brakuje mu skali. Drugi "Przeciętne" to zużycie łączne od ostatniego resetu i kolejne 6 to historia poprzednio wykonanych resetów zużycia łącznego. Nie wiem, czy na początku działało to inaczej. Osobiście robię reset przy każdym tankowaniu i w ten sposób mam historię zużycia od tankownia tylko po to, by się pochwalić niskim zużyciem  :-) , choć wolałbym, żeby była programowa możliwość zmiany wskazań zgodnie z aktualnie wybranym wskazaniem licznika zużycia: średnie (po resecie), od tankowania, od uruchomienia.

Offline Jary59

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Października 2023, 13:34:32 »
A czy pod słupkami są uwidocznione daty ?

Offline zolek

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #4 dnia: 04 Października 2023, 06:07:09 »
A czy pod słupkami są uwidocznione daty ?
Tak. W moim przypadku odpowiada to datom resetowania, choć zdarzyło się ze dwa razy, że pomimo resetu w historii nie zostało to zapamiętane.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl