Autor Wątek: nowa c-hr  (Przeczytany 53874 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

KubaCamry

• Gość
Odp: nowa c-hr
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Października 2023, 19:41:39 »
Jak będą to będzie o czym rozmawiać.
Jak na razie mają w ofercie Lexusa UX z technologią na poziomie Nissana Leaf’a (bateria chłodzona powietrzem) i bZ4x w którym jak nie odpadały koła to zasięg okazał się na poziomie wymienionego Nissana (200km).

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Października 2023, 20:55:54 »
Większość właścicieli samochodów elektrycznych stwierdziła, że ich następne auto będzie miało silnik spalinowy. :embarassed:
Jeżeli odwołujesz się do tego źródła, to wybacz ale nie rozumiałeś artykułu. :)

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #17 dnia: 24 Października 2023, 22:09:50 »
Chętnie dla żony wymienił bym GR na nową, ale niestety jak dla mnie cena 230k za plugina jakaś szalona, jak na taki mały samochód ...
W tej cenie masz full elektryka np. Tesle, z niewielką dopłatą iX1, zaraz będzie dostępne Volvo ex30 (geely).
Jak tylko masz się gdzie podpinać to do miasta tylko elektryk.
Jak dla mnie elektryk to w sam raz jak jadę do jednej rodziny czyli 400km albo do drugiej 700km i jazda cały czas po 135-155 na liczniku prawdziwa prędkość 140 na GPS yanosiku . A już zima nie skomentuje.
Wracam do tematu CHR NOWA jaki tu jest :
Samochód fajny ikona, napewno jest bardziej dopracowany niż starszy model ja widziałem lepsze spasowanie i lepsze plastiki z przodu co do tylu został jak jest ale za to mam ok o normalne a nie siędze bez okna ! Super ze jest okno większe , są ledy w środku są cyfrowe zegary i w końcu najlepsze jest aerodynamika której wydać. W starym aerodynamiki nie było przynajmniej z tylu zobacz wycieraczka zobacz spojler podwójny i inne .. najważniejsze dach szklany może nie otwierany ale jest nie TERMICZNY pierwszy raz w toyotach i ambientowe światło 64 kolory super jak coś to ten Pług in No co do ceny nie będę komentował wszystko jest drogie teraz .. ceny nie dla mnie !
Tutaj muj filmik z kanału mojego tylko jest po grecku możecie oglądnac bez głosu!zapraszam możecie również polubić mój kanał i subskrybować ,  niektóre filmy są tez po polsku !
https://m.youtube.com/watch?v=d2sMneBEP3Q&pp=ygUtVG95b3RhIGNociBoeWJyaWQgzrHOus6_zrzOsSDOus6xzrvPhc-EzrXPgc6_
Dziękuje guys !

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 25 Października 2023, 20:54:04 »
Nie będę polemizował nt. elektryków, bo temat jest o nowej ch-r. Wg. mnie cena mocno przestrzelona, przecież to tylko hybryda, tylko toyota nie dajmy się zwariować.
Do tej pory Toyota znała swoje miejsce w szeregu ale od 2 lat mocno szaleją z cenami. W dodatku w myśl zasady mniej za więcej…

ps. Ten marketingowy bełkot mogłeś nam darować… ikona? czego? cyfrowe zegary? u konkurencji dostępne od ładnych paru lat :)
« Ostatnia zmiana: 25 Października 2023, 20:57:34 wysłana przez KubaCamry »

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 27 Października 2023, 21:34:13 »
No właśnie nie dajmy się zwariować panie @kubacamry  ceny nowych aut są wzięte nie wiem skąd po drugie nie może być ta sama cena w niemcech aut i w Polsce w Niemczech zarabiają tyle samo ile tu ale w Euro wiec z 2 razy więcej ! Będziemy kupować stare bo nas tylko Na to będzie stać i zobaczycie za 2 lata o czym mówię auto już to inwestycja w mieszkanie śmieją się na mojim kanale Grecy za tyle by kupili mieszkanie porównując ceny co do polskich mieszkań za 35.000euro nawet w najmniejszej wsi w PL nie znajdzie ktoś ! Anyways  DO Tematu CHR NoWA ‚
Ikona czemu bo od 2017 jest ikona kiedy to zastanawiałem się o czym oni mówią ze z kluczyka da się zamknąć okna lub otworzyć long press na kluczyku takie technologie miały przecież inne firmy ale nie toyota ! Wtedy to tylko prius i chr to robił ! A inne firmy od 2010 roku miały takie opcje. Toyoty nie są napakowane elektronika może i dobrze dla tego tez nie maja problemów wola Japończycy to pierw przetestować. Kto kupuje bo myśli ze inowacjima firma to zły zakup !
Co do elektryków to nie będę kupował co mi każą bo unia sobie wymyśliła elektryki a potem z tego będzie podatek bo bateria do recyklingu musi. Wodór tez jest dobry albo LPG (zawsze mniej (spalin) czy tam CNG tez ma mniej spalin zanieczyszcza mniej co do elektryków to co jest gotowe w kraju infrastruktura ? gdzie ? Czy spalamy węgiel aby zrobić prąd dla czystych elektryków ? Nie dajcie się tak łatwo nabrać kolega właśnie zmienił na rocznym volvo baterie bo padła koszt 120.000 za 120 kupie najnowszy diesel lub LPG lub CNG lub benzynę a nie naprawie auto -jaki kosz odrazu !!!
Przepraszam za OFF TOP ! I za blendy ! Pozdro

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Października 2023, 23:07:46 »
Ja wypadam z dyskusji bo skończyłem czytać na pierwszym zdaniu Twojej wypowiedzi.
A jak nie wiem o czym piszesz, to nie będę dyskutował.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #21 dnia: 28 Października 2023, 00:39:36 »
@Ma-corolla - wyjaśnij nam krótko i na temat, czy Ty piszesz sam, czy korzystasz z translatora i czy jesteś Polakiem, czy nie? Bo uwierz, tego naprawdę nie idzie czytać, mimo całej mojej sympatii do Ciebie :)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 28 Października 2023, 00:45:12 »
Zdaje się, że jest Grekiem albo pól Grekiem.

Albo udaje Greka... ;)
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Raziel

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR Gen.2
« Odpowiedź #23 dnia: 06 Listopada 2023, 12:39:06 »
Swoją (GR sport w wersji premierowej) zamówiłem 11 sierpnia i nadal jest na pierwszym etapie "Przetwarzanie zamówienia".
Jedyna zmiana jaką zaobserwowałem (około tydzień temu) to pojawiła się mapka z oraz (przy kolejnych etapach) nazwa Sakarya, Turkey.
Pytanie do osób które zamówiły nową C-HR: kiedy składaliście swoje zamówienie i na jakim jest obecnie etapie?

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #24 dnia: 06 Listopada 2023, 20:54:14 »
https://moto.pl/MotoPL/7,88389,30373328,w-turcji-ruszyla-produkcja-nowej-toyoty-c-hr-baterie-do-tego.html

Tak dla waszej informacji ...
Moja corolla sedan (wyprodukowana w tej fabryce) 7 października jeszcze nie dotarła do Koper w Slowenii.
Tak że powodzenia tym co się łudzą na listopad
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline mes

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Listopada 2023, 21:46:58 »
Swoją (GR sport w wersji premierowej) zamówiłem 11 sierpnia i nadal jest na pierwszym etapie "Przetwarzanie zamówienia".
Jedyna zmiana jaką zaobserwowałem (około tydzień temu) to pojawiła się mapka z oraz (przy kolejnych etapach) nazwa Sakarya, Turkey.
Pytanie do osób które zamówiły nową C-HR: kiedy składaliście swoje zamówienie i na jakim jest obecnie etapie?

Moją C-HR Executive Premiere Edition zamówiłem 1 sierpnia. 11 października została wyprodukowana i od tygodnia (31.11) stoi w Mszczonowie.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 06 Listopada 2023, 22:11:25 »
Ciekawe, bo myślałem że "premiere edition" można było zamawiać na przełomie wrzesnia -października w czasie eventu nowej CeHaerki w salonach toyoty.
Nie wspomnę o tym ze dzisiaj mamy 06.11.2023
i od tygodnia (31.11) stoi
« Ostatnia zmiana: 06 Listopada 2023, 22:42:52 wysłana przez shark_ »
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline Raziel

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR Gen.2
« Odpowiedź #27 dnia: 07 Listopada 2023, 08:00:56 »
Wszystkie wersje (w tym premierowe) poza plug-in można było zamawiać już pod koniec lipca.

Offline mes

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #28 dnia: 08 Listopada 2023, 13:00:52 »
Nie wspomnę o tym ze dzisiaj mamy 06.11.2023
Sorry, pomyliłem się. Miało być oczywiście 31.10 :)

Offline JaJarek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius, IQ,
« Odpowiedź #29 dnia: 10 Listopada 2023, 11:26:38 »
kiedy składaliście swoje zamówienie
Zamówiłem auto 17.08. Od kilku dni rozpoczął się transport. Obecnie samochód oczekuje na dalszą drogę w Derince.
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa (J. Tuwim)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl