Autor Wątek: nowa c-hr  (Przeczytany 53851 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sinner

• Początkujący
  • Samochód:: C-HR GR PE
Odp: nowa c-hr
« Odpowiedź #30 dnia: 10 Listopada 2023, 13:07:48 »
Witam, tydzień temu zamówiłem c-hr, która na chwilę obecną ma status TT, co niby oznacza że została wyprodukowana ale oczekuje na transport.
Nie znam również VIN, wg sprzedawcy będzie znany dopiero gdy dotrze do polski. Ciekawi mnie czy Wy również go nie znacie oraz czy jest możliwość samodzielnego śledzenia poszczególnych etapów transportu?

Offline Raziel

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR Gen.2
« Odpowiedź #31 dnia: 10 Listopada 2023, 13:40:13 »
Pewnie ostudzę zapał kilku osób, ale podobno mają niezły bajzel z aktualizacją śledzenia zamówienia cna stronie / w aplikacji.
Na grupie FB jest osoba która zamówiła auto (C-HR drugiej generacji) a następnego dnia miała już informacje że jest w transporcie (Bytom) ;)

Offline mes

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Toyota Corolla
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Listopada 2023, 20:12:35 »
Swoją (GR sport w wersji premierowej) zamówiłem 11 sierpnia i nadal jest na pierwszym etapie "Przetwarzanie zamówienia".
Jedyna zmiana jaką zaobserwowałem (około tydzień temu) to pojawiła się mapka z oraz (przy kolejnych etapach) nazwa Sakarya, Turkey.
Pytanie do osób które zamówiły nową C-HR: kiedy składaliście swoje zamówienie i na jakim jest obecnie etapie?

Moją C-HR Executive Premiere Edition zamówiłem 1 sierpnia. 11 października została wyprodukowana i od tygodnia (31.10) stoi w Mszczonowie.

Dzisiaj dostałem informację, że auto jest już w salonie :-) Niedługo odbiór :)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #33 dnia: 14 Listopada 2023, 20:41:00 »
Gratulacje
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Raziel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 15 Listopada 2023, 08:53:34 »
Swoją (GR sport w wersji premierowej) zamówiłem 11 sierpnia i nadal jest na pierwszym etapie "Przetwarzanie zamówienia".
Jedyna zmiana jaką zaobserwowałem (około tydzień temu) to pojawiła się mapka z oraz (przy kolejnych etapach) nazwa Sakarya, Turkey.
Pytanie do osób które zamówiły nową C-HR: kiedy składaliście swoje zamówienie i na jakim jest obecnie etapie?

Moją C-HR Executive Premiere Edition zamówiłem 1 sierpnia. 11 października została wyprodukowana i od tygodnia (31.10) stoi w Mszczonowie.

Dzisiaj dostałem informację, że auto jest już w salonie :-) Niedługo odbiór :)

Gratulacje :)
Moja w kilka dni przeskoczyła z "Przetwarzanie zamówienia" na "W transporcie - Derience, Turkey"

Offline JaJarek

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius, IQ,
« Odpowiedź #35 dnia: 18 Listopada 2023, 11:59:24 »
podobno mają niezły bajzel z aktualizacją śledzenia zamówienia
Moje auto przez ponad 10 dni było w Derince a wczoraj cofnięto je do Adapazari. "Ja tu widzę niezły burdel, siostry"
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa (J. Tuwim)

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #36 dnia: 18 Listopada 2023, 12:53:19 »
Moje auto przez ponad 10 dni było w Derince a wczoraj cofnięto je do Adapazari. "Ja tu widzę niezły burdel, siostry"
Burdel to jest u was, w Archeo ;)
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Raziel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 28 Listopada 2023, 09:04:50 »

Jakieś zmiany w statusie?
U mnie wg apki auto od dwóch tygodni stoi w Derince...
« Ostatnia zmiana: 28 Listopada 2023, 09:08:17 wysłana przez Raziel »

Offline JaJarek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 10 Grudnia 2023, 07:37:09 »
Ja już tego nie rozumiem. Wg aplikacji "MyT" moje auto jest w Koper (Słowenia). Na stronie "toyota.pl" też przez jakiś czas było w Koper a teraz cofnięto je do Derince. Wysłałem pytanie do "Toyota Central Europe"- jaki sens ma istnienie tak zwanego śledzenia, skoro informacje są co najmniej wątpliwe. O efektach powiadomię  osobnym wpisem.
P.S. Według dealera auto mam otrzymać 15.12. No, zobaczymy... <zalamka>
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa (J. Tuwim)

Offline Raziel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Grudnia 2023, 10:59:23 »
Ja już tego nie rozumiem. Wg aplikacji "MyT" moje auto jest w Koper (Słowenia). Na stronie "toyota.pl" też przez jakiś czas było w Koper a teraz cofnięto je do Derince. Wysłałem pytanie do "Toyota Central Europe"- jaki sens ma istnienie tak zwanego śledzenia, skoro informacje są co najmniej wątpliwe. O efektach powiadomię  osobnym wpisem.
U mnie po 4 tygodniach od opuszczenia fabryki, samochód ponad 2 tygodnie był w Derince, następnie na prawie 2 tygodnie został cofnięty do Adapazari a dzisiaj przeskoczył do Słowenii...
Co ciekawe, wszystko działo się na stronie Toyoty oraz w aplikacji My Toyota (ta z czarnym logo), natomiast aplikacja MyT nie zarejestrowała "cofnięcia" i samochód cały czas stał w Derince aby dzisiaj przeskoczyć na Słowenie.
W zeszłym tygodniu sprzedawca z Toyoty powiedział, żeby nie zwracać na te statusy uwagi bo różne cyrki się tam dzieją, i że Toyota Polska nie ma na to wpływu.

Offline JaJarek

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #40 dnia: 11 Grudnia 2023, 16:38:27 »
Dziś otrzymałem odpowiedź z Biura Obsługi Klienta klient@toyota.pl. "(...) przepraszamy za niespójności wskazywane na portalu oraz w aplikacji. Administracja portalu leży po stronie Toyota Motor Europe (...)"
Mój samochód w dniu dzisiejszym dotarł do składu celnego w Polsce (Mszczonów). Przewidywany odbiór to 27 grudnia, ale dokumenty potrzebne do rejestracji auta odbiorę w tym tygodniu.
O dalszym rozwoju sprawy powiadomię "osobnym pismem"  :-)

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #41 dnia: 11 Grudnia 2023, 20:16:45 »
Śmieszna sprawa w tym przerzucaniu się odpowiedzialnością za działanie bubla.
Nie, , to nie my - to Belgia. Przepraszam - a guzik to Klientów obchodzi kto za co odpowiada.
To jedna korpo. Apka wspólna. Podejście do kolegów z innego kraju żenujące..
To taka sugestia że może by im zasygnalizowac w Belgi że zawalili i nie działa od roku (sic!)

A gdyby pochwała była to już MY?
« Ostatnia zmiana: 11 Grudnia 2023, 20:57:34 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #42 dnia: 11 Grudnia 2023, 20:18:30 »
"To ja zrobiłem, to też ja, a tamto to Oni spierdzielili", cytując klasyka.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Raziel

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Grudnia 2023, 12:13:56 »
U mnie po 4 tygodniach od opuszczenia fabryki, samochód ponad 2 tygodnie był w Derince, następnie na prawie 2 tygodnie został cofnięty do Adapazari a dzisiaj przeskoczył do Słowenii...
Co ciekawe, wszystko działo się na stronie Toyoty oraz w aplikacji My Toyota (ta z czarnym logo), natomiast aplikacja MyT nie zarejestrowała "cofnięcia" i samochód cały czas stał w Derince aby dzisiaj przeskoczyć na Słowenie.
W zeszłym tygodniu sprzedawca z Toyoty powiedział, żeby nie zwracać na te statusy uwagi bo różne cyrki się tam dzieją, i że Toyota Polska nie ma na to wpływu.

Siup i z powrotem na stronie Toyoty i w aplikacji My Toyota auto wróciło do Derince, Turkey. Ale jest nadzieja, w aplikacji MyT twardo trzyma się Słowenii ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Grudnia 2023, 12:32:54 »
Wczoraj potwierdzony odbiór na juto auta znajomej, a w apce nadal gdzieś w świecie
Olejcie tą apkę.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl