Autor Wątek: nowa c-hr  (Przeczytany 53867 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline walkjar

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 1.8 hybryd
Odp: nowa c-hr
« Odpowiedź #180 dnia: 22 Marca 2024, 21:11:48 »
Dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi... Toyota ma własną bazę, w europejskiej ewidencji vin potwierdzone ... Te dwie bazy potwierdzają realność auta (w moim przypadku).

Odnośnie auta - sprzedawca, mając ubezpieczenie i to ADAC odebrało ode mnie auto i odprowadziło do serwisu  20.03.2024.
Okazało się, że problem wystąpił na złączu rozdzielczym wysokiego napięcia na cewki świec. Pin od cewki czwartego cylindra nie łączył .... 
Właśnie odebrałem samochód 22.03.2024 - jest wszystko OK. Przejechałem około 180 km, różnymi prędkościami.

Auto mam na podjeździe.
Ogólnie, problem naprawił sprzedawca, a ja posiwiałem :)

Mam teraz nadzieję, że długo będzie jeździł bezawaryjnie.

Pozdrawiam Wszystkich.
Spokojnego Wieczoru.

Offline Bart_olini

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: 23 Marca 2024, 09:49:44 »
Widzę ,że ze szczęścia pomyliłeś wątki :grin:. Super ,że wszystko skończyło się dobrze.

Offline robo32

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR GR SPORT
« Odpowiedź #182 dnia: 04 Kwietnia 2024, 05:29:59 »
Ponawiam pytanie.
Jak posiadacze c-hr gen-2 oceniacie światła, ja osobiście nie jestem zadowolony z tych Matrix lampek, poprzednia gen. G-era po lifcie świeciła znacznie lepiej no i w Matrix mam taką niebieską poświatę na linji odcięcia. Jak to mawiają nowsze nie znaczy zawsze lepsze .

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #183 dnia: 05 Kwietnia 2024, 13:17:39 »
Ludzie gdzie Wy wszyscy zamawiacie te CHR-y ?
Przecież na stocku jest tego pełno zarówno 2023 z upustami, jak i 2024.
Do kupna od ręki.

Offline S401

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR
« Odpowiedź #184 dnia: 05 Kwietnia 2024, 16:20:33 »
Są dostępne tylko hybrydy, ale już plug in nie ma. Niektórzy robią też niestandardowe specyfikacje i trzeba wtedy złożyć zamowienie do produkcji stąd dłuższy czas oczekiwania na odbiór u mnie po 4 miesiącach samochód został wyprodukowany i czeka na dostarczenie do Polski

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #185 dnia: 10 Kwietnia 2024, 00:00:54 »
...no to dzisiaj odebrałem swój nowy nabytek :). No i jestem zadowolony. Porównanie mam ze swoją ex-Corollą 2.0 z 2019 r.

Pierwsze wrażenia bardzo dobre. Fajnie się prowadzi, jest niezwykle cicho jak na Toyote. W mojej Corolli było znacznie ale to znacznie głośniej. Oczywiście są pewne zaskoczenia negatywne ale te minusy nie przyćmiewają plusów"  :grin:
Po pierwszym dniu i 100 km zrobionych dzisiaj moja ocena jest jak najbardziej na "+"
Do zalet:
- spalanie, które utrzymuje się na poziomie 5 l +/-0,2 l. To lepiej niż w mojej Corolli przy podobnym stylu jazdy. W dodatku samochód niedotarty i większy,
- światła- no zajefajne światła mijania, lepiej niż w Corolli, dalej świecą i więcej widać. W Corolce zawsze miałem wrażenie, że świecą mi pod nogi, tutaj snop światła jest dalej skierowany a i nikt nie mruga z naprzeciwka, że oślepiam.
- wyciszenie wnętrza podczas jazdy...poprawiło się i to znacznie. Zawieszenie pracuje cicho, opór powierza nie jest głośny przy wyższych prędkościach, silnika w zasadzie do 2k obrotów nie słychać
- multimedia, w końcu coś co nie wygląda jak NINTENDO z lat '90. Estetyczny wygląd i bardziej intuicyjne w działaniu.

A teraz minusy...a też jest ich trochę:
- do słupka B mamy komfort, jakby luksusowo...za słupkiem B w kierunku tyłu to już raczej Dacia niż Lexus, ale widziały oczy co brały,
- bagażnik - niby duży i pakowny ale kłopot pojawia się z gaśnicą. Nie ma gdzie jej umieścić . Pod podłogą tam gdzie zestaw naprawczy nie ma tak na prawdę miejsca na gaśnicę,
- wyposażenie dokumentacji. Zero jakiegoś etui na książkę obsługi czy też książeczkę serwisową. Jakieś białe pudełko kartonowe i to wszystko.
- zupełnie nieczytelna książeczka obsługi pojazdu. Nie wyjaśnia zasad funkcjonowania ustawień pojazdu, a to przy mnogości ustawień jest podstawą.

Do tej pory nie wiem jak na wyświetlaczu HUD pojawił się obrotomierz. W Corolli to było proste do przestawienia, tutaj to nie wiadomo jak to zrobić , ponoć się da ale nie wiadomo jak.

Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline alwi

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR'#03923
« Odpowiedź #186 dnia: 11 Kwietnia 2024, 10:40:50 »
Witam,

Pochwalę się, że w ubiegłym tygodniu udało mi się odebrać Toyota C-HR 2.0 AWD-i Executive Premiere z 2023 - do odebrania była po 1 tyg. od zamówienia - cenę udało się jeszcze trochę obniżyć i wyszło 177 000 w wyprzedaży rocznika. Za takie pieniądze nie widziałem nic lepszego na rynku przez ostatnie pół roku... Ogólnie jestem zadowolony - jazda nim to dla mnie sama przyjemność, a wszystkie wspomniane wady to dla mnie - za przeproszeniem - drobne pierdoły (no ale nie zaprzeczam, że jednak są) - poza jedną rzeczą: do tego specyficznego wycia silnika przy skrzyni CVT to naprawdę trzeba się przyzwyczaić.

Czy wie ktoś czy CH-R ma digital key który można pobrać do telefonu?
Wydawało mi się, że gdzieś w filmikach o testach tego modelu ktoś to wspominał - chciałem sprawdzić jak działa, ale nie widzę takiej opcji w MyToyota. Natomiast autonomiczne wyparkowanie auta w przypadku, gdy ktoś zaparkuje za blisko, zastawi drzwi kierowcy i nie ma jak wsiąść - to jest super bajer - rzadko używany, ale cieszy.

/pzdr

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #187 dnia: 11 Kwietnia 2024, 22:13:32 »
Natomiast autonomiczne wyparkowanie auta w przypadku, gdy ktoś zaparkuje za blisko, zastawi drzwi kierowcy i nie ma jak wsiąść - to jest super bajer - rzadko używany, ale cieszy.

Faktycznie...tylko bajer. Niestety nie chce ten  "bajer" wyprowadzić samochodu z garażu. Odmawia z uwagi na "wykrytą przeszkodę przed pojazdem"...chociaż nic się przed nim nie znajduje. Ja stoję zboku a nawet próbowałem stać za samochodem. Poza tym apka nie może się zdecydować czy mam odblokować wpierw pojazd czy niekoniecznie. Potrafi zadziałać bez odblokowania pojazdu co skutkuje wyciem alarmu.

A tak z innej beczki -  czy ktoś wie jak na stałe wyłączyć ostrzeżenie "Uwaga: Sprawdź wszystkie siedzenia."? Na forum w temacie Corolli ktoś pisał, że da się to zrobić poprzez ustawienia na licznikach. Szukałem, szukałem i nie znalazłem tam takiej opcji.  Bardzo wkurzające jest to z racji tego, że ostrzeżenie te zasłania podsumowania podróży, przekazywane jest na fona co go zaśmieca, a jak się samochód zamyka to pojawia się dodatkowo ostrzeżenie dźwiękowe. Do kitu to!

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #188 dnia: 12 Kwietnia 2024, 09:37:08 »
Witam,

Pochwalę się, że w ubiegłym tygodniu udało mi się odebrać Toyota C-HR 2.0 AWD-i Executive Premiere z 2023 - do odebrania była po 1 tyg. od zamówienia - cenę udało się jeszcze trochę obniżyć i wyszło 177 000 w wyprzedaży rocznika. Za takie pieniądze nie widziałem nic lepszego na rynku przez ostatnie pół roku... Ogólnie jestem zadowolony - jazda nim to dla mnie sama przyjemność, a wszystkie wspomniane wady to dla mnie - za przeproszeniem - drobne pierdoły (no ale nie zaprzeczam, że jednak są) - poza jedną rzeczą: do tego specyficznego wycia silnika przy skrzyni CVT to naprawdę trzeba się przyzwyczaić.

/pzdr
Gratki, ale nie zgodzę się, że nie można wyrwać "nic lepszego" w tej  cenie, jeśli chodzi o wyprzedaże.
Ja kilka dni temu np. Jeździłem nową ZR-V od Hondy z max. wyposażeniem wersja "Adwance".
Dostajesz w niej w standardzie wszystko m/i szklany otwierany dach, naturalną skórę tam gdzie styka się z ciałem, mega dobry system Bose, świetnie działające wspomagacze itp. Są oczywiście minusy jak np. brak kamer 360°, czy choć ustawny ale jednak tylko 380l bagażnik ( w realu wymiarami większy niż w Ch-r) ale miejsca w środku ogrom i z przodu i z tyłu. Oba fotele elektrycznie regulowane, kierowcy z pamięcią.
Auto jezdzi... GENIALNIE! Jestem pod mega wrażeniem właściwości jak i zawieszenia. Jest dobrze wyciszone oprócz nadkoli, tu jest słabo. Silnik hybrydowy 184KM daje 8.0 do setki, a spalanie z moich prób w mieście rewelacja, dużo gorzej powyżej 120 +.
Tak mi to auto się spodobało (wróciła radość z jazdy) że biorę go dziś na weekend. Dla niektórych osób może być jednak za duży,  bo wymiarami jest prawie jak moja rav4.
Wyjściowo cena 211900 za nawyższy model w tamtym roku (obniżyli w tym roku cennik - najwyzszy model 196400 + pakiet ubezpieczenia za 1zł) wynegocjowałem  za 176400.
Naprawdę świetne auto.
« Ostatnia zmiana: 12 Kwietnia 2024, 09:39:22 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline alwi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #189 dnia: 12 Kwietnia 2024, 12:09:26 »
Ja szukałem drugiego, mniejszego auta do miasta. Na rodzinne wycieczki mam X-Trail'a E-power, w którym notabene kultura pracy silnika i wyciszenie wnętrza podczas jazdy jest chyba najlepsza możliwa w hybrydach w okolicach do ~200 000, stąd może ciężko mi się szybko przestawić na te u Toyoty (ale myślę, że to kwestia przyzwyczajenia - np. w trybie Sport odczuwalnie szybciej przyspiesza i krócej wyje i jest całkiem znośne).

No i wyżej nieprecyzyjnie napisałem - ja miałem tylko 2 kryteria co do wyposażenia (i one praktycznie gwarantowały mi, że tak naprawdę wyposażenie będzie pełne) = Head-Up + kamery 360, i Crossover < 200 000. Pewnie dlatego też te Hondy były u mnie z automatu odfiltrowane.

I wtedy dalej bym jednak upierał się przy stwierdzeniu, że nie ma nic lepszego od Toyoty CH-R, jeśli właśnie chodzi o wyposażenie w cenie do 177 000 (ale też bardziej subiektywnie - o komfort jazdy; o wykończenie wnętrza, no i o genialny wygląd zewnętrzny) dla corossovera. Plus ma u mnie jeszcze za to, że w tą cenę załapał się wielki szklany dach, który jest atrakcją dla dzieci (chociaż z jego brakiem mógłbym się łatwo pogodzić).

Offline alwi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #190 dnia: 12 Kwietnia 2024, 12:15:29 »
Cytuj (zaznaczone)
Faktycznie...tylko bajer. Niestety nie chce ten  "bajer" wyprowadzić samochodu z garażu. Odmawia z uwagi na "wykrytą przeszkodę przed pojazdem"...chociaż nic się przed nim nie znajduje. Ja stoję zboku a nawet próbowałem stać za samochodem. Poza tym apka nie może się zdecydować czy mam odblokować wpierw pojazd czy niekoniecznie. Potrafi zadziałać bez odblokowania pojazdu co skutkuje wyciem alarmu.

To gorzej - nie sprawdzałem u siebie, ale liczyłem, że będzie działał. Natomiast widziałem problem z automatycznym parkowaniem - raz próbowałem dla zabawy i w środku wjeżdżania tyłem w zatoczkę zatrzymał się, bo stwierdził że zbyt blisko jest już auta z przodu - czyli całkiem źle sobie wycelował. No i zatrzymał się na środku w poprzek drogi praktycznie i nie chciał jechać manualnie bo był ciągle w trybie parkowania ale zablokowany - nie wiedziałem jak to wyłączyć a inni kierowcy stali i czekali, żeby przejechać - słabo wyszło.

Cytuj (zaznaczone)
A tak z innej beczki -  czy ktoś wie jak na stałe wyłączyć ostrzeżenie "Uwaga: Sprawdź wszystkie siedzenia."? Na forum w temacie Corolli ktoś pisał, że da się to zrobić poprzez ustawienia na licznikach. Szukałem, szukałem i nie znalazłem tam takiej opcji.  Bardzo wkurzające jest to z racji tego, że ostrzeżenie te zasłania podsumowania podróży, przekazywane jest na fona co go zaśmieca, a jak się samochód zamyka to pojawia się dodatkowo ostrzeżenie dźwiękowe. Do kitu to!

Jak Ci wyskoczy, to naciśnij OK na kierownicy, a potem przytrzymaj OK jeszcze raz chyba i już.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #191 dnia: 12 Kwietnia 2024, 22:40:32 »
Jak Ci wyskoczy, to naciśnij OK na kierownicy, a potem przytrzymaj OK jeszcze raz chyba i już.

Próbowałem...nie funguje  :-(

Wysłałem maila do serwisu z zapytaniem. Ciekawe co odpiszą

Offline Ra7alsky

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #192 dnia: 01 Maja 2024, 12:27:16 »
Dzień dobry bardzo moi Drodzy!
Mam pytanie do szanownego grona.
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają terminy realizacji zamówienia nowej C-hr z wyprzedaży rocznika 2023? Auto jest na stoku, zostało wybrane, umowa kupna-sprzedaży została już podpisana oraz wpłacono zaliczkę.
Bardzo dziękuję za wszelką pomoc oraz odpowiedz.

Offline alwi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #193 dnia: 01 Maja 2024, 12:52:23 »
U mnie to trwało 1 tydzień.

Offline atol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR GR MY24
« Odpowiedź #194 dnia: 01 Maja 2024, 14:31:50 »
Dzień dobry bardzo moi Drodzy!
Mam pytanie do szanownego grona.
Czy ktoś się orientuje jak wyglądają terminy realizacji zamówienia nowej C-hr z wyprzedaży rocznika 2023? Auto jest na stoku, zostało wybrane, umowa kupna-sprzedaży została już podpisana oraz wpłacono zaliczkę.
Bardzo dziękuję za wszelką pomoc oraz odpowiedz.

Witam wszystkich!
Tydzień temu wpłaciłem zaliczkę i podpisałem umowę na nową C-HR GR Sport (rok produkcji 2023). Auto jest na stoku (Mszczonów). Powiedziano mi, że do odbioru będzie za 5 tygodni, czyli pewnie pod koniec maja. A Ty jaki masz termin odbioru?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl