Autor Wątek: nowa c-hr  (Przeczytany 53864 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: nowa c-hr
« Odpowiedź #210 dnia: 09 Maja 2024, 22:27:48 »
Nie. Jest kilkadziesiąt samochodów, które dotarły do dilera przed moim, które trzeba zarejestrować, przygotować i wydać oraz kolejnych kilkadziesiąt umówionych na serwis przed moim. Czeka w swojej kolejce na dostęp do serwisu (montaż haka, rejestratorów). Kolejki potworne - tyle sprzedano aut vs moce przerobowe dilera.

To raczej tak to wyglądać nie powinno i zakrawa to na kpine z Klienta.
Niech sobie wynajmą firmę zewnętrzna do montażow. Niech dotrudnia ludzi. Za to oczekiwanie należy Ci się solidny rabat. Udaj się tam i ustal konkretną datę wydania samochodu z Kierownikiem działu (to powinno być już dawno ustalone...)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
« Odpowiedź #211 dnia: 09 Maja 2024, 22:34:19 »
Za to oczekiwanie należy Ci się solidny rabat
Rabat? Za auto zapłaciłem 2 dni wcześniej - zanim dotarło do dilera. Tu już nie ma co rabatować. Natomiast coś mi się zdaje, że darmowa wymiana oleju z materiałami i robocizną po 1500 km spokojnie się należą?
Pozdrawiam,

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #212 dnia: 09 Maja 2024, 22:35:45 »
Za to oczekiwanie należy Ci się solidny rabat
Rabat? Za auto zapłaciłem 2 dni wcześniej - zanim dotarło do dilera. Tu już nie ma co rabatować. Natomiast coś mi się zdaje, że darmowa wymiana oleju z materiałami i robocizną po 1500 km spokojnie się należą?
Nie. Nie ma takiego przeglądu w Toyocie…
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #213 dnia: 09 Maja 2024, 22:46:02 »
Nie. Nie ma takiego przeglądu w Toyocie…
Dzieci, spać, za dużo tego komputera dzisiaj. Gdzie facet pisze o jakimś przeglądzie?

Offline Ra7alsky

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #214 dnia: 10 Maja 2024, 12:20:59 »
27 kwietnia na auto ze stoku a nawet jeszcze awizacji nie ma na to auto, dramat jakiś.
To jest dramat? To jest pikuś !!! Moje auto przyjechało do dilera 5 kwietnia. Dziś mamy 9 maja, a samochód nie jest gotowy do wydania  :grin: Za tydzień kończy się ważność tymczasowego dowodu rejestracyjnego a ja nie mam terminu odbioru heh.

Widzę, że łańcuch dostaw i logistyka kuleje u Toyoty. Poza problemem z samym transportem auta do salonu to jak już go zwiozą to jeszcze trzymanie go w tym salonie bez możliwości wydania auta bo nie ma komu go przygotować i wydać. Nie wiem jak u pozostałych producentów, ale jest coraz gorzej. Mimo, że auto ze stoku powinno się szybko zjawić, tak obecnie to ani kasy ani samochodu, który już dawno powinien pracować.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #215 dnia: 10 Maja 2024, 22:56:18 »

Napisz na adres klient@toyota.pl. Opisz sytuację, żądaj wydania Twojej własności. Natomiast co do zadośćuczynienia to na własnym przykładzie powiem Ci - za dochodzenie się o wymianę zalanej lampy tylnej Toyota Central Europe dało mi darmowe materiały na pierwszy przegląd.
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline zorian2

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR 1
« Odpowiedź #216 dnia: 12 Maja 2024, 14:33:41 »
Mnie dealer miał powiadomić "jak tylko przyjedzie do Polski". Nie wiedział, że od czasu do czasu zaglądam na MyT i gdy stanęło w Polsce odczekałem chyba 2 dni dni i upomniałem się o nie dzwoniąc do dealera. Ten zdziwił się bo nie wiedział ("jeszcze nie dotarło itp polejwody") ale sprawdził i poddał się wyznaczając termin odbioru.

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
Nagłośnienie JBL
« Odpowiedź #217 dnia: 13 Maja 2024, 09:24:44 »
Pytanie do tych co maja wersję z nagłośnieniem JBL.
Konkretnie chodzi o ten niskotonowy głośnik z tyłu. Ja go w ogóle nie słyszę, nawet po otworzeniu bagażnika. Proszę o Wasze spostrzeżenia w tym temacie

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #218 dnia: 13 Maja 2024, 10:23:01 »
Sprawdź sobie plikami testowymi lub listą np. z Spotify...
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline jarh

• Toyot Pełzający
  • **
Kasowanie wskazań uzycia paliwa
« Odpowiedź #219 dnia: 14 Maja 2024, 12:00:58 »
Czy można ustawić kasowanie wskazań zużycia paliwa, żeby zerowało się po zatankowaniu, tak jak to jest w corolli ?

Offline S401

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR
« Odpowiedź #220 dnia: 15 Maja 2024, 16:33:55 »
U mnie umowa podpisana 1 grudnia 2023 i wpłacona zaliczka w wysokości 30% wartości auta, wersja  C-HR GR SPORT Premiere Edition PHEV + dach panoramiczny. Na początku odbiór miał być w marcu 2024 potem w kwietniu 2024 i stanęło na tym, że auto wyprodukowane było w kwietniu, a odbiór ustalony na 18 czerwca aktualnie auto znajduje się już w Polsce więć już bliżej jak dalej. Po rozmowach dostałem większy rabat na auto, ale czas oczekiwania na rozpoczęcie produkcji to masakra.

Offline atol

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR GR MY24
« Odpowiedź #221 dnia: 15 Maja 2024, 16:56:29 »
W poniedziałek odbieram swoją C-HR. Zamówiłem ją 24 kwietnia (rok produkcji: grudzień 2023), na odbiór umówiony jestem w salonie 20 maja. Opony całoroczne założą, te zdjęte z samochodu pójdą na sprzedaż. W piątek ją zarejestruję i ubezpieczę. U mnie (Warszawa) kolejek do rejestracji pojazdów nie ma - można umówić wizytę przez internet na konkretną godzinę na dowolny dzień.

Offline Mr. Nowy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #222 dnia: 15 Maja 2024, 20:21:54 »
Tak przy okazji - jeśli komuś Toyota Central Europe (dalej TCE) obiecała celem zadośćuczynieniu darmowe materiały do pierwszego przeglądu to pamiętajcie aby odpowiednio wcześniej...najlepiej  z miesięcznym wyprzedzeniem...umówić się do serwisu na przegląd  :grin: :grin: :grin:

Okazuje się, że te materiały, na ten pierwszy przegląd, to TCE przesyła do serwisu. To nie jest na zasadzie pokrycia kosztów materiałów przez TCE!!! System jest taki - rezerwujesz przegląd w ASO, potem ASO zawiadamia TCE o przeglądzie i prosi o materiały, następnie TCE wysyła materiały do ASO, no i ASO robi wtedy przegląd :-) :-) Stąd ten miesiąc wyprzedzenia w umawianiu się do ASO :-)  Dzisiaj mi w ASO uświadomili odnośnie do tego zadośćuczynienia w postaci darmowych materiałów do pierwszego przeglądu.

Mam nadzieję, że TCE w przesyłanym pakiecie niczego nie zapomni wysłać  :grin: :grin: :grin:

Bardziej tego nie mogli skomplikować  :-) :-)
Toyota C-HR 2.0 Hybrid Dynamic Force  AWD-i GR SPORT Premiere Edition

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #223 dnia: 16 Maja 2024, 00:10:50 »
A podkładka pod miskę oleju, a baterie do cobry/ble i kluczyka,  a płyn do spryskiwaczy...
Jak nie wierzysz, nic im nie ograniczaij i po przeglądzie sprawdź fakturę.
« Ostatnia zmiana: 16 Maja 2024, 00:12:36 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Ra7alsky

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #224 dnia: 16 Maja 2024, 09:36:24 »
Jaka jest obecnie procedura przy nowym aucie? Chodzi mi o pierwszy przegląd auta. Czy jest on robiony po tym 1-2k km czyli spuszczenie oleju i wlanie nowego czy teraz pierwszy przegląd jest dopiero przy tych 15k km?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl