Autor Wątek: Zdalne ogrzewanie  (Przeczytany 16047 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
Odp: Zdalne ogrzewanie
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Października 2023, 13:15:18 »
Nie bój nie bój, wyłączą Ci!  :-P
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

Offline ppawel1981

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 1.8 sd
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Października 2023, 15:34:10 »
Grzeje i chłodzi. Silnik się włącza. Super funkcja z apki

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Października 2023, 15:35:59 »
sama funkcjonalność nie służy do tego, żeby zdalnie otworzyć samochód, tylko do tego, aby zdalnie zweryfikować czy go zamknęliśmy

Zgadzam się jak najbardziej. Tylko, o ile mnie pamięć nie myli, sprzedawca mówił mi coś w stylu "będzie Pan mógł otworzyć auto komuś np. na parkingu". Absolutnie mi to niepotrzebne, ale z ciekawości sprawdziłem no i nie działa.
Z drugiej strony - jeden post czy dwa wyżej: u don_pazurro działa! Chyba jednak ta systemy żyją swoim życiem. Strach się bać co tam jeszcze kminią jak śpimy :)

Offline TomekGWCST

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla TS 2.0
« Odpowiedź #18 dnia: 24 Października 2023, 08:40:31 »
Nie bój nie bój, wyłączą Ci!
Tak mi zrobili w Oplu. Fajnie działała funkcja otwierania, zamykania, lokalizacji, wysyłanai adresu do nawigacji etc. Po czym po przejeciu Opla przez PSA Francuzi uznali, że nie będą płacic Amerykanom i wyłączyli OnStar w Europie.
Tu niby Toyota gwarantuje 4lata dostępu, tam ledwo 2 się cieszyłem.
Toyota Corolla TS 2.0 196 GR Sport Imperial Red

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Października 2023, 09:03:26 »
W kontekście padajacych akumulatorów na dłuższym postoju w hybrydach, zastanawiam się, czy odpalnie chłodzenia/ogrzewania co np. 5 dni na pół godziny spowoduje podładowanie akumulatora 12V
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #20 dnia: 24 Października 2023, 09:35:36 »
nie działa mi otwieranie auta z aplikacji

No właśnie - jak to jest z tym otwieraniem? Wypróbowałem, że mogę otworzyć z apki tylko jeżeli wcześniej zamknę z apki. Jeżeli zamknę pilotem albo bezkluczykowo, to krzyczy że się nie da.

u mnie działa zarówno otwieranie jak i zamykanie, niezależnie czy zamknę z apki czy klasycznie. Podobnie ustawianie grzania/chłodzenia. Widać też przebieg auta i procentowy udział paliwa w zbiorniku.
U mnie też elegancko działa. Coś było, że źle zainstalowana Cobra nie pozwala na zdalne korzystanie z aplikacji.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline bartsob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 24 Października 2023, 09:42:44 »
nie działa mi otwieranie auta z aplikacji

No właśnie - jak to jest z tym otwieraniem? Wypróbowałem, że mogę otworzyć z apki tylko jeżeli wcześniej zamknę z apki. Jeżeli zamknę pilotem albo bezkluczykowo, to krzyczy że się nie da.

u mnie działa zarówno otwieranie jak i zamykanie, niezależnie czy zamknę z apki czy klasycznie. Podobnie ustawianie grzania/chłodzenia. Widać też przebieg auta i procentowy udział paliwa w zbiorniku.
U mnie też elegancko działa. Coś było, że źle zainstalowana Cobra nie pozwala na zdalne korzystanie z aplikacji.

a mozesz cos wiecej nakreslic co bylo nie tak z Cobra lub dowiedziec sie co poprawili z polaczeniem?

jak zamkne z kluczyka to wlasnie mam komunikat, ze auto zostalo zamkniete kluczykiem lub wlaczony alarm i nie mozna zdalnie otworzyc - mam alarm Vodafone Cobra
« Ostatnia zmiana: 24 Października 2023, 09:47:22 wysłana przez bartsob »

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #22 dnia: 24 Października 2023, 09:47:29 »
Dokładnie nie pamiętam ponieważ czytałem to już czas temu jakiś i pamiętam hasło „niewłaściwy montaż”. Był moment gdy mówiono/pisano, że Cobra blokuje ponieważ przy zdalnym dostępie nie ma przy samochodzie karty a potem właśnie pojawiły się opinie, że to kwestia błędów montażysty a nie samego alarmu.

Offline bartsob

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Października 2023, 09:51:03 »
Dokładnie nie pamiętam ponieważ czytałem to już czas temu jakiś i pamiętam hasło „niewłaściwy montaż”. Był moment gdy mówiono/pisano, że Cobra blokuje ponieważ przy zdalnym dostępie nie ma przy samochodzie karty a potem właśnie pojawiły się opinie, że to kwestia błędów montażysty a nie samego alarmu.
podpowiesz, gdzie czytales? biuletyn techniczny czy cis innego?

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Października 2023, 09:51:54 »
Tu na forum

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 24 Października 2023, 10:32:26 »
Mam ble42. Właśnie sprawdziłem:
1. samochód otwarty kluczykiem - pastylka poza zasięgiem- ble uzbrojony - zamykanie z apki działa

2. samochód zamknięty  kluczykiem - pastylka w zasięgu- ble nieuzbrojony - zamykanie z apki nie działa

3. samochód zamknięty  z apki - pastylka poza zasięgiem - ble uzbrojony - otwieranie z apki działa

Więc nie wygląda mi to na blokowanie dostępu przez zabezpieczenie, chociaż tak może sugerować ten dwuznaczny komunikat.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #26 dnia: 24 Października 2023, 10:35:55 »
Mam ble42. Właśnie sprawdziłem:
1. samochód otwarty kluczykiem - pastylka poza zasięgiem- ble uzbrojony - zamykanie z apki działa

2. samochód zamknięty  kluczykiem - pastylka w zasięgu- ble nieuzbrojony - zamykanie z apki nie działa

3. samochód zamknięty  z apki - pastylka poza zasięgiem - ble uzbrojony - otwieranie z apki działa

Więc nie wygląda mi to na blokowanie dostępu przez zabezpieczenie, chociaż tak może sugerować ten dwuznaczny komunikat.
Tam pisali o Cobrze a nie BLE.

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Października 2023, 10:41:48 »
Właśnie chciałem edytować mój wpis i napisać, że w przypadku Cobry może być inaczej, ale u mnie na ble też to kulawo działa i dlatego sprawdziłem czy może jest to kwestia blokowania dostępu przez zabezpieczenie.

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 24 Października 2023, 21:23:54 »
Mały update: po powrocie z zakupów zamknąłem auto przyciskiem z klapy bagażnika. Teraz zauważyłem, że mogę otworzyć z aplikacji. Tak więc u mnie krzaczy się, jeżeli zamknę dotykiem lub przyciskiem na pilocie.

Offline tedy

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Yaris Cross
« Odpowiedź #29 dnia: 25 Listopada 2025, 13:31:50 »
Witam! W sobotę odpaliłem z aplikacji ogrzewanie szyb na 20 minut,ale po 15 minutach otworzyłem auto zgasło i już nie mogłem odpalić,brak Ready.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl