Autor Wątek: Instalacja gazowa w Yaris III hybryda  (Przeczytany 1083 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ryb_sia

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: yaris
Instalacja gazowa w Yaris III hybryda
« dnia: 19 Października 2023, 21:09:08 »
Cześć,
czy ktoś ma i użytkuje instalację gazową w Yarisie III w hybrydzie? Jestem ciekawa wrażeń, ewentualnych problemów, czy faktycznie warto zakładać skoro jest to hybryda?

Wysłane z mojego LE2123 przy użyciu Tapatalka

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
Odp: Instalacja gazowa w Yaris III hybryda
« Odpowiedź #1 dnia: 06 Listopada 2023, 22:29:01 »
To czy warto to już Ty musisz wiedzieć, u mnie gazownik mówił że absolutnie żadnego problemu nie ma, zawory regulowane hydraulicznie także teoretycznie tylko zakładać i jeździć. Koszt to ok. 3 tys. zł ale nie poleca, on by polecał wymienić na aurisa; większy, bezpieczniejszy no i "legendarne" 1.8l pod maską. Żona dojeżdżając ok 50km w jedną stronę do pracy wyciągnęła w sierpniu i wrześniu spalania 3.77, 3.76 i 3.67 także powoli się uczy hybrydy ale teraz znowu temp spadły, ciągłe deszcze i póki co jest ok 4l. Gaz byłby fajny ale kiedy się zwróci...

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Listopada 2023, 22:53:50 »
gazownik mówił że absolutnie żadnego problemu nie ma, zawory regulowane hydraulicznie

Niech gazownik dobrze sprawdzi zanim zacznie wygłaszać takie opinie.

Offline Ari93

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 AWD-i 2020
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Listopada 2023, 17:00:43 »
Ok, już nie będę edytował posta i najprawdopodobniej ja pomieszałem ale baaardzo dawno temu się o to zapytałem i chyba właśnie to była główna przyczyna polecania silnika 1.8 np. w aurisie... także tak, zawory regulowane są przez szklanki. Poza tym bez problemu założyć można tylko właśnie kwestia ekonomiczności, jest szansa że zanim się instalacja zwróci już będzie nowsze auto kupione a niech jeszcze akurat dojdzie koszt regulacji tych luzów...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl