Temperatura u mnie spadła poniżej 3 C' i znowu zaczela się świecić pomimo iż cisnienie 2,3 ake do rzeczy . Znajomy pracuje na wymianie opon i odrazu mi powiedział że toyota musi mieć min 2,5 żeby to się nie pierdzieliło więc myślę sprubuje . Napompowałem wszystkie 2,5 i kontrolka sama z siebie zgasło po przejechaniu parestet metrów i ponownym uruchomieniu auta .
Hmmm. Ja ze wstydem sie przyznaję że od założenia kół z letnimi na wiosnę ani razy nie sprawdziłem ciśnienia. Zapaliła się kontrolka jakieś 2-3 tygodnie temu. Podpiąłem pompkę z zestawu naprawczego i miałem tak pomiędzy 1,9 i 2,0.
Jedyny pomysl który mi przychodzi do głowy to, że miałeś TPMS zresetowany na jakimś wysokim cisnieniu tylpu 2.7-2.8 i jak spadło do 2.3 to się zapaliło.
Dzisiaj założyłem zimówki i nabiłem 2,4. Tyle pokazała pompka i tyle samo Tire Assitant. Apka faktycznie przydatna. W moment mamy wszystkie ciśnienia. Nie pojmuję czemu tego nie da się wyświetlić po prostu na zegarach. Chyba jedyny powód to brak mozliwości określenia, które kolo jest które. W TA tylko jedno mi się zgadzało. Resztę poukładałem ręcznie.