Autor Wątek: Nowy Yaris 1.5 3 Cylindry- jaka jest kultura pracy ?  (Przeczytany 8115 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mocdyfer2

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Brak
Nowy Yaris 1.5 3 Cylindry- jaka jest kultura pracy ?
« dnia: 25 Października 2023, 08:27:07 »
Mam pytanie odnośnie pracy obecnie dostępnego silnika w Yarisie 1.5 3 cylindry. Niestety nie miałem okazji się tym samochodem przejechać. Jak wygląda kultura pracy na wolnych obrotach gdy silnik jest ciepły i zimny ?. Jechałem kilka razy Aygo X z 1.0 i tam było wyraźnie czuć wibracje na wolnych obrotach szczególnie przy zimnym silniku.

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
Odp: Nowy Yaris 1.5 3 Cylindry- jaka jest kultura pracy ?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Października 2023, 09:58:12 »
Nie ma znaczenie czy silnik zimny czy ciepły Aygo X to jest AYgo a Yaris to jest yaris auto wyszej kategorji ... co mam dalej komentować? ze aygo X nie ma zadnej isolacji z silnika do kabiny? nigdy nie miał Aygo zadny od pierwszej generacji do AYGO X . aygo wygłada premiumowo do puki sie nie właczy silnika. Yaris to inne auto ,inna klasa a silnik 1.5 , 3 cylindrowy i auto yaris to nie jest to samo. bez porównania te 2 auta ..

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Października 2023, 10:00:04 »
Nie ma znaczenie czy silnik zimny czy ciepły Aygo X to jest AYgo a Yaris to jest yaris auto wyszej kategorji ... co mam dalej komentować? ze aygo X nie ma zadnej isolacji z silnika do kabiny? nigdy nie miał Aygo zadny od pierwszej generacji do AYGO X . aygo wygłada premiumowo do puki sie nie właczy silnika. Yaris to inne auto ,inna klasa a silnik 1.5 , 3 cylindrowy i auto yaris to nie jest to samo. Nie moge porównac Yarisa z Aygo no prosze wasz no. Yaris to od pierwszej generacji miało inna kulture nie mozna porownac nawet pierwszej generacji yaris 2000 z Aygo X.

Offline mocdyfer2

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Brak
« Odpowiedź #3 dnia: 25 Października 2023, 11:59:21 »
A co ma wyciszenie do wibracji ? xD. Odpowiedz nie na temat .

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Października 2023, 12:07:20 »
Nie ma znaczenie czy silnik zimny czy ciepły Aygo X to jest AYgo a Yaris to jest yaris auto wyszej kategorji ... co mam dalej komentować? ze aygo X nie ma zadnej isolacji z silnika do kabiny? nigdy nie miał Aygo zadny od pierwszej generacji do AYGO X . aygo wygłada premiumowo do puki sie nie właczy silnika. Yaris to inne auto ,inna klasa a silnik 1.5 , 3 cylindrowy i auto yaris to nie jest to samo. Nie moge porównac Yarisa z Aygo no prosze wasz no. Yaris to od pierwszej generacji miało inna kulture nie mozna porownac nawet pierwszej generacji yaris 2000 z Aygo X.
Przepraszam, ale nie mogę, nie można jakoś po polsku? A interpunkcja po prostu dramat. Jest przecież słownik…
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Października 2023, 12:45:02 »
Mam pytanie odnośnie pracy obecnie dostępnego silnika w Yarisie 1.5 3 cylindry. Niestety nie miałem okazji się tym samochodem przejechać.
Mam pytanie odnośnie pracy obecnie dostępnego silnika w Yarisie 1.5 3 cylindry. Niestety nie miałem okazji się tym samochodem przejechać. Jak wygląda kultura pracy na wolnych obrotach gdy silnik jest ciepły i zimny ?. Jechałem kilka razy Aygo X z 1.0 i tam było wyraźnie czuć wibracje na wolnych obrotach szczególnie przy zimnym silniku.
Chcesz się przejechać z takim silnikiem to w prawie każdym salonie toyoty maja corolle z 2022 w promce z samochodami demo na przejażdżkę. Przejedziesz się posłuchasz osobiscie. Dzisiaj dzwonisz jutro jedziesz.

https://www.toyota.pl/kontakt/jazda-testowa?car=corolla
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline Ma-corolla

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Października 2023, 19:32:55 »
 nie poruwnywal bym Aygo X albo tak jak pisałem żadne Aygo do Yaris. Yaris jest made in France i kosztuje może z 10.000 więcej od aygo ale te 10.000 to wystarcza aby auto było zupełnie inne niż Aygo aygo zostało stworzone jak najtańszymi materiałami(nawet szyby otwieranej nie ma z tylu normalnie)klasa A a Yaris jest lepiej zrobiony  nie plastikowy I klasa B jest różnica i różnica tez przy 1.5Li przy 1.0L!chyba przy 1.5 3 cylindrowym dolozono starania aby była jednostka lepsza niż 1KR. Co służy tylko dla aygo bo w yarisie może ktoś ma ale i tak lepiej tam chodzi to wszystko. (Mieliśmy w rodzinie Aygo 2012 i teraz mamy aygo X bez porównania do yarisa. To tak jak chulajnoga elektr z rowerem elektr . bez obrazy dla Aygo jest super autko na to co chciała rodzina male zrywne i sie zmiesci zadowoleni.)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Października 2023, 21:36:15 »
Przepraszam, ale nie mogę, nie można jakoś po polsku? A interpunkcja po prostu dramat. Jest przecież słownik…
Czyli nie tylko mnie to razi po oczach…
Każdy z nas czasem walnie jakiegoś „babola” ale MyCorolla może lepiej niech np. nie  poruwnuje… :)
Wszystkie auta w klasie Aygo, nie mają opuszczonej tylnej szyby, takie czasy.

Offline ghost2255

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: C-HR II
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Października 2023, 22:20:11 »
Czyli nie tylko mnie to razi po oczach

Tego się nie da czytać.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #9 dnia: 25 Października 2023, 22:31:12 »

Tego się nie da czytać.
Nie da się.

Offline surrender

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Camry Exec 2020
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Października 2023, 12:59:00 »
Trzy cylindry zawsze wibracje będą większe niż przy czterech, fizyki się nie oszuka. Niedawno jeździłem Audi A3 1.0 wiadomo samochód lepszy i silnik ogólnie naprawdę OK, ale też telepało. Tyle że w odczuciach w Audi silnik jest w drugim pokoju, a Aygo/Yaris na silniku się siedzi ;)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Października 2023, 14:27:32 »
Cytat: ghost2255 w Wczoraj o 22:20:11
Cytat: KubaCamry w Wczoraj o 21:36:15

Tego się nie da czytać.
Nie da się.

Mam dysleksje i też nie mogę tego czytać ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Października 2023, 17:20:30 »
Bo to translator.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl