Autor Wątek: Corolla 2023 - wyświetlacz wielofunkcyjny i wyświetlanie ciśnienia opon  (Przeczytany 11487 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tato60plus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Lancer14/C23
Odp: Corolla 2023 - wyświetlacz wielofunkcyjny i wyświetlanie ciśnienia opon
« Odpowiedź #15 dnia: 20 Czerwca 2024, 08:01:02 »
prościej podjechać na kompresor. Ja swoje dobijam pompką od roweru  :cool:, taką z manometrem. Może nie prościej, ale szybciej. A pompka spoko, bo rower wymaga 9,5 bara i trzeba uzupełniać co tydzień.

Offline Arturas

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 2.0 GR
« Odpowiedź #16 dnia: 20 Czerwca 2024, 10:53:12 »
Aplikacja Tire Assistant + interfejs diagnostyczny i jest na bieżąco wszystko podane.

Offline mentosfresh

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Czerwca 2024, 22:31:34 »
Dzieci… przecież to znany problem z tymi kafelkami związany z  niepoprawną konfiguracja (lub brakiem) profilu kierowcy przypisanego do kluczyka. Często winna jest też sam aplikacja na telefon. Dokończ konfigurację, a ustawienia będą zapisywane.

Offline KrzysiekEg

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: corolla 23 1,8
« Odpowiedź #18 dnia: 21 Czerwca 2024, 17:50:18 »
Tato, napisz jak to zrobić, bo kombinowałem parę razy i nie idzie. Tryb ready, wykasowałem telefon, odklikałem kluczyk. Wylogowałem użytkownika. Ustawiłem "kafelki" na wyświetlanie ciśnienia, zalogowałem się na swoim haśle, dopisałem telefon, kluczyk. I . Po wyłączeniu ready znika ciśnienie.

Offline Pavvulon

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: na baterie
« Odpowiedź #19 dnia: 08 Kwietnia 2026, 20:28:47 »
Odpowiedź Toyoty odnośnie tych czujników:

Informujemy, że zagadnienie dotyczy tylko widgetu wyświetlającego ciśnienie w kołach. Inne widgety zapamiętują ustawienia. Wynika to z faktu, że sterownik monitorujący ciśnienie w kołach uruchamia się wolniej niż zestaw wskaźników, a dodatkowo musi zebrać jeszcze informacje o ciśnieniu w kołach z czujników radiowych. Z tego powodu producent nie zdecydował się na pozostawianie tego widgetu na stałe. Producent nie przewiduje zmiany w funkcjonowaniu systemu.

Cześć odgrzeję kotleta bo w CC (2023) mojego ojca ten widget TPWS nie zapisuje się i po ponownym odpaleniu auta znika z pulpitu a w jego miejsce pojawia się info z podróży.
Czy Toyota wypuściła jakąś aktualizację softu w tym zakresie czy nic się nie zmieniło i ten typ tak ma ?
Serwis już ogarnia ten problem czy dać sobie z tym spokój?

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Kwietnia 2026, 21:48:30 »
Cześć odgrzeję kotleta bo w CC (2023) mojego ojca ten widget TPWS nie zapisuje się i po ponownym odpaleniu auta znika z pulpitu a w jego miejsce pojawia się info z podróży.
Czy Toyota wypuściła jakąś aktualizację softu w tym zakresie czy nic się nie zmieniło i ten typ tak ma ?
Serwis już ogarnia ten problem czy dać sobie z tym spokój?

Jestem po akcji serwisowej (znikające wskaźniki) i okazuje się że wskazania ciśnienia przeżywają restart systemu. Dość przypadkowo to zauważyłem, bo się przyzwyczaiłem do widgetu baterii i już dawno przestałem go zmieniać na czujniki.
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #21 dnia: 08 Kwietnia 2026, 22:25:05 »
Corolla a Corolla Cross to nie to samo.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline ceikam

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla TS 1.8
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Kwietnia 2026, 18:57:32 »
Jestem po akcji serwisowej (znikające wskaźniki) i okazuje się że wskazania ciśnienia przeżywają restart systemu
U mnie po tej akcji bez zmian. Tyle że ja 1,8 2023. Może to ma znaczenie? A może u Ciebie zaktualizowali coś więcej?

Offline dziubas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2.0 HB
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Kwietnia 2026, 19:54:29 »
U mnie po tej akcji bez zmian. Tyle że ja 1,8 2023. Może to ma znaczenie? A może u Ciebie zaktualizowali coś więcej?
Nie mogę przysiąc, że to skutek akcji serwisowej, bo już dawno zrezygnowałem z ustawiania widoku czujników ciśnienia. Robiłem to tylko przy dłuższych jazdach za miastem i zawsze po sezonowej wymianie kół. Wydaje mi się że jeszcze jesienią widget znikał. Teraz, razem z wymianą kół miałem też umówioną akcję serwisową, po wyjeździe z ASO włączyłem widok czujników (opony jak zwykle przepompowane!) i tak zostawiłem. Następnego dnia odpalam system i ciągle jest. Przeżył już z ~10 wyłączeń.
Corolla 2.0 HB Style 6X1 MY2024

Offline voodogt

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Kwietnia 2026, 10:42:10 »
Corolla TS 2.0 z 2024 - aktualizacja oprogramowania luty 2026 - wskaźnik ciśnienia działa prawidłowo tj. nie znika po wyłączeniu zapłonu (przed aktualizacją właśnie tak było).
Corolla TS 2024 2.0 196KM

Offline smigacz

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: GR Sport 1.8
Jeździłem teraz nówka combi, potwierdzam że wskaźniki ciśnienia opon po ustawieniu raz nie znikają, więc jakieś tam poprawki zrobili. Moja sedan 23 po wymianie liczników dalej tego nie ogarnia

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Spokojnie, w końcu Toyota to nie Chińczyk, nie trzeba jej przypominać co 2 lata że może pasowało by wydać aktualizację modułów które już istnieją…

Ale jak to Camry 2019 do dziś w EU nie ma oficjalnej aktualizacji CarPlay?
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Chociaz handlowcy przy sprzedaży zaklinali caly świat Panie kup bo będzie na bank
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl