Autor Wątek: Corolla Cross na weekend ?  (Przeczytany 4133 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Mazda CX-30 2.0
Corolla Cross na weekend ?
« dnia: 28 Października 2023, 16:33:37 »
Kolega poszedł zapytać o nową Corollę TS a sprzedawca odrazu mu zaproponował na testy na weekend.
Czy Corollę Cross też można dostać na testy ? A jeśli tak to w każdym salonie i ile się czeka i ile to kosztuje i czy tylko na weekend czy w inne dni też można by pożyczyć ?
Chciał bym pojeździć kilka dni bo nie jestem przekonany czy gabarytowo nie będzie dla mnie za duża w ruchu miejskim (obecnie jeżdżę Corollą HB i jest w sam raz ale chciał bym coś wyższego żeby się łatwiej wsiadało i żeby z tyłu było odrobinę więcej miejsca i lepiej się wsiadało.
Mazda CX-30 2.0 SKYACTIV MHEV 186KM 6AT HIKARI

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
Odp: Corolla Cross na weekend ?
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Października 2023, 18:25:37 »
Nie wiem jak to działa z tym udostepnieniem na dłuzej.
Czasem widzę samochody demo dealera toyoty wałesające się po ulicy z jednym kierowcą.
Ja z zamiarem kupna corolli umówiłem sie na jazdę testową, zabrałem ze sobą żonę. Sprzedawca w charakterze pilota ....
Przejażdżka trwała do kupy niecałe 10 min z czego przez 5 prowadziła żona. Ruch był dosyc duży więc byłem zaabsorbowany sytuacją na drodze, sprzedawca naciskal mi różne guziki, zmieniał ekrany w trakcie mojego prowadzenia ogólnie po wyjsciu z samochodu po 10 minutach czułem się jak dziecko po wysiadce z karuzeli.

Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Października 2023, 18:33:32 »
No właśnie. Takie przejechanie się kawałek nie rozwieje moich wątpliwości. A pożyczenie na dzień czy 2 albo chociaż na kilka h było by bardziej miarodajne. Wjechał bym sobie do swojego garażu i z niego wyjechał, nawrócił w ciasnej uliczce tam gdzie HB nawracam, zaparkował na ciasnym parkingu tam gdzie zawsze w pracy parkuję i wtedy mógł bym mieć obraz czy mi pasuje czy nie. A tak boję się że wtopie masę kasy a nie będę zadowolony. To nie jest zakup telewizora za 5k tylko auta za 150k.

Offline topoll

• Toyot Spamer
Corolla Cross na weekend ?
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Października 2023, 18:35:25 »
Kolega poszedł zapytać o nową Corollę TS a sprzedawca odrazu mu zaproponował na testy na weekend.
Czy Corollę Cross też można dostać na testy ? A jeśli tak to w każdym salonie i ile się czeka i ile to kosztuje i czy tylko na weekend czy w inne dni też można by pożyczyć ?
Chciał bym pojeździć kilka dni bo nie jestem przekonany czy gabarytowo nie będzie dla mnie za duża w ruchu miejskim (obecnie jeżdżę Corollą HB i jest w sam raz ale chciał bym coś wyższego żeby się łatwiej wsiadało i żeby z tyłu było odrobinę więcej miejsca i lepiej się wsiadało.
Zależy od dealera. Czasem można dostać i na tydzień.
« Ostatnia zmiana: 28 Października 2023, 18:43:04 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Października 2023, 19:48:35 »

No to tak, w CC jest mniej miejsca z tyłu niż w hb. Jest węższa kanapa i mniej miejsca do fotela, także na lepsze Ci się nie zmieni. Jeśli robi Ci różnicę mieć siedzisko 10% wyżej niż w hb, to możesz próbować się przejechać ale niewarte świeczki. Niestety auto z zewnątrz może się wydawać większe ale wewnątrz jest ciasne. Niestety.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 29 Października 2023, 23:35:43 »
No właśnie. Nie chciał bym się wpakować bez testu. To jak w CC jest mniej miejsca niż w HB to ile miejsca jest w CHR starej i najnowszej ? Jeszcze mniej ? Przecież w HB jest okropnie ciasno z tyłu. Co Toyota zrobiła z tym miejscem ? Auta coraz dłuższe a miejsca z tyłu coraz mniej. Kiedyś miałem Aurisa I to tam można było noge na nogę załozyć a teraz w Corolli HB mniej miejsca niż w Yarisie II.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #6 dnia: 29 Października 2023, 23:38:23 »
Weź RAV4. Miejsca wystarcza ;)

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Października 2023, 06:23:02 »
CC w stosunku do RAV jest gorzej wykonana, z gorszych materiałów i gorzej wyciszona.
Jest trochę mniejsza i niewiele tańsza. Każdy powinien sobie porównać przed zakupem obie w jazdach próbnych.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 30 Października 2023, 07:53:16 »
No tak - tylko że RAV jest jeszcze dłuższy i do miasta chyba się już mija z celem. To już mała byle Skoda Kamiq ma tylko 422 cm i więcej miejsca z tyłu niż Corolla HB chyba podobnie do RAV 4 i bagażnik 400L. Nie wiem gdzie Toyota zgubiła miejsce na tylnej kanapie. Chyba projektuje to jakiś skośnooki kurdupel co ma 155cm wzrostu w kapeluszu.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #9 dnia: 30 Października 2023, 09:39:23 »
RAV4 ma raptem 4,60 m długości. Po Warszawie bardzo sprawnie się jeździ.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Października 2023, 11:28:37 »

No tak - tylko że RAV jest jeszcze dłuższy i do miasta chyba się już mija z celem.
O jakim mieście mowa, bo np. w Szczecinie sprawdza się bdb.
Bardziej garaż może robić różnicę, a szczególnie brama.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline mechu

• Toyot Spamer
    • Meszyński Car Audio
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Października 2023, 14:20:14 »
teraz w Corolli HB mniej miejsca niż w Yarisie II.
Akurat Y 2 z regulowaną kanapa ma chyba najwięcej miejsca ze wszystkich toyot na tylnej kanapie - kosztem bagażnika oczywiście.

Offline kenny

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V AWD
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Października 2023, 15:37:42 »
Zalezy co się pewnie w mieście chce robić, jak jeździć z miejsca do miejsca i szukać parkingowego to na pewno Rav4 nie jest najlepszym kandydatem :) Ja po Krakowie jeżdżę na co dzień ale mam zarówno miejsce w bloku jak i w robocie, więc nie muszę za wiele szukać i jest git.

Offline bardos.1979

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #13 dnia: 30 Października 2023, 19:10:29 »
No bardziej chodzi o szukanie miejsca i wpychanie się gdzie się da. Już rozmawialiśmy na ten temat. Jak zwolni się miejsce po Polo, Corsa, Panda czy Yaris to jeszcze Corolllą jest szansa się zmieścić, ale RAV 4 czy Camry to już nie koniecznie. Ale potrzebne jest miejsce na tylnej kanapie czyli Yaris II  albo wspomniana Skoda Kamiq ale dla mnie kompakt to minimum i jeszcze mi się marzy żeby się wyżej wsiadało i nie trzeba było się schylać przy wsiadaniu.

Offline topoll

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #14 dnia: 30 Października 2023, 19:16:52 »
Za to masz w doopie wyższy krawężnik dzięki czemu możesz wykorzystać miejsca trudnostępne dla płaskich.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl