Autor Wątek: Tylne głośniki  (Przeczytany 1985 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Tomek-ToruĂą

• Gość
Tylne głośniki
« dnia: 25 Lipca 2005, 15:21:29 »
Witam!

Moja Corollka (model z tego co sięzorientowałem E11 po liftingu 2000r czyli E111) posiada (chyba fabrycznie) zamontowane głośniki z tyłu. Niestety prawy przerywa, a lewy nie działa  :cry:  . Zaglądałem 'na szybko' nie nie zauważyłem jak siętam do nich 'dobrać'. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć jak prowadzone są kable do tych głośników, jak siędo nich dostać w przedniej części samochodu, po drodze i z tyłu. Dziecko zaczyna mi trochęmarudzić, że mu nie działa   :wink:  

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2009, 09:23:15 wysłana przez Janmor »

Spro-ket

• Gość
Tylne g³o¶niki
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lipca 2005, 01:40:01 »
Rozumiem
Moje też wymagające jest.

Mam starszy model rolki - ale co bym zrobił na Twoim miejscu od ręki.
1. Sprawdził czy nie zawilgotniały / padły głośniki (podmianka).
2 .Ppuścił luzem inne kabelki od radia do obecnych głośników ( z pominięciem fabrycznych)
3. Pożyczyłbym tego samego producenta radio od kogokolwiek na godzinkę- i wyeliminował wady działania z p-tu 1 lub 2.
Będziesz wiedział wtedy co dalej masz zrobić.
Jeśli kabelki (jak piszesz) to prawie w każdym samochodziku lecą pod uszczelkami i osłaonkami lewego boku.
Sprawdź
Pozdro

Tomek-ToruĂą

• Gość
Tylne g³o¶niki
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lipca 2005, 06:21:40 »
Cytat: Spro-ket
Rozumiem
Moje też wymagające jest.

Mam starszy model rolki - ale co bym zrobił na Twoim miejscu od ręki.
1. Sprawdził czy nie zawilgotniały / padły głośniki (podmianka).
2 .Ppuścił luzem inne kabelki od radia do obecnych głośników ( z pominięciem fabrycznych)
3. Pożyczyłbym tego samego producenta radio od kogokolwiek na godzinkę- i wyeliminował wady działania z p-tu 1 lub 2.
Będziesz wiedział wtedy co dalej masz zrobić.
Jeśli kabelki (jak piszesz) to prawie w każdym samochodziku lecą pod uszczelkami i osłaonkami lewego boku.
Sprawdź
Pozdro

Jest mały problem a właściwie dwa... ja mam radio wbudowane w deskęwięc trodno byłoby 'podmienić' a drugi ... nie mam zielonego pojęcia gdzie znaleźć kabelki i jak sie do nich dostać z którejkolwiek strony   :(  . Nawet w tylnej półce wszystko jest 'zabudowane' i nie wiem jak siętam dostać...

Pozdrawiam

Offline GLADIATOR

• Toyot Zmotoryzowany
    • Corolla E-9
Tylne g³o¶niki
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Lipca 2005, 08:28:32 »
No to przyjedz do Szczecina ja ci instalacje kablowa z radia do pułki pociągne za 50 złotych.  :-DD  
Kazdy elektryk samochodowy powinien ci to zrobic za podobna kwote, wiec poszukaj nawet ci co zakładają alarmy to sie troszke znają i kable powinni pociągnąć.
Tylko kup kable i głośniki nap: Pioneera za 89 złotych.
P.S.
mogłes ten temat umiescic w car audio na tej stronie
http://www.forum.toyota.org.pl/viewforum.php?f=18
www.corolla.fora.pl
www.lybra.fora.pl
Lancia Lybra SW 1,9 JTD Power

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl