Autor Wątek: Oryginalna płyta nawigacji b9010  (Przeczytany 995 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Depa

• Początkujący
  • Samochód:: Avensis T25 d4d
Oryginalna płyta nawigacji b9010
« dnia: 01 Listopada 2023, 14:22:04 »
Czołem! Czy ktoś z lubuskiego, okolice miejscowości Żary posiada oryginalną płytę startową do nawigacji b9010? Niestety padł mi ostatnio akumulator i przy jego wymianie nie byłem świadomy,że nie odpalę radia. Mam 4 płyty (nieoryginalne) i po podpięciu nowego akumulatora z jednej udało mi się uruchomić radio ale mapy nie działały. Postanowiłem,więc ponownie zresetować radio i odłączyłem aku na 30 min i to był błąd... Po ponownym podłączeniu baterii z żadnej płyty nie mogę uruchomić radia. Wkładałem 2 różne płyty do czyszczenia soczewki ale nic to nie dało... Postanowiłem, więc rozebrać wszystko i wyczyścić soczewkę ręcznie, co w przypadku tego radia nie jest takie łatwe... Złożyłem wszystko z powrotem do kupy i niestety dalej to samo. Włączając zapłon lub odpalając auto słychać,że próbuje odpalić płytę(słychać jak się kręci), natomiast po chwili przestaje i tak w kółko... Wracając do meritum, chciałbym spróbować użyć oryginalnej płyty żeby sprawdzić czy jest to jej wina czy może pech chciał że strzelił mi jednocześnie laser.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl