Autor Wątek: RAV4 GR Sport i Selection  (Przeczytany 1451 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kris7205

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
RAV4 GR Sport i Selection
« dnia: 02 Grudnia 2023, 22:28:58 »
Mam pytanie jak zachowują się elementy piano Black w wersji GR Sport lub Selection podczas użytkowania…czy są podatne na zarysowania jak to mówią w testach podczas korzystania z myjni lub normalnej jazdy.
Jestem ciekawy opinii bo czekam na zamówioną GR Sport i trochę się martwię.

Online Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: RAV4 GR Sport i Selection
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Grudnia 2023, 23:41:14 »
Rysują się w oczach, przy odbiorze możesz iść z lampka inspekcyjna a zobaczysz, że nowe auto będzie porysowane
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Emerceen

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
« Odpowiedź #2 dnia: 03 Grudnia 2023, 09:42:15 »
Mam pytanie jak zachowują się elementy piano Black w wersji GR Sport lub Selection podczas użytkowania…czy są podatne na zarysowania jak to mówią w testach podczas korzystania z myjni lub normalnej jazdy.
Jestem ciekawy opinii bo czekam na zamówioną GR Sport i trochę się martwię.

Jak po każdej jeździe będziesz się wpatrywał w te elementy z dodatkowym oświetleniem to z pewnością coś zobaczysz. Przy normalnym użytkowaniu i bez wpatrywania się, tylko ocenie samochodu z normalnej odległości żadne rysy nie rzucają się w oczy, a elementy z piano black wizualnie robią mega robotę.

Mam c-hr z zewnętrznymi elementami z czarnego plastiku bez lakieru i teraz rav4 gr sport z piano black i jak najbardziej jestem team piano black  :-)

Offline compucar

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 03 Grudnia 2023, 11:43:40 »
w mojej po roku nie ma żadnego problemu, gdyby nawet były jakieś ryski to po to przecież są te czarne elementy. sto razy wole taki plastik barwiony w masie niż lakierowany w kolorze auta..

Offline EliotNes

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 V MY22
« Odpowiedź #4 dnia: 03 Grudnia 2023, 14:14:26 »
Również nie widzę szczególnie rzucających się rys. W ogóle nic w oczy się nie rzuca podczas normalnego użytkowania.
No i to nie piano to latitude :grin:
Selection FWD Skyview. Odebrany po 9 mies. 3 tyg.

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #5 dnia: 03 Grudnia 2023, 17:36:08 »
też miałem obawy, ale jakoś nie widzę dramatu, nawet myślałem żeby to okleić folią , ale kolega co robił mi ceramikę stwierdził że szkoda kasy, to nie auto premium , za  grubą kasę żeby robić takie cyrki, a on robi auta naprawdę poważne, lepiej to jak coś przepolerować bo podobno bardzo dobrze się to poddaje.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl