Autor Wątek: Rav4 PHEV nawigacja  (Przeczytany 3881 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
Rav4 PHEV nawigacja
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Grudnia 2023, 21:36:29 »
Odpowiedz była rzeczowa. :)
Gregoriuss prędzej czy pózniej sam dojdzie do wniosku, że stracił czas na grzebanie w syfie.
O to to to. Kolega sam dojdzie do wniosku ze fabryczna nawigacja jest kiepska. Obecnie jest nawet integracja Carplay z HUD.
« Ostatnia zmiana: 05 Grudnia 2023, 21:38:51 wysłana przez klaudiusz »

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
Odp: Rav4 PHEV nawigacja
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Grudnia 2023, 21:50:54 »
Czyżby @marekj pił do mnie?
Między innymi ale bez urazy. Jak zapewne zauważyłeś raczej staram się nie wpychać miedzy wódkę, a zakąskę gdy sobie z drugim kolegą tu docinacie. Wasza sprawa. Od każdego z was przeczytałem też tematyczne odpowiedzi więc luz.

Jednak potraktowanie nowego kolegi trochę zbyt ostro było słabe i niepotrzebnie moze zrażać do forum. Jeszcze raz powtórzę. Nie było pytania o to jakiej nawigacji używać tylko czemu w tej konkretnej jest tak i tak. Kazdy użytkownik RAV jest zapewne juz duzym chlopcem lub dziewczyną, swój rozum ma i pewnie powody do uzywania akurat tej nawigacji.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Grudnia 2023, 21:52:18 »
To moze zacznijmy. Ktora nawigacja? MY19 czy nowy system Toyoty? Wrozyc z fusow nie bedziemy. Jakies zdjecie tez by sie przydalo.

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #18 dnia: 06 Grudnia 2023, 07:22:27 »
Czemu przesiadłem się akurat na Toyotę? Nie był nic w Subaru?
Niestety tu gdzie mieszkam, czyli w Norwegii jest boom na elektryki. Za 2 lata prawdopodobnie bedzie zakaz rejestracji nowych smachodow spalinowych. Subaru sprzedajae tylko i wylacznie Solterre, a przy obecnym kursie walut import z zagranicy sie nie oplacal. Mnie potrzebny jest samochod uniwersalny i na dojazd do domu i na dluga trase. Idac na kompromis zdecydowalem sie na plug ina. Testowalem Toyote, Mazde CX-60 i Lexusa NX. Biorac pod uwage wszystkie parametry zdecydowalem sie na Toyote i na razie nie zaluje.
Do nawigacji fabrycznych ma stosunek dosc krytyczny, szczegolnie w samochodach z Japonii, ale dobrze wiedziec co sie ma w samochodzie i to przetestowac.

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Grudnia 2023, 07:23:35 »
To moze zacznijmy. Ktora nawigacja? MY19 czy nowy system Toyoty? Wrozyc z fusow nie bedziemy. Jakies zdjecie tez by sie przydalo.
Wyraznie napisalem, ze odebralem nowy samochod, a jak nowy to ma nowy system.

Offline Gregosch

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 PHEV Style
« Odpowiedź #20 dnia: 07 Grudnia 2023, 19:00:35 »
Cześć, fajnie słyszeć, że jesteś zadowolony, do mnie, że mam nadzieję, też już wkrótce zjedzie z Mszczonowa plug in.
Tez jestem ciekawy nawigacji, na codzień jeżdżę VW, tamtejsza nawigacją może ... nie urywa, że ale bywa przydatna, że szczególnie za granicą albo kiedy z jakichś powodów rwie AA. Chętnie bym się poczytam, jak ktoś się podzieli doświadczeniami z navi Toyoty.
Pozdrawiam imiennika

« Ostatnia zmiana: 07 Grudnia 2023, 19:02:11 wysłana przez Gregosch »
RAV4 PHEV Style '23 (MY24)

Offline pbmcc

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4
« Odpowiedź #21 dnia: 26 Marca 2024, 20:10:25 »
Nie rozumiem waszych komentarzy, kolega zadaje konkretne pytanie a wy jak na elektrodzie - użyj car play. O to nie pytał. Ja tam jeżdżę ze stockową navi sobie chwalę (zeby nie było na aauto przerobione google maps, waze, naviexpert, sygic). Czemu go obrażacie? Nie wiecie to poczekajcie na konstruktywną odpowiedź albo poczytajcie forum dla VW.
Dla kolegi pytającego - o co chodzi z kółkami, może to jakaś nowa funkcja której nie umiem włączyć a fajna?

Offline Arnie

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #22 dnia: 26 Marca 2024, 23:20:11 »
Kolka sa rozmieszczone nieregularnie. Raz sa gesciej raz rzadziej. Czy ktos wie o co w tym chodzi? Jak sie tego pozbyc? Instrukcja o tym milczy.
To są zapisane ślady poprzednich podróży. Aby się tego pozbyć należy w ustawieniach nawigacji wyłączyć ich zapisywanie.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Marca 2024, 06:47:54 »
Lub całkowicie włączyć "tryb prywatny" bo uniknąć śledzenia i wysyłania informacji o sobie "do internetu" :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl