Rozumiem że porównujemy Aurisa II FL z Corollą sprzed liftingu, obie z silnikami 1.8 HSD. Moje uwagi dotyczą wersji TS. [...]
Dzięki za uwagi.
Większość z nich jest dla mnie do zaakceptowania. Głównie się kręcę po mieście i okolicy.
2-3 dłuższe wyjazdy w roku we troje (z nastolatkiem) + pies.
Na zimowe mamy trumnę na dach, więc zawsze coś tam poza nartami można dorzucić (tak teraz robimy bo bagażnik w RX300 z pełnowymiarowym kołem zapasowym praktycznie przestaje mieć miejsca na inne rzeczy).
Też zupełnie nie rozumiem zmiany lewarka Auris vs Corolla. Ten w Auris wyglądał naprawdę super!
Jak to przy przeglądaniu i rozmyślaniu... Zaczęło się od Auris, w sumie nie wiele trzeba dołożyć do Corolli 1.8... a jak się wczytać w ogłoszenia to i wersja 2.0 się trafia

.
I serce mówi... jak już to 2.0 a rozum waha się między Auris a Corollą 1.8 bo różnice w cenie w sumie niewielkie, ba pojawiają się ogłoszenie w których Corolle potrafią być tańsze od najdroższych Auris.
Wiem, że to dział Auris (gdybym kupował, celuje w taką full - ledy, rozpoznawanie znaków, itd..) w Corolli bardzo mnie zainteresował aktywny tempomat.
U siebie (wajcha jak w Auris... ponad 20 lat to Toyota w takiej formie klepała!) korzystam dość często, nawet tocząc się po miejskich ulicach jak nie ma dużego ruchu.
Ten aktywny tempomat jest w każdej Corolli od 2019? Działa to fajnie? Widuje też ogłoszenia z Corollą bez dużego wyświetlacza.... W tych tez jest? Strasznie biednie to wygląda i w porównaniu do Corolli z wyświetlaczami na środku i do Auris II, ten licznik tam tez dużo ładniejszy.