Autor Wątek: Alarm COBRA problem  (Przeczytany 2492 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline trolmet

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: auris bedzie
Alarm COBRA problem
« dnia: 27 Grudnia 2023, 18:06:12 »
OD KILKU m-cy mam aurisa hybryde 15r.wszystko jest ok,za wyjatkiem COBRY,/miga niebieska dioda/kradnie mi  duzo pradu 0.180A.mam nowy aku 45/430 wytrzymuje gora 7 dni i zoonk.chce sie pozbyc tej COBRY zupelnie.Jest prosty sposob na to/odlaczyc kabel np/mam jeszczr druga czerwona migajaca dioda na srodku kokpitu,ale nie wiem do czego sluzy /Jakis pomysl?dzieki.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Alarm COBRA problem
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Grudnia 2023, 19:15:45 »
Nie słyszałem jak dotąd o niebieskiej diodzie cobry. Co innego  czerwonej, ta jest normą.
Razem z diodą powinien być przycisk do kodu PIN. Masz go? Tak jak na zdjęciu.
Kolega Colin z forum to demontuje, pogadaj.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline trolmet

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: auris bedzie
« Odpowiedź #2 dnia: 28 Grudnia 2023, 16:38:15 »
Dzieki,znalazlem kilka linkow Colina,on to wszystko demontuje wyrzuca,a ja chce tylko odlaczyc od aku lub bezpiecznika,ale nie na stale,ja mam taki sam tylko miga niebieska dioda i nie dostalem plastykowej karty z kodem od poprzedniego wl.Dziala chyba dobrze,ale jak nie mialem przy sobie tej puszki  z przyciskiem.to wyskoczyl tylko kluczyk i zoonk.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Grudnia 2023, 18:32:21 »
Takich rzeczy się nie wyrzuca tylko utylizuje.
Odpięcie bezpiecznika od systemu nie jest równoznaczne z jego wyłączeniem i dezaktywacją jego blokad co chyba jest oczywiste

chce sie pozbyc tej COBRY zupelnie.
ale nie na stale,

Aha...

Niebieska dioda to nie jest system Cobry/Vodafone.
Najpierw ustal co jest zamontowane albo w papierach albo przez zdjęcia które tu wrzucidz

Pobór prądu można sprawdzić po godzinie od rozpoczęcia pomiaru bo to jest czas potrzebny do uśpienia, klucze poza zasięgiem samochodu (Smart).
Równie dobrze może być problem z samym aku lub innym obwodem aniżeli alarmem (tutaj najprościej odłączać poszczególne urządzenia lub wyciągać bezpieczniki będące pod napieciem)
« Ostatnia zmiana: 28 Grudnia 2023, 18:59:46 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl