Autor Wątek: Nowa stacja multimedialna  (Przeczytany 2387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline orieh

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Rav4 Adventure
Nowa stacja multimedialna
« dnia: 15 Stycznia 2024, 13:09:19 »
Witam drodzy koledzy, jestem posiadaczem nowej Toyoty RAV4 wersja Adventure i jak w temacie mam pytanie o nową stację multimedialną. Czy drodzy posiadacze podobnej stacji w swojej Ravce musicie za każdym razem przy włączeniu auta  przeklikać na stacji zgody? Jest jakiś sposób na to by nie robić tego? Prosze o jakieś sugestie. Z góry dziękuję

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Nowa stacja multimedialna
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Stycznia 2024, 13:11:54 »
Siemka.
Było o tym i pisano, że można coś tam odhaczyć i po problemie. Ja niestety mam starą stację więc gdzie nie wskażę, ale spróbuj wyszukać,szukają" wpisując odpowiednie frazy.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline orieh

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Stycznia 2024, 13:26:36 »
Dzięki za tak szybką odpowiedź, tyle co wiem to tak można odhaczyć ale gdy się to zrobi to wyłączymy funkcje online.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Stycznia 2024, 14:35:58 »
Pamiętam, że chyba chodziło o połączenie kluczyka z głównym profilem kierowcy.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 Plug-In
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Stycznia 2024, 19:36:21 »
Nie pamiętasz w jakim wątku to było? Też mnie irytują te zgody co włączenie auta.
Toyota RAV4 Style, Plug-In Hybrid

Offline orieh

• Prawie Toyot
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Stycznia 2024, 22:20:48 »
Witam, ja od tego postu pokombinowałem troszkę i udało się. Teraz po każdym włączeniu nic nie muszę klikać. Zrobione jest: radio loduje się na mój profil oraz w ustawieniach/ informacje prywatne mam usuniętą funkcję głosową.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Stycznia 2024, 14:18:31 »
Dla potomnych. Trzeba dodać samochód do garażu w aplikacji i powiązać telefon z profilem kierowcy.

Offline PrzemQ

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Plug-in
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Stycznia 2024, 21:29:15 »
W mojej nowej RAV4 Plug-in też jest nowa stacja multimedialna i jedna rzecz mnie w jej denerwuje.  W poprzedniej wersji stacji multimedialnej, którą mam w mojej starszej RAV4 (z 2019 r) auto domyślnie łączy się ze stacją przez Bluetooth, a dopiero po włączeniu kabelka BT się odłączał i włącza się Android Auto.  W nowej stacji muszę to każdorazowo zmieniać - jeśli mam ustawione łączenie przez Android Auto, a zapomnę podłączyć telefon kablem, telefon nie jest podłączony ze stacją multimedialną.
Próbowałem znaleźć jakieś ustawienia, żeby było to automatyczne przełączanie, ale nie znalazłem. 
Może źle szukałem? 

Offline mjaniszewski

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: MY24, C+S AWD-i
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Stycznia 2024, 08:24:39 »
Mam nową i działa dokładnie tak jak opisujesz dla starej.
Domyślnie działa po BT, a jak poczuje kabelek to uruchamia AA.

Nie muszę też klikać info na początku, pojawia się, ale samo znika, mam też aktywną funkcję sterowania głosem.

W ustawieniach stacji multimedialnej są opcje na to, żeby tel był głównym do łączenia się, może tam coś jest pozmieniane.

Mam też apkę (czarną), ustawiony profil auta i sprawowany telefon z autem. To robiłem ze sprzedawcą w salonie i widzę, że super, że to zrobiliśmy. Wszytko mi śmiga automatycznie.
« Ostatnia zmiana: 24 Stycznia 2024, 08:26:33 wysłana przez mjaniszewski »

Offline Rastlin

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 EXE 4X4
« Odpowiedź #9 dnia: 24 Stycznia 2024, 19:39:36 »
Mam nową i działa dokładnie tak jak opisujesz dla starej.
Domyślnie działa po BT, a jak poczuje kabelek to uruchamia AA.

Nie muszę też klikać info na początku, pojawia się, ale samo znika, mam też aktywną funkcję sterowania głosem.

W ustawieniach stacji multimedialnej są opcje na to, żeby tel był głównym do łączenia się, może tam coś jest pozmieniane.

Mam też apkę (czarną), ustawiony profil auta i sprawowany telefon z autem. To robiłem ze sprzedawcą w salonie i widzę, że super, że to zrobiliśmy. Wszytko mi śmiga automatycznie.
u mnie tak samo
sparuj telefon z autem i masz problem zgód z głowy.
problem się pojawi wtedy gdy nie masz ze sobą telefonu wtedy zgody musisz akceptować

Offline Dragster

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #10 dnia: 26 Stycznia 2024, 12:08:09 »
Nawet jak masz telefon sparowany to potrafi wywalić te zgody. Przypuszczam, że robi to przed połączeniem się stacji z telefonem po BT.

Offline xrychu

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 2023 comfo
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Stycznia 2024, 17:33:52 »
W mojej nowej RAV4 Plug-in też jest nowa stacja multimedialna i jedna rzecz mnie w jej denerwuje.  W poprzedniej wersji stacji multimedialnej, którą mam w mojej starszej RAV4 (z 2019 r) auto domyślnie łączy się ze stacją przez Bluetooth, a dopiero po włączeniu kabelka BT się odłączał i włącza się Android Auto.  W nowej stacji muszę to każdorazowo zmieniać - jeśli mam ustawione łączenie przez Android Auto, a zapomnę podłączyć telefon kablem, telefon nie jest podłączony ze stacją multimedialną.
Próbowałem znaleźć jakieś ustawienia, żeby było to automatyczne przełączanie, ale nie znalazłem. 
Może źle szukałem?
W ravce my24 też tak to działa. Mam wrażenie, że jak odłączy się kabel w trakcie  połączenia z AA połączenie BT pozostaje, natomiast ogólnie działa to tak jak napisałeś.
To jest absurd.
W fordzie mam to normalnie - BT do telefonu i multimediów, podaczam kabel wskakuje AA. To jest jedyne logiczne rozwiązanie.

Wysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
« Odpowiedź #12 dnia: 30 Stycznia 2024, 07:19:19 »
Z Iphonem dziala bez zarzutu, ale do niego nie potrzeba kabla.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl