Autor Wątek: Domykanie szyb z kluczyka i co jeszcze warto dokodować?  (Przeczytany 6701 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 GR Sport
Domykanie szyb z kluczyka i co jeszcze warto dokodować?
« dnia: 19 Stycznia 2024, 17:24:26 »
Czytam forum i trafiłem na informację, że w RAV4 domyślnie jest wyłączone domykanie szyb z kluczyka, ale ponoć da się włączyć tę funkcję. Niestety, jest to jakby opcja ukryta, którą trzeba dokodować w serwisie. Czy takich opcji jest więcej? Co warto włączyć lub wyłączyć, ewentualnie jakie ustawienia zmienić?

Czy jest jakieś doświetlanie zakrętów? Albo automatyczne zamykanie szyb, jeśli zamkniemy auto z otwartymi szybami i zacznie padać deszcz? Czy jest sygnalizacja dźwiękowa niezamkniętych szyb lub niedomkniętych drzwi? Jak wygląda konfiguracja coming / leaving home?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Odp: Domykanie szyb z kluczyka i co jeszcze warto dokodować?
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Stycznia 2024, 17:45:51 »
Sygnalizacja uchylonych szyb, drzwi, słabej baterii w kluczyku itp. jest, domykania przy zamykanu auta nie ma.
Pełna lista rzeczy które można aktywować lub zmienić ustawienia znajdziesz w tabeli w instrukcji (domykanie szyb z pilota, zachowanie klapy bagażnika, zamykanie drzwi podczas jazdy i otwieranie na kilka sposobów itp.)
Doświetlania zakrętów nie ma.
« Ostatnia zmiana: 19 Stycznia 2024, 17:47:25 wysłana przez Krisman »
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Stycznia 2024, 18:58:39 »
@Krisman
Dzięki za podpowiedź. To są rzeczy, które samemu można aktywować? Czy trzeba pod komputer się podłączać i zmieniać kodowanie? Nie wiem jak to jest w Toyocie. Mam doświadczenie tylko z VAG.

Offline shark_

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Stycznia 2024, 19:11:36 »
@Krisman
Dzięki za podpowiedź. To są rzeczy, które samemu można aktywować? Czy trzeba pod komputer się podłączać i zmieniać kodowanie? Nie wiem jak to jest w Toyocie. Mam doświadczenie tylko z VAG.
Po przesiadce z golfa i vcds-a na toyotę to jak patrzę jak tu jest okrojona szyna CAN to mi sie łza w oku kręci.
Corolla 1.8 hybrid 23' style sedan

Offline klaudiusz

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Camry2019/NX350
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Stycznia 2024, 21:10:03 »
@Krisman
Po przesiadce z golfa i vcds-a na toyotę to jak patrzę jak tu jest okrojona szyna CAN to mi sie łza w oku kręci.
Moze dlatego Toyota jest taka niezawodna? Wloza polowe elektroniki co VAG i nie ma sie co psuc.

Offline krzych

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Stycznia 2024, 08:46:22 »
Czytam forum i trafiłem na informację, że w RAV4 domyślnie jest wyłączone domykanie szyb z kluczyka, ale ponoć da się włączyć tę funkcję. Niestety, jest to jakby opcja ukryta, którą trzeba dokodować w serwisie. Czy takich opcji jest więcej? Co warto włączyć lub wyłączyć, ewentualnie jakie ustawienia zmienić?

Czy jest jakieś doświetlanie zakrętów? Albo automatyczne zamykanie szyb, jeśli zamkniemy auto z otwartymi szybami i zacznie padać deszcz? Czy jest sygnalizacja dźwiękowa niezamkniętych szyb lub niedomkniętych drzwi? Jak wygląda konfiguracja coming / leaving home?
Witam. W Toyocie zrobili mi domykanie szyb i ciągłą pracę tylnej wycieraczki przy wstecznym za 80 zeta.

Offline Jacek_63

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Corolla 1,5
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Stycznia 2024, 09:31:50 »

Witam. W Toyocie zrobili mi domykanie szyb i ciągłą pracę tylnej wycieraczki przy wstecznym za 80 zeta.
To przepłaciłeś. Mnie zrobili za free. Co prawda beż tylnej wycieraczki, bo w Corolli Sedan

Offline sparrov

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Stycznia 2024, 17:22:15 »

Domyślnie jak działa bieg tylnej wycieraczki? Jest jakiś dodatkowy ruch odpalany z opóźnieniem, gdy szyba była pryskana?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Stycznia 2024, 20:21:40 »

@Krisman

Część samemu, część  przez kompa.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl