Autor Wątek: nawigacja przez carplay  (Przeczytany 1079 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tomkrzysz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR
nawigacja przez carplay
« dnia: 21 Stycznia 2024, 13:48:54 »
Witam wszystkich. Mam problem do rozwiązania. W iphonie SE mam nawigację formy "magic lane". Działa bardzo ładnie w trybie offline ale ma niekompletne dane przez carplay. Nie wyświetla ostrzeżeń o fotoradarach. Pokazuje wszystkie ustawione w telefonie dane łącznie z ostrzeżeniami o przekroczeniu prędkości ale nie ostrzega o fotoradarach. Nawet ich nie pokazuje graficznie na mapie. Gdy sprawdziłem w telefonie to fotoradary są widoczne i ustawiona jest opcja ostrzegania dźwiękiem.
Czy ktoś korzystał z tej apki i miał taki sam problem? C-HR w wersji comfort 2023 r.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: nawigacja przez carplay
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Stycznia 2024, 15:11:13 »
Napisz do producenta apki bo być może jest blokada wyświetlania tego, nie w każdym kraju to prawnie dozwolone
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline tomkrzysz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: C-HR
Odp: nawigacja przez carplay
« Odpowiedź #2 dnia: 21 Stycznia 2024, 19:32:09 »
Wiesz, dziwne by to było bo na telefonie fotoradary są widoczne. Co prawda nigdy nie nawigowałem rzez telefon ale te fotoradary są na mapie jak inne punkty. Apka jest po polsku, ma rozbudowane mapy, w punktach są nawet hydranty przeciwpożarowe. Te wszystkie elementy są widoczne prze carplay prócz fotoradarów. Przy zwykłym widoku mapy (bez nawigowania do celu) też fotoradary nie są widoczne. Gdzieś na styku apka - toyota jest jakiś problem. To dobra rada żeby napisać do producenta ale myślałem, że są inni użytkownicy tego programu i podzielą się swoimi doświadczeniami. W poprzedniej C-HR 1,2 miałem fabryczną nawigację i ta pokazywała wszystkie pułapki zastawione na grzecznych kierowców.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl