Autor Wątek: Czy warto przejść na hybydę (z RAV4 2.0 manual)  (Przeczytany 9071 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
Odp: Czy warto przejść na hybydę (z RAV4 2.0 manual)
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Stycznia 2024, 18:41:43 »
Śmiem twierdzić, że ŻADNA reklama nie ma nic wspólnego z rzeczywistością.

Gdybym kierował się reklamą, w której występuje Zientarski, to w życiu bym Toyoty nie kupił.
A własnie kupiłem czwartą (trzecią hybrydę).

Offline mart66

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 V GR
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Stycznia 2024, 08:37:54 »
co do pytania czy warto przejść na hybrydę, ja toyoty kupuję tylko dlatego, że mają hybrydę , to moja czwarta toyota , druga hybryda. No i z żadna mnie nie zawiodła, po za okresowymi przeglądami nie bywam w serwisie. A miałem już sporo nowych aut wcześniej i różnie to bywało.

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #32 dnia: 25 Stycznia 2024, 21:32:06 »
rok 2022 to już 2 lata i manual na starcie po rabatach był 30k tańszy, więc co się dziwisz?
Zależy jaki miesiąc, mogło być to rok temu

Dziwię się, bo mój odbierany na początku 22 obecnie jest wart więcej, niż w momencie zakupu i musiałbym dołożyć nieporównywalnie mniej, gdybym chciał zmienić na nowy
Nie dokladasz do hybrydy, automatu  w Twoim przypadku :) Tylko sam automat to w mojej wersji było wtedy 7kpln więcej, a Z dopłatą do hybrydy 22kpln po moich rabatach. Dlatego ja wybrałem benzynę wtedy, trzeźwo licząc.  Mam teraz kupca ktory daje mi 125kpln za moje auto, a to grudzień 2019/kupiony w 20. Też jestem MEGA zadowolony z śmiesznej utraty wartości zważywszy nawet  na inflację.

Pod koniec 2023 jak byłem na przeglądzie w ASO zaproponowali że mogą odkupić moją 2020 RAV4 hybryd C+S (przebieg 53 tys km) i z bólem serca zaproponowali MAX 120k PLN. To Twoja cena za suto jest super.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #33 dnia: 25 Stycznia 2024, 21:59:15 »
Pod koniec 2023 jak byłem na przeglądzie w ASO zaproponowali że mogą odkupić moją 2020 RAV4 hybryd C+S (przebieg 53 tys km) i z bólem serca zaproponowali MAX 120k PLN. To Twoja cena za suto jest super.
Jak ASO ci oferuje 120, to wystawia ja za 140, żeby sprzedać za 135...

Offline Skonek1976

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 25 Stycznia 2024, 22:21:01 »
Co ciekawe ASO wystawia takie za 149.900. Moim zdaniem chęć zarobku około 30k PLN to lekko mówiąc trochę nieuczciwe…..rozumiem że chcą zarobić ale bez przesady.

Offline Glider

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4; C-HR
« Odpowiedź #35 dnia: 25 Stycznia 2024, 22:45:45 »
Co ciekawe ASO wystawia takie za 149.900. Moim zdaniem chęć zarobku około 30k PLN to lekko mówiąc trochę nieuczciwe
Właśnie kupiłem taki samochód. Rocznik 2022, rejestracja czerwiec. Kupiłem w grudniu 2023, przebieg poniżej 10 tys.km. Mam obydwie faktury. Dealer zapłacił 170 tys zł., a ja odkupiłem za 175 tys zł. Do tego dopłaciłem 1 tys zł za nowe opony, bo była na letnich. Myślę, że to calkiem uczciwy deal...

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #36 dnia: 25 Stycznia 2024, 23:00:49 »
Jak ASO ci oferuje 120, to wystawia ja za 140, żeby sprzedać za 135...
Gdy przed obiorem RAVki chciałem im sprzedac Tucsona to rzucili 58tys. Gdy wyraziłem zniesmaczenie pan spytał ile bym chiał. Rzuciłem przesadzone 80 tys. (za tyle były na otomoto ale z lpszym wyposazeniem). Stanęło na 68 pod warunkiem, że na diagnostyce nic nie wyjdzie. Pojechałem jeszcze do komisu AAAA.. Od razu powiedziałem, że za mniej niz 68 nie sprzedam bo tyle mi daje salon. Dali 67 + 500 zwrotu za OC i nie bawili się w diagnostykę, na której przy 120kkm teoretycznie mogło coś by wyjść żeby się czepić. Wiem, że potem bardzo długo tam stał wystawiony za 72, aż w końcu się sprzedał za granicę.
Cóż, czasami oglądam na TVN turbo "Wojny Samochodowe" i łapię się za głowę jak mocno ludzie i sprzedawcy negocjują. Tak trzeba. Najwyraźniej za tego tucsona wiele więcej bym nie wyciągnął więc byłem zadowolony z ceny - auta było żal.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Online ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #37 dnia: 25 Stycznia 2024, 23:25:16 »
Cóż, czasami oglądam na TVN turbo "Wojny Samochodowe" i łapię się za głowę jak mocno ludzie i sprzedawcy negocjują.
Niestety ten program nie ma zbyt dużo wspólnego z rzeczywistością :-) Co do aaa to jest dziwna firma.

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
« Odpowiedź #38 dnia: 25 Stycznia 2024, 23:30:43 »
Do tego dopłaciłem 1 tys zł za nowe opony, bo była na letnich
1k za komplet opon?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 26 Stycznia 2024, 17:04:54 »
Cóż, czasami oglądam na TVN turbo "Wojny Samochodowe" i łapię się za głowę jak mocno ludzie i sprzedawcy negocjują.
Niestety ten program nie ma zbyt dużo wspólnego z rzeczywistością :-) Co do aaa to jest dziwna firma.
Dziwna to mało powiedziane… znajomy prawnik prowadzi już przeciwko nim kilkanaście spraw w sądzie.
Podobno mają mnóstwo jakiś dziwnych klauzul wiec jak ktoś z Was oddawałbym im w komis to proponuje przeanalizować umowę u jakiegoś prawnika. Coś kojarzę, że nawet UOKiK ich ukarał.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #41 dnia: 26 Stycznia 2024, 18:01:10 »
Trochę schodzimy z tematu. Ja tylko pisałem o tym, że negocjować trzeba wysoko :) Pomiedzy wizytą w salonie i w aaa byłem w jeszcze jednym komisie i tam oferta była 12 tys niżej niz salon.
Co do aaa to na pewno nie kupiłbym tam auta. Jak i w innym komisie. Ja zreszta ogólnie bardzo nie lubię używek kupować. Przy sprzedaży poszło wszystko prawidłowo, cena dobra, faktura od razu, kasa za dwa dni na koncie. Sprzedawałem jako firma, nie mam pojęcia jak wyglądaja umowy ze "zwykłym" klientem.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline wszim

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 V hybr AWD
« Odpowiedź #42 dnia: 28 Stycznia 2024, 15:57:12 »
Kilka miesięcy temu zostałem posiadaczem RAV 2.0 AWD w wersji manual (2022). Nie miałem możliwości zakupu hybrydy, ale też to nie był dla mnie jakiś problem. Samochód spełnia moje wymagania. Od kilku dni stoję jednak przed dylematem. Mam możliwość zakupu w dość dobrej cenie nowej RAV 4 2.5 AWD 2023 ale dodatkowe koszty to ok. 40k (utrata wartości obecnego i dopłata do hybrydy). Szczerze mówiąc nie wiem w jakim kierunku iść.
A czy miałeś okazję poprowadzić RAV4 AWD w hybrydzie? Bo takie doświadczenie może w głowie poprzestawiać pewne klocki. W moim przypadku to jazda próbna zadecydowała o zakupie. 
« Ostatnia zmiana: 28 Stycznia 2024, 16:30:50 wysłana przez wszim »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl