Autor Wątek: Nowe wtryski, dpf, katalizator czy teraz czas na EGR ?  (Przeczytany 1063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kuba.bak

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Avensis
Nowe wtryski, dpf, katalizator czy teraz czas na EGR ?
« dnia: 23 Stycznia 2024, 01:19:59 »
Witajcie,
mam Avensis 177km 2013r
w skrócie wymieniłem niedawno 4 wtryski na nowe, po miesiącu jazdy auto straciło moc.
Padł DPF z katalizatorem - wstawiłem nowy z Bosal, dwa nowe czujniki temp na dpf też założyłem.
Auto teraz teoretycznie jedzie prawidłowo ale mam wrażenie że gdy jade około 80-90 i wciskam gaz to ciężej wchodzi na wyższy bieg i mam wrażenie że słyszę jakby auto miało tryb spalania stukowego, nie pokazuje żadnych błędów. U mechanika też nic nie pokazuje. W aplikacji CarScanner gdy uruchamiam monitorowanie ECU jeden test jest nie zdany. Nie mogę znaleźć nigdzie informacji z jakiego to czujnika Kontrola układu recyrkulacji gazow wydechowych Bank1 - Mid$31. Wartość min to 24kPaa ja mam 22kPa- bez różnicy czy rozgrzany czy zimny, w trasie pokazuje tą samą wartość.

link do zrzutow z aplikacji
https://photos.app.goo.gl/3wzdXhxfFsnWZV6U6
« Ostatnia zmiana: 23 Stycznia 2024, 01:26:23 wysłana przez kuba.bak »
KB

Offline Kallas

• Początkujący
  • Samochód:: volvo
Odp: Nowe wtryski, dpf, katalizator czy teraz czas na EGR ?
« Odpowiedź #1 dnia: 25 Sierpnia 2025, 13:47:09 »
Osobiście mogę Wam polecić zakup katalizatorów, filtrów cząstek stałych czy produktów pod indywidualne zamówienie od https://autocatalyseurs.fr/ Dzięki ich rozbudowanej ofercie z łatwością bez konieczności wychodzenia z domu znajdziecie produkty zgodne z Waszymi oczekiwaniami. W tej branży działają od wielu lat a wszystkie ich układy wydechowe są produkowane w Europie przez wysoko wykwalifikowany personel. Jestem pewna ze zachwyci Was u nich nie tylko wysoka jakość wszystkich propozycji ale również ich przystępne dla portfela ceny. Dodatkowo otrzymacie od nich gwarancję. Polecam szczerze

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl