... a bagażnik 420 litrów nie powala.
Największy wizualny minus ta rura wydechowa wisząca kuje w oczy.
Mam pytanie czy ktoś z forumowiczów ma może wersje CC z 1.8?
Czytałem inne wątki i była w nich wspomniane że w 1.8 rura wydechowa jest bliżej podwozia
czyli jaki to auto ma prześwit ?
za 1.8 wtedy by przemawiało
* większy bagażnik
* minimalnie lepszy prześwit.
* lepsza cena
To ja stanę trochę w "opozycji".
Jedyny plus wersji 1.8, to jak dla mnie bagażnik, ale też bez przesady. Rzeczywista pojemność zwiększa się o 40 l, a wizualnie przedstawiając, to powiedziałbym, że plecak dziecka do szkoły jeszcze upchasz.
Słynna rura... Moim zdaniem Corolli Cross nie kupuje się dla efektów wizualnych, bo to średnio urodziwe auto, także i tak nikt z rodziny, sąsiadów czy też obcych ludzi na ulicy się nią nie zachwyci. Wisząca rura, to nawet jej zaleta...przynajmniej będziesz zwracał uwagę innych kierowców

Taki już "urok" tego auta.
Prześwit jest dokładnie taki sam 16cm.
Co do ceny, to przed zakupem testowałem obie wersje i jak dla mnie 2.0 pod względem dynamiki jest o niebo lepsza. Przyspieszenie nieporównywalne, zarówno w warunkach miejskich jak i w trasie przy wyprzedzaniu miałem wrażenie, ze to jakiś "bolid" w porównaniu do wersji 1.8
Podsumowując, ja wybrałem 2.0 i bardzo sobie chwalę. Każda złotówka była warta mocniejszego silnika, tym bardziej ze w moim mniemaniu przekłada się to na bezpieczeństwo w warunkach drogowych.