Autor Wątek: Menu serwisowe Corolla 2023  (Przeczytany 2475 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ciezki_paluch

• Gość
Menu serwisowe Corolla 2023
« dnia: 27 Stycznia 2024, 02:25:44 »
Popatrzcie na taki filmik
https://www.youtube.com/watch?v=ASJ3OvQm_VI

Gość wchodzi w jakieś menu serwisowe (uruchamiane włączaniem świateł), zmienia "lokalizację" auta i po tej operacji ma parę opcji więcej w menu systemu multimedialnego.

Czy ktoś może wie jak się wchodzi w to menu w wersji "bez gałek i guzików"?
Jak się okazuje z filmu poniżej menu ustawień drzwi pojazdu może zawierać automatyczne blokowanie/odblokowanie drzwi.
https://www.youtube.com/watch?v=TlTihjxRbqw (6:25)

Najwyraźniej Toyota Europe - bo to ona ustala zasady dla Polski - uważa, że w Polsce posiadacz auta nie może mieć automatycznie blokowanych drzwi ( to nie jest zalecenie EU ). Może po "zmianie" kraju pewne opcje się pojawią podobnie jak na filmie pana z Tajlandii?

Offline mbobojar

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla 2022
Odp: Menu serwisowe Corolla 2023
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Maja 2024, 15:05:12 »
Hej,
również szukam sposobu wejścia do tych ukrytych ustawień.
Nie działa u mnie ani przełączanie światłami (wraz z przytrzymaniem nawigacji, muzyki, połączenia, każdej dostępnej ikony na ekranie) ani przesuwanie z lewej do prawej i na odwrót 5 razy przy wyłączonym ekranie.

Co do drugiego filmiku to jest już nowa Corolla z 2023, bez analogowych wskaźników na desce rozdzielczej, ona chyba ma po prostu więcej opcji.

Ja mam hybrydę z 2022 ale już z nowym system multimedialnym. Dochodzę do wniosku, że ona nie ma menu serwisowego, nigdzie nie znalazłem tego przy tej wersji systemu multimedialnego :(

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Menu serwisowe Corolla 2023
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Czerwca 2024, 21:48:53 »
również szukam sposobu wejścia do tych ukrytych ustawień.

Te ustawienia zależą od kraju homologacji, to co jest dostępne dla użytkownika w Polsce jest w menu pod zakladką "pojazd".
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl