Autor Wątek: Czujnik parkowania przód przestał działać Toyota CHR  (Przeczytany 7182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: C-HR II 1.8 '24
Odp: Czujnik parkowania przód przestał działać Toyota CHR
« Odpowiedź #15 dnia: 04 Stycznia 2025, 09:02:27 »
Grup na FB są setki tysięcy, jak nie miliony. Podasz jakiś konkretny namiar na "gościa"?
C-HR II 1.8 '24 Comfort
Auris II FL 1.8 '18 Premium+Comfort

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #16 dnia: 04 Stycznia 2025, 09:19:01 »
Poczyniłem śledztwo, użytkownik Mariusz Ko grupy Toyota C-HR Polska podobno dokłada czujniki, ale z kontekstu wynika że raczej do poprzedniej generacji. Wysłałem do niego zapytanie.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #17 dnia: 04 Stycznia 2025, 12:22:46 »
co dokłada oryginalne te co n amonitorku pokazują

Bo bierze zestaw z Chin za 500 zł. Nie są to oryginalne czujniki.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline KryZdzich

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II comfort
« Odpowiedź #18 dnia: 04 Stycznia 2025, 12:56:10 »
Dzięki za informacje o czujnikach parkowania. W moim Focus zamontowaliśmy z kolegą takie za 150 zł i do sprzedaży działały świetnie. 4 z przodu i 4 z tyłu. Kupiłem już takie i zamontujemy do CHR-ki comfort.

Online Konrad62

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #19 dnia: 05 Stycznia 2025, 10:56:57 »
Pytałem o zestaw czujników do CHR II, po rozmowie sprawa wygląda tak:
-„Oryginalne części wychodzą majątek”
-Na ekranie kamery cofania nałożona jest dodatkowo odległość od przeszkody chyba co 10cm, jako liczba. Reszta jest tak jak było, czyli są statyczne linie pomocnicze.
-Przednie czujniki informują jedynie dźwiękowo o odległości, zastosowany jest moduł prędkości oraz fizyczny włącznik.
-Pokazane zdjęcia z efektu końcowego na Corolli z 2022, tzw. „Półlift” czyli stare zegary ale aktualne multimedia z jednym pokrętłem.

Moja opinia: Wygląda na montaż gotowego zestawu z Chin, tego niższej klasy, bo są zestawy które do złudzenia przypominają oryginalne czujniki z integracją z zegarami oraz multimediami dla modeli Corolla/Cross, nawet po liftingu. Czujniki chyba już zamawiane pod kolor, bo jednak się trochę odcinają kolorystycznie, raczej nie były lakierowane a tak wyjechały z wtryskarki. Osobiście bym się nie zdecydował, i wolał założyć chiński zestaw imitujący oryginalne czujniki, jeśli takowy się pojawi do CHR II. Oczywiście to spostrzeżenia laika, jedynie na podstawie kilku wiadomości i kilku zdjęć.
C-HR II 1.8 '24 Comfort

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Stycznia 2025, 11:32:36 »
po rozmowie sprawa wygląda tak:
-„Oryginalne części wychodzą majątek”

Nawet gdyby się tego podjął a klient zainwestowałby tą ogromną kwotę (bo chce oryginał na mus) to ciekaw jestem jak na samym końcu by mu wytłumaczył że to wszystko jednak nie ruszy...  A zapłacić trzeba
Dla niektórych kwota nie ma znaczenia - ma być OE.  :cool:
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl