Odebrałem CC - Style/Tech AWD-i. Zamówienie 22.11.22023 - odbiór 22.05.2024 - równe 6 miesięcy. Od Toyoty otrzymałem tylko trzy SMs-y. Pierwszy 10.03 tego roku - w produkcji/opuściła fabrykę - drugi 25.04. w transporcie - trzeci 18.05. u dealera do odbioru. Na początku roku styczeń/luty kontaktowałem się z TCE w sprawie jakiejkolwiek informacji co się dzieje ze złożonym zamówieniem - odpowiedź - czeka do produkcji. Aplikacja MyT (czarna) wszystko podaje z opóźnieniem i podobno Toyota Poland nie ma na to wpływu bo Toyota Europe tym zawiaduje. W moim przypadku najbardziej sprawdzalne informacje miał dealer u którego zamawiałem pojazd i podpisywałem umowę - termin miałem "ostateczny na 25 kwietnia" ale miałem info od obsługującej osoby, że nie będzie dotrzymany i raczej będzie ok 20 maja - i tak się stało. Reasumując: z mojego punktu widzenia i doświadczenia jakiekolwiek w miarę konkretne informacje otrzymywałem w miejscu podpisania umowy a przewidywanie: ile płynie, jakim statkiem, czas z Belgii do Mszczonowa, ile w Mszczonowie, to z perspektywy mojego przypadku okazały się na tyle nie precyzyjne, że ten miesiąc opóźnienia w ostatecznym terminie odbioru już nie był dla mnie tak istotny ponieważ nawet w niniejszym klubie niektórzy chyba wymyślają jakie to odległe terminy na odbiór naszych samochodów. Oczywiście negocjujcie choćby jakąkolwiek formę tzw. zadośćuczynienia za opóźnienie w odbiorze nie z Waszej winy. Szanse są i to spore - każdy grosz się liczy. Pozdrawiam.