Witam.
Mam problem z moją yariską II. Silnik benzynowy 1.3 64kW 2008r. Pewnego ranka nie zapalił, nie włączała się pompa paliwa. Nie było na niej napięcia. Bezpieczniki wszystkie OK. Szukałem w necie gdzie może być przekaźnik i nie znalazłem. W jednym z filmików znalazłem, że tam chyba jest przekaźnik zespolony (ten co znajduje się w skrzynce bezpiecznikowej - taki podłużny z trzema bezpiecznikami. Patrząc na kolory to z tego stycznika wychodziły takie same jak do pompy. Czarny z plusem i biały z czarną kreską - masa, która też przychodzi z ecu włączając pompę. Podpiąłem nowe przewody od tych właśnie przewodów do pompy bezpośrednio. Samochód zapala i właśnie pompa cały czas kręci po włączeniu zapłonu, a chyba tak nie powinno być. Czy dobrze podpiąłem przewody? Gdzie dokładnie idą przewody od pompy? I druga sprawa po wyjęciu pompy i jej włożeniu wskaźnik paliwa pokazywał rezerwę mimo połowy baku paliwa. Po pewnym czasie pokazało 3 kreski, ale cały czas pokazuje, że mogę przejechać 0km. Proszę o pomoc, bo już nie wiem co zrobić.