Autor Wątek: Żarówki  (Przeczytany 18449 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

porkbone

• Gość
Żarówki
« dnia: 27 Lipca 2005, 13:00:46 »
Jak podniosłem maskęmojego auta to pomyślałem że wymiana żarówek
szczególnie z lewej to niezła zabawa. Nie czytałem instrukcyji ale czy to
prawda że przepalenie jakiejś żarówki jest jakoś sygnalizowane ?
Oprócz oczywiście ciemnej drogi w nocy   :bangel
« Ostatnia zmiana: 03 Grudnia 2008, 14:31:19 wysłana przez Janmor »

Spro-ket

• Gość
¿arówki
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Lipca 2005, 13:20:05 »
W mojej prawie pelnoletniej babci sygnalizowane jest tylko spalenie sie kierunkowej - poprzez 2x szybsze pikanie wlączanego kierunku.

pankuba

• Gość
¿arówki
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Lipca 2005, 15:08:44 »
No, no   :lol:  

u mnie to tylko "ciemna droga w nocy"  8)

Willy

• Gość
¿arówki
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Lipca 2005, 08:33:38 »
Witam,
Pytanie mam co do żarówek w mojej E10 95r, wydaje mi się, ze nie świeca najlepiej macie jakieś rady jakie żarówki zamontować co polecacie? Oczywuście oprócz ksenonów ;-)

timex35

• Gość
¿arówki
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Lipca 2005, 08:43:10 »
spróbuj Philips Vision Plus - ale one szybko sie wypalają (moje w Yarisce wytrzymywały 4-5 m-cy) :)

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
¿arówki
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Lipca 2005, 11:19:32 »
:asearch  było o tym sporo. Osramy +50% jezeli dobrze pamiętam. Narazie wytrzymały juz ponad rok jezdzenia na śiwatłach bez przerwy.
BMW E46 320d
Mini Cooper

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
¿arówki
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Lipca 2005, 11:24:44 »
Cytat: timex35
spróbuj Philips Vision Plus - ale one szybko sie wypalają (moje w Yarisce wytrzymywały 4-5 m-cy) :)

no co ty ?? to chyba po dziurach jezdziłeś ?? ja miałem Philipsy +50% i swieciły ponad rok (jedna sie spaliła)
a jeżdże cały czas na światłach

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

Rysiu16

• Gość
¿arówki
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Lipca 2005, 23:51:29 »
E 11. Uwierzyłem reklamie i w drogędo Chorwacji nie zabrałem kluczy. Pamietacie reklamęz nierozumiejącym kierowcą toyoty, o jakie klucze chodzi. No i w nocy na słoweni na jakimś zadupiu padła lewa żarówka w reflektorze. Ja pewny siebie z zapasową żarówką sasuwam do maski, podnoszęi szczęka mi opada - okazało sięże aby wymienić przednią lewą żarówkęTRZEBA MIEÆ klucz 10 i śrubokręt krzyżak. Zabawa polega na wymontowaniu reflektora (2 sruby 10 i jeden wkręt plastikowy) . Ciemno głuch do domu daleko i jak tu wybudować gołymi rekami reflektor ( złośliwi twierdzili że lepiej mi pójdzie łomem wywalić akumulator) Sutuacja napięta i olśnienie pod siedzeniem znalazłem 10 o której zapomniałem  przy okazji jakiegoś grzebania. Uratowany!!!. Morał - bez względu na to czy masz Syrenkę, Fiacika czy Toyotęoprócz gumek woź kluczyk 10 i sznurek. POZDRO

tmx

• Gość
¿arówki
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Lipca 2005, 00:42:47 »
ja polecam narva +30% - tanie (23 zł para) i trzymają koło roku.
PO co przepłacać jak róznicy nie widać zbytnio - lepiej czesciej zmienić i miec nowe niż sięsrać ile wytrzymają te co już są:)
TMX

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
¿arówki
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Lipca 2005, 08:32:34 »
Cytat: Rysiu16
E 11. Uwierzyłem reklamie i w drogędo Chorwacji nie zabrałem kluczy. Pamietacie reklamęz nierozumiejącym kierowcą toyoty, o jakie klucze chodzi. No i w nocy na słoweni na jakimś zadupiu padła lewa żarówka w reflektorze. Ja pewny siebie z zapasową żarówką sasuwam do maski, podnoszęi szczęka mi opada - okazało sięże aby wymienić przednią lewą żarówkęTRZEBA MIEÆ klucz 10 i śrubokręt krzyżak. Zabawa polega na wymontowaniu reflektora (2 sruby 10 i jeden wkręt plastikowy) . Ciemno głuch do domu daleko i jak tu wybudować gołymi rekami reflektor ( złośliwi twierdzili że lepiej mi pójdzie łomem wywalić akumulator) Sutuacja napięta i olśnienie pod siedzeniem znalazłem 10 o której zapomniałem  przy okazji jakiegoś grzebania. Uratowany!!!. Morał - bez względu na to czy masz Syrenkę, Fiacika czy Toyotęoprócz gumek woź kluczyk 10 i sznurek. POZDRO

Mam E10 i wygląda to podobnie. Rozebrać przód co by sie do zarówki dobrać, ale to jeszcze nic. Mam założone halogeny w zdezaku. Orginał toyota co by nie było ze jakis wynalazek. Jak mam tam wymienić żarówke to jest dopiero zabawa. Musze dokręcić nadkole 3 osłoby halogen, wyciągnąć wszystko na zewnątrz rozebrać lampe wyjąć żarówke i wszystko poskładać. A że do asfaltu blisko to trzeba to robić z kanału. :D
BMW E46 320d
Mini Cooper

timex35

• Gość
¿arówki
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Sierpnia 2005, 09:02:26 »
Cytat: E9

no co ty ?? to chyba po dziurach jezdziłeś ?? ja miałem Philipsy +50% i swieciły ponad rok (jedna sie spaliła)

po dziurach?!? przecież u nas w Polsce same dziury

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
¿arówki
« Odpowiedź #11 dnia: 03 Sierpnia 2005, 08:22:56 »

po dziurach?!? przecież u nas w Polsce same dziury

może on po większych jeździł?   :wink:

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

zygert

• Gość
¿arówki
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Sierpnia 2005, 13:40:59 »
U a od kiedy to żeby wymienić żarówkętrzeba cały reflektor wyciągać. Ja wymieniłem u siebie mijania i pozycyjne bez takiego bebeszenia wózka. Oczywiście mam E11 '97. Po lewej stronie dla ułatwienia można odkręcić moduł ABS, a po prawej niestety trzeba odkręcić akumulator (chyba, że ma sięmalutką łapkę). :) A co do wyciągania reflektora to chyba jeszcze kierunek trzeba odkręcić (więc zabawy co nie miara). Polecam akumulator wyciągnąć jedna śrubka (wymiana max 10min).

Cytat: Rysiu16

Spro-ket

• Gość
¿arówki
« Odpowiedź #13 dnia: 05 Sierpnia 2005, 14:38:53 »
Cytat: zygert
niestety trzeba odkręcić akumulator (chyba, że ma sięmalutką łapkę).

A akumulator masz przykrecony sznurkiem ?
Nie będęużywał rączek swoich dzieci do zmiany żarówki.
Madzia83 miała takie motto : "do toyoty wystarczy jeden klucz - do zamknięcia wlewu paliwa".
U mnie nie ma tam zamka więc wożęuniwersalny łamany oczkowy 10 / 13.
Jak to sie mawia : " Na wszelki wypadek ... to i ksiadz nosi"

ja miałem Philipsy +50% i swieciły ponad rok (jedna sie spaliła)

Miałem dokładnie tak samo   :lol: , ale dalej takich używam.

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
¿arówki
« Odpowiedź #14 dnia: 05 Sierpnia 2005, 15:00:10 »
Cytat: Spro-ket

U mnie nie ma tam zamka więc wożęuniwersalny łamany oczkowy 10 / 13.
Jak to sie mawia : " Na wszelki wypadek ... to i ksiadz nosi"

Zły rozmiar Japońce naja mało 13 za to mase 12 :D

Cytat: Spro-ket

ja miałem Philipsy +50% i swieciły ponad rok (jedna sie spaliła)

Miałem dokładnie tak samo   :lol: , ale dalej takich używam.

A ja nie. Po tym jak mi zgasły obie naraz w czasie jazdy.
BMW E46 320d
Mini Cooper

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl