Autor Wątek: Alarm Q-safe can4  (Przeczytany 1853 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline unkas

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla
Alarm Q-safe can4
« dnia: 14 Lutego 2024, 17:39:09 »
Witam .
Mam w Toyocie Corolla E15 zamontowany alarm q-safe can4 i od pewnego czasu przestały mi sygnalizować kierunkowskazy , wcześniej mrugały przy zamykaniu i otwieraniu ale teraz nie mrugają , czy jest możliwość że jakąś kombinacją na pilocie lub przyciskiem na desce wyłączyłem tą funkcję , czy coś padło ?
Dodam jeszcze że dzieje się tak tylko z pilota przy kluczyku toyoty a z orginalnego pilota od alarmu wszystko działa.

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Alarm Q-safe can4
« Odpowiedź #1 dnia: 14 Lutego 2024, 21:08:01 »
Coś stało się z "oryginalną" funkcją sterowania bezprzewodowego - brak potwierdzenia kierunkowskazami. Sprawdź w menu radia. Ustawienia. Pojazd. To na początek.
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline unkas

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Lutego 2024, 14:29:03 »
Wielkie dzięki , faktycznie było wyłączone w funkcjach (nie wiem jak to sie stało).
Wcześniej dzwoniłem do serwisów i w jednym powiedzieli mi że trzeba wymienić centralkę alarmu  :shock: w drugim kazali przyjechać to może ogarną to na miejscu (pewnie za sowitą zapłatę  :grin:).
Jeszcze raz Wielkie dzięki Colin bo bardzo mnie to irytowało .

Offline Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Lutego 2024, 20:37:18 »
A wystarczyła jedna cenna uwaga, popatrz ile zaoszczędziłeś czasu, paliwa i nie wiadomo jakie kwoty na komputery, diagnostyki, wymiany :)
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline unkas

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 16 Lutego 2024, 14:22:56 »
Dokładnie tak jak mówisz , diabeł tkwi w szczegółach .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl