Autor Wątek: Otwory serwisowe, inspekcyjne w progach Avensis T27 2014r  (Przeczytany 1082 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jokero67

• Toyot Leżący
  • *
Cześć,
czy są jakieś otwory inspekcyjne w progach Avensis T27?
Chciałbym od strony wewnętrznej zabezpieczyć je antykorizyjnie.

Offline r420

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota Avensis
Odp: Otwory serwisowe, inspekcyjne w progach Avensis T27 2014r
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Lutego 2024, 16:20:16 »
Wszelkie otworki w progach i słupkach posłużą ci do konserwacji. Trzeba delikatnie podważyć plastikowe elementy i oczywiście je zdemontować.
Ja tak zrobiłem w zeszłym roku. Pozdejmowałem plastiki wewnątrz i w otwory zaaplikowałem środek konserwujący w aerozolu przez długą igielitową rurką która jest na wyposażeniu środka o ile dobrze pamiętam firmy Boll. To samo zrobiłem z drzwiami maską i tylna klapą. Mój model to Avensis T27 Kombi z 2013r.
Demontaż, montaż oraz konserwacja trwała około 2 godzin. Trzeba to tylko robić najlepiej w słoneczny i ciepły dzień. No i nie zapomnij pod progami i drzwiami zaścielić pod autkiem folii lub papieru bo będzie troszkę wycieków. Efekt murowany. Znajomy lakiernik stwierdził że taka konserwacja profili zamkniętych jest bardzo skuteczna.
O ile mogę doradzić to przy okazji warto zdemontować listewki na progach te z napisem Avensis i sprawdzić czy nie ma pod nimi brudu i piasku. U mnie był.

Offline jokero67

• Toyot Leżący
  • *
Odp: Otwory serwisowe, inspekcyjne w progach Avensis T27 2014r
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Lutego 2024, 22:52:21 »
Dziękuję za wyczerpujący opis.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl