Autor Wątek: Spalanie paliwa  (Przeczytany 12754 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

CarinaGTI

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #15 dnia: 31 Sierpnia 2005, 17:41:31 »
Cytat: Marek Sildatk
Moja jest z 1994r. "Specjaliści" zamontowali u mnie SEQENT 24. Nie da sięna tym jeżdzić.

co przez to rozumiesz?? może wystarczy podjechać na regulację, jeśli robisz pierwsze kilakset km na tej instalce to zazwyczaj gazmajstrzy ustawiają ją bardzo ekonomicznie a co za tym idzie nie chce jechać prawie wcale, silniczek musi ciut sięrpzyzwyczaić-zazwyczaj to ejst ich sugestią, póxniej już bedzie dobrze :D

Mac

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #16 dnia: 31 Sierpnia 2005, 23:40:01 »
Witaj Selo...
skoro jesteś ze Śląska to ja Ci poradzęzakład , gdzie mi montowali gaz i nie mam żadnych problemów !!!!!!!!
Zgłoś sięmój numer 602 811 863
a jak nie chcesz , a masz czas, to polecam zakład w Skrzyszowie ( to taka wioska obok Wodzisławia Śląskiego ) facet nazywa sięKłapuch Krystian.
pozdrawiam
Mac

adamis

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #17 dnia: 01 Września 2005, 08:30:09 »
Wydaje mi się,że spalanie w Previi w dużym stopniu jest uzaleznione od sprawności wielu czujników i innych dodatkowych dupereli,których w tym aucie jest MNÓSTWO.W końcu to wszystkie mają jednakowe silniki.Jedynie automat i stały napęd AWD podnoszą zużycie o jakieś 2l/100
Potem jest tak,że jak  na skutek padnięcia czujnika,czy nie wyregulowania jakiegoś parametru auto jest słabe albo nie trzyma obrotów,gazmajster ustawia bogatszą(często zbyt bogatą)mieszankę,wzrasta zużycie paliwa..Dlatego,panowie,do gniazda pod siedzeniem i liczyć mrugnięcia,ustawiać ze szczelinomierzem parametry przepustnicy,czyścić zawory PCV i EGR!Na serwisy nie liczcie,nawet nie wiedzą pewnie gdzie to wszystko jest.

Mac

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Września 2005, 11:20:25 »
Tu Adamis ma całkowitą rację :)

Mac

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #19 dnia: 01 Września 2005, 11:25:17 »
AAAa i tak :
jeździłem teraz tylko po mieście i spalanie mi wyszło 17,2 , przy czym musze przyznać, że jeździłem w miarędelikatnie. Jest jeszcze jedna sprawa, o której dyskutowałem wczoraj z pewnymi osobami, mianowicie chodzi o wyskalowanie liczników na stacjach. Gość mówił mi , że ma zbiornik 45 litrów, a na jednej stacji zatankował  !!!- 48 litrów !!!!
Więc niska cena gazu nie zawsze oznacza niską cenę:):):) ponieważ płaci sięza 0,8 litra a nie za litr :) tym samym spalanie naszych prevek nie jest tak dokładnie wyliczone, skoro nie mamy pewności , czy faktycznie weszła nam taka ilość gazu , jak pokazuje licznik :).

adamis

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #20 dnia: 01 Września 2005, 21:06:48 »
Tzn,z tymi różnymi ilościami gazu przy tankowaniu jest tak,że  ilość jaka sięzmieści do zbiornika zależy w dużym stopniu od ciśnienia gazu z jakim jest tankowany.To skolei zależy od ilości gazu w zbiorniku stacji a równiwż od odległości zbiornika do dystrybutora.Mi sięjuż zdażyło,że wcale nie mogłem zatankować,bo ciśnienie było za słabe.Również temperatura otoczenia swoje robi.Im zimniej,tym więcej wchodzi.

Mac

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Września 2005, 08:40:07 »
To prawda, jak zimno wejdzie więcej , a jak ciepło - mniej .

eltech

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #22 dnia: 15 Września 2005, 23:23:31 »
Ja właśnie sobie sprawdziłem - na benzynce pali 15 po mieście. Gaz sprawdzępóźniej jak przereguluję

belfer56

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Września 2005, 16:30:37 »
gdzie znaleźć wykaz czujników i ich rozmieszczenie w PREVII

adamis

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Września 2005, 10:25:46 »
W książce Chilton'a mam to w rozdziale 4.30.Jestem z Katowic.Dzwoń pod 2093478 lub 504844069.

Selo

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #25 dnia: 26 Września 2005, 16:16:29 »
Kurcze...

Jeszcze nie założyłem gazu <bo gazownik powiedział 3,5 tys za IV gen +> a chwilowo nie mam tyle ;)...

Ale sprawdziłęm Previe na trasie 1 raz ... i...
Kurcze!! Jest [cenzura] fajnie!!

Auto <obciążone 7 osobami oraz bagażnikiem wypakowany wzmacniaczami, gdyż jechałem na koncert do Gdańska z zespołęm> spaliło na trasie Cieszyn-Gdańsk przy oszczędnej jeździe ok 90/h ... uwaga średnio 8,3 na 100!!!! Rezultat świetny!! Sam oczom nie wierze

W 2 stronęspieszyłęm sięjuż bardziej, jechałem 100-120 a na autostradzie przetestowałem ile ciągnie...
i... z 7 osobami i full bagażnikiem 185/h na równej drodze, chwilami lekko pod górkę!! A spalanie nie przekroczyło 9 litrów! Chyba mam jakiś dobry model (i chyba przebieg widniejący - 160 tys jest oryginalny...)

MOja prevka jest na manualu, napęd na 2 koła, przywieziona niedawno z Austrii, klima i lodóweczka. <nieużywana w czasie jazdy>. Aha i miała przede mną 1 właściciela.

Na razie w takim wypadku nie przerabiam na gaz...

Sylwester

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #26 dnia: 27 Września 2005, 10:10:08 »
To trafił Ci sięniezły rodzynek. A tak wogóle to jaką muze gracie, może nazwa zespołu?

Selo

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #27 dnia: 27 Września 2005, 15:32:57 »
Cytat: Sylwester
To trafił Ci sięniezły rodzynek. A tak wogóle to jaką muze gracie, może nazwa zespołu?

www.silesian.pl  ©

andrzej_L

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Września 2005, 22:18:21 »
noto prawdziwy fart jeśli chodzi o previe   :aslyer  
zapraszamy www.previa.pl

Sylwester

• Gość
Spalanie paliwa
« Odpowiedź #29 dnia: 28 Września 2005, 13:58:46 »
Cytat: Selo
Cytat: Sylwester

www.silesian.pl  ©

Ho ho ho     8)    to miło mi powitać bratnią dusze
Lux muza, a ile zabawy przy tym z ziołami   :csmoker    

Także jeszcze raz serdecznie zapraszamy na  http://www.previa.pl i  do wstąpienia do Klubu Previ.
Byłoby świetnie spotkać sięz Waszym zespołem na zlocie Previ  :drink    :csmoker

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl