Autor Wątek: Nawigacja nie wyznacza tras dłuższych niż około 100 km.  (Przeczytany 5870 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Paweł69

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR 2.0HSD 2023
Witam wszystkich forumowiczów.

Toyotę CHR 2.0 HSD Style odebrałem z salonu w Krakowie we Wrześniu tamtego roku. Korzystałem z nawigacji podczas jazdy do Kielc i trasę wyznaczyła bez problemów, później nawigacji używałem tylko na terenie Krakowa.
Teraz chciałem zobaczyć jak nawigacja wyznaczy trasy na Hel i w Bieszczady ale nie wyznacza - "nie można wyznaczyć trasy"
Próbowałem wyznaczać krótsze trasy i udało się do Myślenic, ale do Katowic, Zakopanego czy Tarnowa już się nie da. Trasę do Kielc i niedaleko za Kielce można wyznaczyć.

Czy tak ma działać nawigacja w chmurze ??? że wyznacza trasy max do 100 km ??? Czy coś mi sie popsuło ???

Może ma jakieś znaczenie, że pod koniec tamtego roku odinstalowałem aplikację MyT bo przestała działać na moim telefonie a nie odczuwam potrzeby korzystania z niej. Zapisane trasy mogę sobie obejrzeć po zalogowaniu do Moja Toyota. Trasy zapisują się prawidłowo i bez opóźnień.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Nawigacja nie wyznacza tras dłuższych niż około 100 km.
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Lutego 2024, 13:53:48 »
Witamy na forum...

Zgłoś na gwarancji, to kolejna wada tego super systemu MM21 razem z apką MyToyota na miare XXI wieku od Toyoty.

Koniecznie daj nam znać jakie rozwiązanie przewidują.

Nie spodziewaj się szybkiego rozwiązania tego problemu, że masz nawigację i że nie możesz z niej korzystać. Gwarant zakupi dla Ciebie klucz płaski, byś sobie odpinał kleme akumulatora, jeśli będziesz uporczywie zgłaszał problem :)

EDIT
(przy okazji też warto zapytać o ten jumpstarter co to ostatnio przy wydawaniu pojazdów reklamowali... ręce opadają)

« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2024, 14:08:35 wysłana przez Colin »
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

pireus

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Lutego 2024, 15:14:06 »
@ Colin, czy Ty oczadziałeś, czy szaleju się napiłeś, żeby tutaj takie rzeczy wypisywać?  :shock:  :grin: Przecież w Toyocie wszystko jest najlepsze.
Z drugiej strony , będziesz miał coraz więcej pracy, a to chyba dobra wiadomość  :grin:  :grin:
« Ostatnia zmiana: 20 Lutego 2024, 15:16:08 wysłana przez pireus »

Offline Paweł69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Lutego 2024, 20:31:12 »
Czy innym użytkownikom nowych Toyot z tym systemem nawigacja działa właściwie i wyznacza długie trasy ?

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Lutego 2024, 22:12:21 »
Nie wiem z czego robisz problem. Podziel trasę na odcinki do 100 km i do „dzieła”.

Online Colin

• Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #5 dnia: 20 Lutego 2024, 22:12:42 »
Tak dobrze im to wyznacza że temat jest na liście wstydów, które są w pierwszej kolejności do rozwiązania  :cool:
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #6 dnia: 20 Lutego 2024, 22:18:08 »
Tak dobrze im to wyznacza że temat jest na liście wstydów, które są w pierwszej kolejności do rozwiązania  :cool:
A stara poczciwa navi z 2023 v1 ;) działa i to w tysiącach km :). A serio...po co to? I tak 99% z nas korzysta z AA i CP.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Darek Toyota

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 20 Lutego 2024, 22:57:37 »
Rozwiązania na razie nie ma. Póki co można odłączyć na chwilę akumulator, lub wytyczyć trasę w promieniu 40 km. i ruszyć autem żeby były komunikaty głosowe. Następnie można wytyczyć "daleką" trasę... i tak do następnej zwiechy.

Offline Paweł69

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 21 Lutego 2024, 06:42:32 »
Nie wiem z czego robisz problem. Podziel trasę na odcinki do 100 km i do „dzieła”.

Zatrzymywanie się co 100 km i wytyczanie kolejnego odcinka trasy jest niewygodne i wkurzające.

A serio...po co to? I tak 99% z nas korzysta z AA i CP.

Ja należę do tego 1% który chciałby korzystać z wbudowanej nawigacji ale nie mogę i mnie to wkurza.

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 21 Lutego 2024, 19:46:01 »
Ta moja „rada” to był sarkazm. :)

O szczegóły pytaj kolegi @ledzia, on wie wszystko, to lekkie „niedomaganie” na pewno wynika ze strategii wejścia na rynek UE lub z przepisów UE, a tak w ogóle to ciesz się, że nie kupiłeś BMW one się palą.

Offline Arnie

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #10 dnia: 21 Lutego 2024, 20:01:13 »
Czy tak ma działać nawigacja w chmurze ??? że wyznacza trasy max do 100 km ??? Czy coś mi sie popsuło ???

Z ciekawości sprawdziłem, u mnie (CC 2023) bez problemu wyznaczą długie trasy. Najdłuższa do Lizbony to 3,5 tys km., wyglądała sensownie.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #11 dnia: 21 Lutego 2024, 20:43:39 »
O szczegóły pytaj kolegi @ledzia, on wie wszystko, to lekkie „niedomaganie” na pewno wynika ze strategii wejścia na rynek UE lub z przepisów UE, a tak w ogóle to ciesz się, że nie kupiłeś BMW one się palą.
Zapłaciłeś ratę ? Jak nie to zapłać bo volviątko zabiorą i łomot od żony będzie  :-P

Ostatnio miałem na warsztacie xc40 z takim problemem :

https://www.xc40forum.com/threads/no-gps-signal.7024/

Ale nie... tam to nie tu a tu to nie tam  :-)

A tu wreszcie prawidłowy nik naszego Kuabanka :laugh:

https://www.xc40forum.com/threads/new-problem.2703/

« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2024, 20:49:45 wysłana przez ledziu »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Lutego 2024, 21:40:43 »
Czekam na kasę z opieki społecznej. :)
Jak nie wpłynie to zabiorą ale szczególnie się nie martwię.
Wezmę przykład z mistrza i kupię za 1/3 ceny takiego po szkodzie całkowitej finansowej nie technicznej.

ps. Jak coś będzie nie tak z Volvo, to zapisze się na forum. Dodawanie postów wychwalających markę, zostawiam małpom.
« Ostatnia zmiana: 21 Lutego 2024, 21:43:47 wysłana przez KubaCamry »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Lutego 2024, 21:49:22 »
Wezmę przykład z mistrza i kupię za 1/3 ceny takiego po szkodzie całkowitej finansowej nie technicznej
Spoko i pochwalić się można swoim a nie cudzym  :grin:
"panowie zrobta coś bo mi prawnicy zabronili" proszę  :-)

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Lutego 2024, 22:00:31 »
Ja tam wolę mieć nowe w leasingu, które po 3 latach jest moje niż ściągać śmieci ze złomu, których vin wstyd podać. Ale wiem, że są i tacy co lubują się w grzebaniu po śmietnikach.

ps. Tych co kupili mieszkania na kredyt, też uważasz za idiotów. Dobry jesteś. No ale jak się wciska ludziom kit o szkodzie całkowitej ekonomicznej nie technicznej, to się można szybko dorobić.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl