Chciałbym podzielić się moją niedawną doświadczeniem związanym z moją Toyotą Corolla Cross z 2022, którą odebrałem z salonu w styczniu 2023. Po przejechaniu 28 000 km, problem zaczął się pojawiac (kontrolka check engine) szczególnie w warunkach zwiększonej wilgotności. Po wizycie w autoryzowanym serwisie okazało się, że problem leży po stronie czujnika MapSensor.
Z tego co dowiedziałem się od pracowników salonu w Białymstoku, mój przypadek nie jest odosobniony – to już czwarta taka sytuacja tylko w tej lokalizacji. Podobno, problem z MapSensorem dotyczy większej liczby pojazdów niż można by przypuszczać, przez co dostępność nowych części jest bardzo ograniczona. Mówi się o możliwości sprowadzenia części dopiero na koniec marca.
czy ktoś z Was również doświadczył podobnych problemów ze swoim pojazdem? Czy udało się Wam znaleźć jakieś tymczasowe rozwiązanie lub może macie jakieś informacje o tym, jak szeroko rozpowszechniony jest ten problem?
Pracownik Salonu po pytaniu czy mogę sam usunąć sobie błąd silnika w jakiś sposób poradził odłączenie klemy minusowej. Jednak nie musiałem
Tego robić po 3 kolejnych uruchomieniach silnika check engine zniknął…
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk