Autor Wątek: [E12 1.4 vvti] - linka gazu - czy pasuje z innych modeli?  (Przeczytany 841 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline lucas-pl

• Toyot Leżący
  • *
[E12 1.4 vvti] - linka gazu - czy pasuje z innych modeli?
« dnia: 26 Lutego 2024, 09:23:28 »
Cześć,
wczoraj w trasie pękła mi linka od gazu. Jakoś ją podrutowałem żeby się doturlać do domu ale konieczność wymiany jest bezdyskusyjna.
Pytanie czy do E12 z 1.4 vvti pasują linki od innych modeli? Ciężko w internecie znaleźć dostępny produkt do tego konkretnego ale z tego co widzę, teoretycznie powinna pasować linka np. od Yarisa I. Czy ktoś może potwierdzić lub zaprzeczyć?

Offline Wojak WRO

• Toyot Chodzacy
Odp: [E12 1.4 vvti] - linka gazu - czy pasuje z innych modeli?
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Lutego 2024, 09:39:38 »
Linka z E12 nie była montowana w Yarisie.
Była natomiast montowana w Avensisie T25 z silnikiem 3ZZ--FE.

Pełny numer części to 78180-02250 lub zamiennie 78180-02320.

Na deler.pl poszukaj linki Optimal GK-2713.

Tyle, że niedostępna.

Na iparts.pl linka KAWE RARC02360, ale również niedostępna.

Jak masz czas to może wyślij ją do regeneracji do motolinki.pl
« Ostatnia zmiana: 26 Lutego 2024, 10:06:14 wysłana przez Wojak WRO »
Kto pyta nie błądzi, kto pyta za dużo może oberwać - Julian Staniszewski, nauczyciel rysunku technicznego w LZN Wrocław

Offline lucas-pl

• Toyot Leżący
  • *
Odp: [E12 1.4 vvti] - linka gazu - czy pasuje z innych modeli?
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lutego 2024, 00:58:04 »
Temat ogarnięty, dzięki @Wojak WRO za wszelką pomoc - przede wszystkim za naprowadzenie jak do tego podejść, oddałem lokalnie do regeneracji do www.moto-linka.pl więc jak ktoś potrzebowałby takiej usługi w Warszawie i okolicach to mogę polecić.
Najwięcej czasu zajęło mi wyjęcie uszkodzonej linki - operacja na 5 minut, która wymaga odkręcenia 3-4 śrub ostatecznie trwała jakieś 1,5h i wymagała ode mnie wymontowania całej przepustnicy żeby przy użyciu dziwnych narzędzi wyjąć zapieczoną końcówkę linki (pewnie właśnie dlatego się zerwała) ;) .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl