Autor Wątek: Aktualizacja  (Przeczytany 5073 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Scorpio64

• Toyot Leżący
  • *
Aktualizacja
« dnia: 29 Lutego 2024, 09:23:12 »
Czy po najnowszej aktualizacji też u Was nie działa internet w samochodzie i po każdym uruchomieniu trzeba ponownie dawać zgody żeby działał? Czy jedynym rozwiązaniem jest reset systemu i powtórna konfiguracja multimediów i wskaźników?

Offline KLP89

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Aktualizacja
« Odpowiedź #1 dnia: 29 Lutego 2024, 09:27:18 »
Tak było i tak tylko ten reset pomógł, 30 minut trzeba poświęcić - nic nie poradzisz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Lutego 2024, 11:24:49 »
Niestety,
Do tego proces jest rozłożony w czasie i idzie partiami, także nie do każdego może jeszcze aktualizacja trafiła
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline Arnie

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #3 dnia: 29 Lutego 2024, 14:04:48 »
Nie pamięta poprzednich ustawień, trzeba to zrobić po po aktualizacji, nie trzeba resetować wszystkiego od początku:
Ustawienia -> Informacje i bezpieczeństwo ->
Włączyć pierwsze trzy opcje, czwarta jak ktoś chce.
Wtedy zacznie działać internet. Aby tego nie powtarzać za każdym uruchomieniem sprawdzić czy mamy wybrany swój profil i ewentualnie zrobić to powiązanie profilu z samochodem i kluczykiem.

Niestety baba w nawigacji nie zmieniła się.

Offline Zbigszym

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Toyota corolla
« Odpowiedź #4 dnia: 01 Marca 2024, 18:00:48 »
Tragedia, zmieniam zdanie o Toyocie. Na postoju mozna właczyc GPS itd, a jka ruszysz  nic nie działa , ani wyszukiwanie głosowe, ani automapa .

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: CorollaCross PE
« Odpowiedź #5 dnia: 04 Marca 2024, 13:28:52 »
Mam ten sam denerwujący problem - napisałem do Toyoty
Odpowiedź z klient@toyota.pl - może komus  pomoże ale  chyba o tym   wcześniej koledzy

"w nawiązaniu do Pana wiadomości uprzejmie prosimy o usunięcie istniejącego profilu kierowcy i dodanie go na nowo, wykonanie tej czynności powinno rozwiązać napotkaną przez Pana niedogodność.

Aby utworzyć profil kierowcy należy wykonać poniższą instrukcję:

- przejść do zakładki "Ustawienia
- wybrać profil "Gość" lub "Car multimedia"
- "Powiąż swoje konto/Utwórz profil"
- otworzyć na telefonie aplikację której dane mają być użyte do profilu
- dodać pojazd poprzez skanowanie kodu QR
- zeskanować kod QR

Jeśli wykonanie powyższych kroków nie rozwiąże napotkanej niedogodności, należy wówczas wykonać reset do ustawień fabrycznych w systemie multimedialnym. Aby wykonać reset w urządzeniu multimedialnym należy wybrać zakładkę Ustawienia -> Informacje i bezpieczeństwo -> Reset systemu.

W razie jakichkolwiek wątpliwości lub dodatkowych pytań, pozostajemy do dyspozycji."

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Marca 2024, 08:05:53 »
Próbuję wykonac 1 krok w/g Waszych porad i w/g informacji którą otrzymałem. Ale nie moge usunąć kierowcy/profilu. Mam taki komunikat:

Koledzy może ktos wie o co chodzi ?
Jeśli nie uda mi sie wstawic zdjęcia to link do niego poprowadzi

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 05 Marca 2024, 08:06:37 »

Offline Jaś Fasola

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CHR II 2.0 '24
« Odpowiedź #8 dnia: 05 Marca 2024, 22:31:56 »
Ale nie moge usunąć kierowcy/profilu

Powiąż swoje konto/Utwórz profil - bez usuwania obecnego - ja tak zrobiłem za n-tym razem i chodzi bez problemu.
A za n-tym dlatego, że nieopatrznie zrobiłem reset do ustawień fabrycznych w systemie multimedialnym - oczywiście byłem zły na siebie, że nie doczytałem dość szczegółowo powyższych postów, a to przysporzyło mi mnóstwo pracy na ponowne ustawienia (a najgorsze, że skasowało się średnie spalanie) - a dopiero utworzyłem profil, ale później próbowałem kilkukrotnie powiązać konto i ponownie utworzyć profil nadpisując obecny (chociażby aby rozkminić, kiedy aplikacja w telefonie zechce w końcu odczytać ten kod QR generowany w systemie multimedialnym w aucie) i daje się tak zrobić bez usuwania obecnego profilu (tak jakby nadpisuje i aktualizuje sobie w ten sposób dane). 
CHR I 1.8 '18 Selection
Corolla Cross 2.0 '22 Style+Tech

Offline kraska62

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Marca 2024, 08:46:52 »
Dziękuje za wyjaśnienia. Ja niestety byłem troche niecierpiwy i zresetowałem do fabrycznych. Pomogło na ten problem ,ale mozolnie odtwarzam teraz wszystkie ustawienia np. zegarów (część teraz nie moge znaleźć nie wiem dlaczego np. Trip B ). Toyota w Polsce odpisała mi ze problem niemoznosci usunięcia kierwowcy/profilu przekazuje do odziału europejskeigo Toyoty i i odezwą się

Offline Maku

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Czerwca 2024, 09:24:01 »
Cześć! Mam pytanie odnośnie aktualizacji oprogramowania w nowych Toyotach. Jak to wygląda? To się gdzieś samo pobiera czy trzeba gdzieś coś kliknąć? Skąd wiecie, że jest nowa wersja albo, że się zainstalowała nowa?

Offline topoll

• Toyot Spamer
Aktualizacja
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Czerwca 2024, 10:21:57 »
„Samo” się pobiera.
Jak zauważysz zmianę to widzisz. Albo śledzisz numer wersji w urządzeniu.
Ostatnio chyba był jakiś upgrade, nieco zmieniła się szata graficzna nawigacji.
„Chyba” ponieważ dawno jej nie używałem a wczoraj przez przypadek włączyłem i zauważyłem różnicę.
« Ostatnia zmiana: 06 Czerwca 2024, 10:23:59 wysłana przez topoll »
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline taaatooo

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: CC 2.0 FWD
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Czerwca 2024, 13:28:16 »
...
Ostatnio chyba był jakiś upgrade, nieco zmieniła się szata graficzna nawigacji.
...

szata graficzna to mało, u mnie generalnie pomogło i nawigacja w końcu zaczęła działać w 100%, do tej pory to było losowe i z reguły nie działała wtedy kiedy jej najbardziej potrzebowałem.
Z ciekawości powiem Wam również co powiedział mi doradca serwisowy, kiedy reklamowałem losowo działającą nawigację:
cytuję:
Teraz działa poprawnie i nie mogę zdiagnozować usterki, ale proszę pamiętać, że musi Pan jeździć z telefonem i włączonym BT ...  :grin:
ręce i cycki opadają, to już kolejny raz kiedy trafiam na tego "specjalistę" od zamiatania pod dywan i nawijania serwisowego makaronu

Offline topoll

• Toyot Spamer
Aktualizacja
« Odpowiedź #13 dnia: 06 Czerwca 2024, 13:31:06 »
Nie narzekałem na działanie wbudowanej nawigacji ale wygodniej mi się jeździ na CA. Dlatego zwróciła moją uwagę nieco zmieniona szata graficzna.
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl