Autor Wątek: Przekaźnik przednich świateł przeciwmgielnych Yaris 3 2011r.  (Przeczytany 953 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline cireon

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris 3 2011r
Witajcie. Od niedawana posiadam Yariske 3 z 2011r. I jako że nie miała ona przednich świateł przeciwmgielnych postanowiłem je dołożyć, ponieważ instalacja już jest fabrycznie przygotowana. Wymieniłem już manetkę przy kierownicy, dołożyłem bezpiecznik w skrzynce, bo nie było i utknąłem na przekaźniku. Gniazdo pod przekaźnik jest oczywiście puste, więc nie mam wzornika. Skrzyneczka od przekaźnika jest głęboko pod kokpitem po lewej stronie zegarów. Dostęp do niego jest przez zegary. Trzeba zdjąć ramkę, odkręcić zegary i wtedy jest jakieś dojście do niego. Czy ktoś z was jest w stanie mi pomóc i dać namiar jaki przekaźnik mam kupić? Dzięki

Skrzynka przekaźników
https://yei.pl/wp-content/uploads/2020/08/przeka%C5%BCniki-przedzia%C5%82-pasa%C5%BCerski-toyota-yaris-3-III.jpg
R2   przed lipcem 2014: Przednie światła przeciwmgielne (FR FOG)
od maja 2015: (STP)
« Ostatnia zmiana: 29 Lutego 2024, 17:20:31 wysłana przez cireon »

Offline ENDRJU54

• Początkujący
Odp: Przekaźnik przednich świateł przeciwmgielnych Yaris 3 2011r.
« Odpowiedź #1 dnia: 03 Marca 2024, 21:56:04 »
Witam.To mój pierwszy wpis.Jeśli chodzi o przekaźnik to jest  taki:Na przekaźniku jest wydrukowane:VFM-11F41-Z16  .Pod maską są już takie 4 szt .Dwa po lewej stronie i dwa po prawej stronie .Przynajmniej u mnie tyle jest ale ja mam po lifcie w 2017r. Najbardziej typowy przekaźnik TOYOTY. Gdzieś mam  Numer katalogowy części   jak by komuś bardzo zależało.Co nieco wiem też o tempomacie ,o Radiu Android z kamerą cofania.

Offline cireon

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Yaris 3 2011r
Odp: Przekaźnik przednich świateł przeciwmgielnych Yaris 3 2011r.
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Marca 2024, 06:22:44 »
Temat opanowany. Przekaźnik jest ok, chociaż w yaris3 z 2011 jest w innym miejscu niż u kolegi. Podsumowując dołożenie halogenów u mnie to kwestia wymiany manetki przy kierownicy,, wpięcia bezpiecznika w skrzynce pod kierownicą i wpięcie przekaźnika nad tą skrzynką (dojście przez zegary) . No i oczywiście zakup samych lamp i maskownic.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl