Autor Wątek: Yaris III 1.5 benzyna lub hybryda. Wasze opinie. Zmiana auta  (Przeczytany 1681 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline smokofilidanek

• Toyot Chodzacy
Witam
1. Proszę o informację co sądzicie o Yarisie III z silnikiem 1.5 w benzynie?
Mam to nieszczliwe 1,33 i chcę to wymienić na coś z czego miałbym, zasadniczo to żona miałaby przyjemność z jazdy. W Toyocie chwalą tą jednostkę napędową 1.5, ale ja o niej wiem bardzo mało:)..
 Czy tam był jeden rodzaj silnika benzynowego czy też był jakieś modyfikacje i kilka wypustów? Tam jest dvvti jak w tym 1,33? Jak ze spalaniem? Czy tam jest łańcuch? Skrzynia biegow jest usterkowa?
Na co zwrócic uwagę przy jego zakupie?
Czy hybryda jest lepszą opcją od 1,5 w benzynie? Na pewno będzie droższa ale czy kupując hybrydę z 2015 trzeba uwazac na stan baterii?? Z gory dzieki za wskazówki
« Ostatnia zmiana: 02 Marca 2024, 19:54:56 wysłana przez smokofilidanek »

Offline uno0

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Auris II Hybrid
Odp: Yaris III 1.5 benzyna lub hybryda. Wasze opinie. Zmiana auta
« Odpowiedź #1 dnia: 02 Marca 2024, 20:55:44 »
kilka dni temu kupiłem 2015 rocznik, z salonu Toyoty. Po Oplu priorytetem na miasto była automatyczna skrzynia. Zaryzykowałem ponieważ mam nadzieję że jakość i bezawaryjność marki znajdzie się i dla mnie. Patrząc na uberskie i taksówkowe Priusy z przebiegiem kilkuset tysięcy, które nadal jeżdżą to jakoś nie martwię się o te baterie, a i dzisiaj ich regeneracja to już nie skok na bank.  Teraz po prostu jeździć, obserwować i cieszyć się autem. Pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl