Autor Wątek: Gdzie jest antena GPS (RAV4 2015r.)  (Przeczytany 1531 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MK82

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
Gdzie jest antena GPS (RAV4 2015r.)
« dnia: 04 Marca 2024, 21:44:22 »
cześć wszystkim, nie znalazłem na forum nic w tym temacie, więc założyłem nowy wątek. W swojej RAV4 2015 r. miałem zwykłe radio (bez dotyku) zmieniłem na ttg2 z modułem nawigacji i teraz właśnie walczę z nawigacją - nie mam obecnie podłączonej anteny GPS, podobno jest antena GPS zamontowana w RAV4, jak nawet się nie miało się przy zakupie nawigacji. We wiązce gdzie jest przewód do anteny FM nie ma złącza do anteny GPS. Czy ktoś wie gdzie dokładnie ta antena się znajduje, może jakieś zdjęcie ktoś ma. Jest pełno ofert anten używanych, są one na takiej prowadnicy plastikowej z 4 otworami, gdzie to dokładnie się przykręca?  Muszę wiedzieć aby się upewnić czy mam antenę GPS, czy muszę kupić, a jak kupię to gdzie przykręcić ten moduł i jak tam się dostać.
« Ostatnia zmiana: 04 Marca 2024, 21:46:28 wysłana przez MK82 »

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
  • Samochód:: Made in Japan
Odp: Gdzie jest antena GPS (RAV4 2015r.)
« Odpowiedź #1 dnia: 04 Marca 2024, 21:48:43 »
Antena gps była fabrycznie w tym roczniku zamontowana pod deską. Jeśli auto nie było kombinowane to jest i kabel w wiązce i antena na środku pod deską. Jeśli miało przygody i jest złożone z trzech to już Bóg tylko wie
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline MK82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 04 Marca 2024, 21:54:45 »
dziękuję za odpowiedź, auto bezwypadkowe w 100%. w wiązce gdzie jest antena fm nie ma przewodu anteny gps, jak się dostać do tej anteny, będę widział ją jak wyjmę radio i zegar powyżej, czy z innej strony muszę się tam jakoś dostać?

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #3 dnia: 04 Marca 2024, 22:10:53 »
Jeśli w wiązce do radia nie znajdujesz tej od GPS to są dwie opcje
Wyciągasz górna część deski i stwierdzasz czy jest ona tam fizyczna albo kupujesz  drugą antenę  GPS za 150 zł i nie tracisz czasu
黒 KURO 2.0 - Certyfikowany Niezależny Serwis TOYOTA & Lexus / SERMI Certified TOYOTA & Lexus Independent Repairer

Offline MK82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 05 Marca 2024, 07:51:48 »
Dlatego pytałem jak się tam dostać aby całej deski nie połamać  :grin: jakaś porada dla osoby, która nigdy tam nie zaglądała? Znajdę jakąś instrukcję co odkręcić i gdzie?

Jak będzie za dużo zabawy to kupię antenę i jakoś inaczej ja zamontuję.

Offline Colin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • KURO.pl
« Odpowiedź #5 dnia: 05 Marca 2024, 08:24:09 »

Offline MK82

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 05 Marca 2024, 14:05:01 »
Dziękuję  :-)

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl