Autor Wątek: T27 2018: Droga ewakuacyjna z tylnej kanapy...  (Przeczytany 943 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wojgalic

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Avensis T27
T27 2018: Droga ewakuacyjna z tylnej kanapy...
« dnia: 05 Marca 2024, 11:58:58 »
Cześć,
Jestem nowy na formu i od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem Avensis T27 kombi 2018... autko fajne, ale trochę głośne (czytaj słabo wyciszone).
Bardzo je lubię, ale nie oszukujmy się ma parę wad, najbardziej irytuje mnie, tzn. moje dzieci, przesuwanie tego dynksa od blokady zamka w momencie gdy chcą otworzyć tylne drzwi.
Da się to ustrojstwo jakoś ustawić tak, żeby drzwi od środka otwierały się za pociągnięciem klamki, tak jak to ma miejsce w przednich drzwiach?

Offline Radomadre

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: T27 2018: Droga ewakuacyjna z tylnej kanapy...
« Odpowiedź #1 dnia: 10 Marca 2024, 13:40:33 »
Przede wszystkim to sprawdź czy nie masz włączonej ręcznie blokady dziecięcej, bolec widoczny jest po otwarciu tylnich drzwi. Następnie możesz z menu komputera wyłączyć automatyczne ryglowanie drzwi po rozpoczęciu jazdy ewentualnie ręcznie otwierać drzwi przyciskiem na drzwiach kierowcy jeśli Ty nie wysiadasz z auta.

Offline wojgalic

• Prawie Toyot
  • Samochód:: Avensis T27
Odp: T27 2018: Droga ewakuacyjna z tylnej kanapy...
« Odpowiedź #2 dnia: 26 Marca 2024, 11:18:41 »
To nie oblokadę dziecięcą się rozchdzi... wygląda na to że ten typ tak ma.
Samo zamykanie jak jadę jest OK, nie chcę tego wyłączać. Natomiast zaobserwowałem, że na wyłączonym silniku jak otwieram drzwi kierowcy to wszystkie się otwierają, natomiast przy włączonym silniku otwierają się tylko moje... co w sumie chyba ma sens :)
Dobra nasza, dzieciaki już prawie się przyzwyczaiły. Dzięki.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl