Autor Wątek: Węzeł Konin Wschód opłata dodatkowa  (Przeczytany 1387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline janek_rav4

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4
Węzeł Konin Wschód opłata dodatkowa
« dnia: 05 Marca 2024, 19:11:15 »
Przepraszam, ze zaśmiecam forum, ale szukam informacji.
Dostałem list z Administracji SKarbowej, ze mam zapłacić opłatę dodatkową "za naruszenie obowiązki opłaty za przejazd autostradą" na węźle Konin Wschód. Sprawa dotyczy przejazdu na węźle Konin Wschód , który był rok temu!!!!!!!!! Ledwo  sobie przypomniałem, że tamtędy jechałem. Nie mam pojęcia jak można nie zapłacić za autostradę. Przecież tam są wszędzie bramki. Co robić w tej sytuacji?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
Odp: Węzeł Konin Wschód opłata dodatkowa
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marca 2024, 22:29:13 »
W sumie nigdy nie jechałem płatnym odcinkiem A2 ale całkiem niedawno na krakowskich bramkach A4 nie pobrało mi automatycznie opłaty. Szlaban się otworzył ale zauwazyłem parę godzin później w telefonie powiadomienie z apki, że opłaty nie udało sie pobrać. Istotnie nie bylo obciążenia na karcie. W Autopay był link do płatności więc kliknąłem i poszło. Może podobna sytuacja była i nie zauważyłeś komunikatu?
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline krzychook

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Marca 2024, 07:59:00 »
A kupowałeś wcześniej "kupon" na przejazd A2?
Do lipca 2023 trzebabyło kupić przed przejazdem bilecik na przejazd (internet, Stacje Orlen lub e-toll). Bramki były już wyłączone.
Od lipca znieśli te opłaty.

Myśle, że jeśli niema kwitka/potwierdzenia płatności bedzie Ci trudno udowodnić cokolwiek...

A swoja drogą jaka opłatę CI naliczyli?

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Marca 2024, 08:56:57 »
A to ja cos namieszałem. Jak tam się własciwie placiło? Tak jak na A4 Gliwice-Wrocław czyli bielciki lub debilna aplikacja e-toll czy duzo lepsza Autopay? Czy może tak jak na A4-Kraków czyli manualnie na bramce lub automatycznie przez odczyt tablicy kamerą?
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline Bart Rav4

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Rav4
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Marca 2024, 11:48:45 »
krzychook już Ci odpowiedział. Jak nie wykupiłeś przejazdu to teraz masz opłatę za przejazd zapewne z "karą".
Należało wykupić przejazd, a szlabany były cały czas otwarte, więc jak przejechałeś to teraz się doczepili.

* wykupić przejazd tzn przed wjechaniem na A2 należało np na Orlenie zapłacić za przejazd lub max dwa dni po przejechaniu już autostradą :) dokonać płatność (posrane to było).

PS w weekend jechałem A1 do Trójmiasta. Na bramkach pobrałem bilecik i ogień. Przy zjeździe kasjerka bierze ode mnie bilecik, a ja chcę płacić kartą, a ona do mnie, nie dziękuję. Przejazd jest bezpłatny :). Może też dostanę "karę" za rok. Tak się ucieszyłem, że jest za darmo, że jeździłem w kółko cały weekend :D.
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2024, 11:56:37 wysłana przez Bart Rav4 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl