Autor Wątek: Prowadzenie auta przez osobę, która nie jest leasingobiorcą?  (Przeczytany 3162 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 MY25 EXE
Odp: Prowadzenie auta przez osobę, która nie jest leasingobiorcą?
« Odpowiedź #15 dnia: 18 Marca 2025, 22:18:23 »
Toyota Financial Services (nie wiem czy to Kinto)

Toyota zarówno daje Kinto czyli najem długoterminowy, jak i klasyczny leasing. Jesli na ofercie jest wykup 1% to zwykły leasing. W kinto wartość wykupu jest szacowana jako wartość auta na koniec leasingu i z deklarowanym przebiegiem.
Wiem, ja mówię o klasycznym leasingu, nie Kinto i na razie mają zaskakująco niską stałą stopę, ale czekam na porównanie w innych bankach.

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 18 Marca 2025, 22:20:43 »
W Toyocie jest zarówno najem jak i leasing. Rok temu brałem Corolke do firmy i z kilku ofert jakie dostałem (w tym również z naszego banku) akurat ta z Toyoty była najlepsza, więc wzięliśmy leasing z Toyoty. Nie wiem o jakich problemach piszecie - załatwiłem wszystko w jeden dzień w większości mailowo, od roku płacę co miesiąc fakturę i tyle.
4 lata temu brałem leasing na RAVkę - wtedy najlepsza okazała się oferta z ING. Tam też nie było żadnych problemów.
Dzięki za opinię, gdzie porównywałeś leasingi? Na razie 2 agentów zaproponowało mi Aliora, są też różne porównywarki w Internecie, ale to w zasadzie kolejni agenci, na których kontakt czekam. Z ciekawości zadzwoniłem też do PKO, bo widzę, że są pod względem ilości liderem leasingów w Polsce, ale to pewnie ze względu na wielkość banku, podobnie jak z kredytami.

Offline ostry2407

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla Cross
« Odpowiedź #17 dnia: 18 Marca 2025, 22:50:58 »
Weź kilka ofert i wybierz najlepszą i z nią udaj się do Toyoty i ją przedstaw. Przecież to nie kupowanie bułek w sklepie gdzie cena jest ustalona i można wynegocjować sobie najkorzystniejsze warunki

Offline jakubsiemaszko

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 19 Marca 2025, 23:28:39 »
Dzięki wszystkim za rady, u mnie aktualnie stanęło na leasingu w PKO BP na stałej stopie na 4 lata z wkładem własnym 45% z oprocentowaniem 108,16%. Wychodzi jeszcze taniej niż Toyota zaproponowała i żaden inny bank raczej nie jest się w stanie zbliżyć stałą do PKO, ich oferty na stałej są nadal droższe od zmiennej, a sam uważam to oprocentowanie za ucziciwe i poniżej połowy VATu, więc raczej będę się decydował. PKO ma też o niebo lepsze opinie od Toyoty, która robi problem, żeby policzyć ubezpieczenie bez VINu (niby będą znać dopiero jak auto dojedzie do Polski) i robią o wszystko problemy, więc podziękuję.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl