Camry, Mazda CX a teraz wyskakujesz z I30, który ma niewiele wspólnego z wymiarami A5, którego odniesieniem ma być Twoje nowe auto. Chcesz auto tanie w eksploatacji i mało palące to kup Dustera ze sprawdzoną technologią Renault z przed kilku lat i nie zawracaj pupy
Widać nie przeczytałeś co napisałem.
Auto bezawaryjne, komfortowe i w miarę oszczędne.
Wiem, że Hyundai i30 nie pasuje wymiarami, ale jako jedno z nielicznych jest tańsze i oszczędne (choć to już nie ta sama klasa auta).
Z silnikiem 160KM i wyposażeniem może być komfortowe, co do awaryjności to na pewno niżej niż japońskie auta.
Co do Renault to sobie podaruje, bo francuskie auta nie nadają się na nasze drogi, poza tym sporo jeździłem nimi (Pegueot, Renault, Belingo) i nie wspominam ich dobrze (nawet Fiat mniej się psuł).
Może to duży rozrzut z pseudosportowego do biedronkowozu, ale cały czas w zakresie tego co pisałem.
A5 ma 4,62cm, ale to nie znaczy, że auto nie może być 20cm krótsze, albo dłuższe. Hyundai i30 Fastback ma 4,45m, Camry 4,88.
Po prostu szukam i pytam, a nie ZAWRACAM DUPĘ.
NIE CHCESZ, NIE PISZ.
Wiem, że każdy by polecił mocny silnik, mnustwo koni, bo taki każdy by sobie kupił i można puścić wodzy fantazji co by było fajne.
Dlatego tak ciężko znaleźć coś rozsądnego. Lepiej wykonane auta to "biedronkowozy", a te "pseudosportowe" to z kolei się psują częściej.
ale szczerze i tak wolalbym camry. mniejsze spalanie o 2 litry przy tym samym stylu jazdy, taka sama awaryjnsoc, seriwsy toyoty tansze o kilkaset zloty od mazdowskich, wiecej meijsca z tylu i z przodu, ciszej w srodku. ceny zakupu uzywanych camry troche wyzsze niestety.
Poza ceną nowa Camry odstrasza mnie dwoma rzeczami:
Brak możliwości montażu haka i masakryczne "pałąki", które "wchodzą" do środka przy zamykaniu bagażnika (mogą nawet zrobić dziurę w walizce przy zamykaniu).
Ponadto stwierdziłem, że to auto jest tak duże, że ledwie mi się zmieści w garażu (optymalnie by było gdyby Camry miała 4,70, bo przy 4,9m zostaje mi zaledwie 35cm miejsca za autem)