Autor Wątek: Dobry zakład blacharski Warszawa / Siedlce lub okolice  (Przeczytany 2329 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline baslow

• Toyot Leżący
  • *
    • baslow.net
  • Samochód:: RAV4 V RM'23
Dobry zakład blacharski Warszawa / Siedlce lub okolice
« dnia: 18 Kwietnia 2024, 18:46:23 »

Cześć,

zdarzyło się. Szkoda parkingowa - ale jednak. Drzwi kierowcy do wymiany. Tylko one ucierpiały.
Auto 12.2022, odebrane 03.2023. Rav4 1G3.

1. Gdzie w Warszawie / Siedlcach lub okolicach zrobię naprawę (najchętniej w autoryzowanym serwisie) nie tracąc gwarancji? Mieszkam w Mińsku Mazowieckim.
2. Czy da się taką naprawę zrobić malując jedynie drzwi? Bo serwisy mi mówią o konieczności cieniowania / malowania błotnika i tylnych drzwi.

Dzięki!
Pozdrawiam,
baslow

Offline baslow

• Toyot Leżący
  • *
    • baslow.net
  • Samochód:: RAV4 V RM'23
Odp: Dobry zakład blacharski Warszawa / Siedlce lub okolice
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Kwietnia 2024, 19:54:52 »
A z innej beczki:
wstępnie wybrałem serwis Toyota Radość - a teraz słyszę złe głosy na ich temat...
Macie jakieś doświadczenie, możecie się podzielić wrażeniami o ich zakładzie naprawy nadwozi?
Dzięki!
Pozdrawiam,
baslow

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Kwietnia 2024, 20:01:03 »
A z innej beczki:
wstępnie wybrałem serwis Toyota Radość - a teraz słyszę złe głosy na ich temat...
Macie jakieś doświadczenie, możecie się podzielić wrażeniami o ich zakładzie naprawy nadwozi?
Dzięki!
Radość korzystała z blacharni zewnętrznej. Teraz z tego co się orientuję wykupili udziały tej firmy i jest już ich. Co do jakości to nie przejmuj się bo wszystkie są siebie warte. Jak będziesz miał farta to obędzie się bez fuszerki.
Co do cieniowania to technologicznie jest wymagane ale nie musi być.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Kwietnia 2024, 20:16:12 »
Co do jakości to nie przejmuj się bo wszystkie są siebie warte.
Ciekawa teoria...czyli wszyscy lakiernicy i blacharze są na identycznym stopniu wyszkolenia, motywacji i umiejętności. "Słuszną linię ma nasza" Toyota, cytując klasyka ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Kwietnia 2024, 21:12:23 »
Co do jakości to nie przejmuj się bo wszystkie są siebie warte.
Ciekawa teoria...czyli wszyscy lakiernicy i blacharze są na identycznym stopniu wyszkolenia, motywacji i umiejętności. "Słuszną linię ma nasza" Toyota, cytując klasyka ;)

Niestety to nie jest teoria tylko rzeczywistość i to jest problem który narasta. Nie dotyczy Toyoty tylko wszystkich marek.
Będziemy mieć to samo co na zachodzie.

Offline MB-benz

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: rav4 hybrid
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Kwietnia 2024, 23:51:37 »
Nie wszędzie tak jest , blisko mnie jest salon Toyota Ukleja , mają własną blacharnię i lakiernię. Jakość wykonania super,  robiłem tam naprawy z lakierowaniem innych aut niz toyota. Nie jest tanio ,ale za jakość wykonania i spokój po naprawie warto zapłacić.

pireus

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Kwietnia 2024, 08:13:47 »
Ledziu a gdzie tego  swojego po szkodzie całkowitej robiłeś?

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Kwietnia 2024, 08:35:01 »
Nie wszędzie tak jest , blisko mnie jest salon Toyota Ukleja , mają własną blacharnię i lakiernię. Jakość wykonania super,�  robiłem tam naprawy z lakierowaniem innych aut niz toyota. Nie jest tanio ,ale za jakość wykonania i spokój po naprawie warto zapłacić.
Ja juź nawet nie piszę o tym że coś ma być tanio tylko ma być dobrze ale za każdym razem a nie jak zmiana mistrza wypadnie. Do tego jeszcze jest jakość części blacharskiej prac. Mam kolegów robiących profi renowacje aut i niestety mają mega problem ze znalezieniem warsztatu lakierniczego który zachowa ciągłość jakości prac gdzie budżet jest gruby a auto trafia przygotowane do lakieru.

Ogólnie jest klęska w tej branży.

Aktualnie kupiłem sobie muła do pracy z porysowany mi drzwiami i błotnikiem to jak Pan od wgniotek powie że mi ich nie wyprowadzi to będę jeździł aż coś kupię w kolor bo szkoda mi nerwów na lakierników.

Najdroższe auta jak polecam komuś to mam emerytowanego blacharza który juź nie pracuje i zlituje się biorąc tylko jakieś drobne popraweczki i takiego samego lakiernika. Tylko że to jest na zasadzie umawiania się, czekania itd.a nie konkretnej roboty.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl