Autor Wątek: Instalacja lpg Prins do silnika 2,5 l  (Przeczytany 2730 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piotrek ES

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Lexus ES
Instalacja lpg Prins do silnika 2,5 l
« dnia: 18 Kwietnia 2024, 23:37:27 »
Witam.
Czy jest tu ktoś z użytkowników Camry zainteresowany kompletną instalacją LPG Prins dedykowaną do tzw. Dualwtrysku tj. silnika 2,5 l hybrid. Butla 67 litrów.
Na giełdzie pojawi się ogłoszenie.

KubaCamry

• Gość
Odp: Instalacja lpg Prins do silnika 2,5 l
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Kwietnia 2024, 20:15:11 »
Wybacz sarkazm ale wszyscy są zainteresowani instalacją lpg do auta które pali 6-7 l/100km.
No i jak z papierami do takiej używki?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Kwietnia 2024, 20:27:15 »
 Piotrek, załatwiła Ci silnik...wystarczy jeden.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Piotrek ES

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Lexus ES
« Odpowiedź #3 dnia: 21 Kwietnia 2024, 13:05:59 »
Do KubaCamry _ myślałem że facebuk to miejsce na tzw.sarkazmy. Skąd Ty wiesz co kogo tu na Forum interesuje... . Jakbyś z 80 000 robił rocznie... to mógłbym Ci pomóc policzyć po jakim czasie instalacja się zwraca mimo tego że  kosztuje kupę kasy. Co do papierów... są warsztaty,  którym coś się może przydać...
 Do Krisman _ tak ... miało być tak pięknie,  może po prostu miałem pecha. Zgadza się w moim przypadku jeden silnik wystarczy, wyleczyłem się z lpg. Najgorsze jest to, że  akurat mnie to trafiło... podobno sporo aut jeździ i wszystko jest ok....?

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Kwietnia 2024, 13:12:32 »
...słowo klucz "podobno" tylko dziwnym trafem na forum to pierwszy pewny przypadek, jeśli chodzi o ten podwójny typ wtrysku. ;)
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #5 dnia: 21 Kwietnia 2024, 14:08:09 »
Co do papierów... są warsztaty,�  którym coś się może przydać...
Za papierów potrzebujesz tylko homologację na instalke butla i tak jest do kupienia nowa.
miało być tak pięknie,�  może po prostu miałem pecha. Zgadza się w moim przypadku jeden silnik wystarczy, wyleczyłem się z lpg.
Tak miałeś pecha i jeżeli przyjmiemy że upg przetrwałoby ma samej pb do musisz upatrywać przyczyny w warsztacie który ją montował lub ewent.awarii któregoś z podzespołów LPG.
podobno sporo aut jeździ i wszystko jest ok....?
To są gierki słówek których stałeś się ofiarą. Firmy korzystajáce z reklamy na YT lub z innych form przekazu mniej profesjonalnego niż telewizja. Korzysta z tych zagrywek czyli krzykliwy tytuł, hasła "wielu zadowolonych klientów", "robimy to na całą polskę" itd. (Jak coś to Ci wkleję linki przykładowe i na tym forum się przewijające) a prawda jest tak że w tym przypadku te "sporo aut" to pewnie marginalna ilość osób biorący udział w kakiś doświadczeniach jednej firmy.

Przy instalacje LPG potrzebujesz DOBREGO WARSZTATU który jest niedaleko Twojego miejsca zamieszkania i który ogarnia dany rodzaj LPG. A najlepiej jakby też był tym warsztatem który robił w Twoim aucie przeróbkę pod LPG.
« Ostatnia zmiana: 21 Kwietnia 2024, 14:15:18 wysłana przez ledziu »

KubaCamry

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 21 Kwietnia 2024, 16:11:17 »
Część aut, które posiadam robi więcej nic 80 tys. km rocznie więc chętnie bym poznał te Twoje obliczenia.
Zwłaszcza, że Tobie zwróciła się po 85 tys. km i to razem z tym silnikiem który też chcesz sprzedać. :)
Czy za chwilę zaoferujemy nam zużyty olej?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl