Autor Wątek: elektryczne szyby (F)  (Przeczytany 55350 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wilimar

• Gość
elektryczne szyby (F)
« dnia: 31 Lipca 2005, 19:46:20 »
Witam wszystkich.
Mam małe pytanko dotyczące elektryki.
W mojej carince szyby( w przeciwieństwie do lusterek) można opuszczać lub podnosić tylko przy włączonej stacyjce.
Czy tak ma być ?
Czy mam coś walnięte?
Jeśli tak ,to jakie macie sugestie?(bezpiecznik,przewody)
 Z góry dziękujęza wasze  sugestie,cześć

Michal_P

• Gość
Odp: elektryczne szyby (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 31 Lipca 2005, 19:57:08 »
u mnie też tak jest.
Tzn nie musi być włączony silnik ale muszą działać np. nawiewy:)
To jest to drugie ustawienie stacyjki, trzecie to jest włączony silnik już:)

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #2 dnia: 31 Lipca 2005, 20:23:03 »
Cytat: wilimar
W mojej carince szyby( w przeciwieństwie do lusterek) można opuszczać lub podnosić tylko przy włączonej stacyjce.

Tak ma być (niestety :(  )

Cytat: Michal_P
trzecie to jest włączony silnik już

Trzecie to jest już kręcący rozrusznik :D (zakładając że wkładamy kluczyk w pozycji "0" )
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Michal_P

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 31 Lipca 2005, 20:25:47 »
No tak, źle nazwałem to;)

wilimar

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 31 Lipca 2005, 20:33:17 »
Dzięki za szybki (he he) odzew.
Będęmusiał z tym żyć,amoże ktoś ma inaczej lub cosik zmontował?

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #5 dnia: 01 Sierpnia 2005, 00:01:06 »
Cytat: wilimar
amoże ktoś ma inaczej lub cosik zmontował?

Ja cały czas myślę, ale nie mam czasu zrobić doktoratu ze schematu, już nie mówiąc o ciągnięciu instalacji :(
Planujęto zrobić tak (o ile siębędzie dało), żeby z głównego panelu można było zawsze otwierać/zamykać, a pasażery tylko po stacyjce.
Jak znam siebie i mój czas to najwcześniej w przyszłym roku :-DD
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Offline TURBO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 02 Sierpnia 2005, 10:18:41 »
To jest zabezpieczenie,wymóg uni europejskiej z tymi szybami po przekręceniu kluczyka. Z tego co wiem to chodzi o dzieci.

tstenzel

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Czerwca 2006, 18:00:54 »
czy gdy zdobedzie sie prowadnie, silniczki i sterowniki elektrycznego podnoszenia szyb przednich to nie bedzie problemu zamotowania ich zamiast zwykłego ręcznego sterowania????? jak bygląda ta kwestja.?? czy jest to wogóle wykonalne??? czy szyby i konstrukcja dzwi sa uniwersalne ???
« Ostatnia zmiana: 07 Czerwca 2006, 08:26:07 wysłana przez danielo »

Offline Miche

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Czerwca 2006, 19:32:58 »
Bylo by troche roboty ale jaki by byl efekt musialbyskupic przelaczniki oryginalne ktore wpasujesz na boczkach a tak z montazem nie bedzie problemu:P
Focus II 1,6 :)

tstenzel

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 07 Czerwca 2006, 00:27:48 »
każdy element instalacji mam załatwiony...główie chodzi mi o to czy silniczki bez broblemu zmieszczą sie w dzwi przystosowane wczesniej do obsługi manualnej??  ja nie bede istalował tałej płytki guzików obsługujacej wszystkie dzwi bo moj boczkej nie jest do tego przystosowany. chce tylko w dzwiach przednich zamontowac w miejscu gdzie sa orginalne zaślepki przełączniki oraz jeden na konsoli srodkowej kolo dzwigni zmiany biegówby kierowca mogł otwierac okno pasażera.   proponuję pomyslec o tym rozwiazaniu wszystkim którzy nie maja elektryki bo cena czesci  nie przekroczy 350-400zł ......pozdrawiam

Offline Miche

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Czerwca 2006, 16:17:23 »
Zmieszcza sie na bank bo oni nie robia 2rodzajow drzwi tylko 1 uniwersalne ktore posiadaja mocowania na te manulane i automatyczne
Focus II 1,6 :)

tstenzel

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 07 Czerwca 2006, 16:38:37 »
no i rwewelacja! dzieki wielkie

Offline Zigi

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Października 2006, 15:37:52 »
witam temat ten byl juz poruszany ale chciabym sie poradzic, mam instalacje manualna szyb i chcialbym miec elektryke mam fabryczne przyciski bo chcoabym zeby ta instalacja przynajmniej z zewnatrz wygladala jak fabryczna, wiem ze silowniki mozna kupic na allegro ale juz kiedys sie nacialem sprzedali mi z anglika i cos nie pasowalo a tyl wcisneli mi chyba z kombi bo w aso toyoty w opolu powiedzieli mi ze sa za dlugie tak wiec moja sprawa jest otwarta poradzcie jak umiarkowanym kosztelm zalozyc elektryke taka zeby oczywiscie pasowala pod orginalne przyciski pozdrawiam
!!!!WROCEK!!!!

jamilano

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 26 Października 2006, 17:37:54 »
Witaj,
Ja wlasnie jestem w momencie upgrade'u mojej cari w ten sam sposób (elektryczne szybki). Nie wiem czy wszystko będzie pasowalo ale zamówiłem z kilku aukcji podnośniki, kostki, kable i przyciski. Na jesdnej nie znalazłem tego wszystkiego w całości. Zobaczymy jak mi przyślą i zamontuję . Dam znać co i jak. Koszt części okolo 500 zł
POzdrawiam

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Października 2006, 17:52:12 »
Koszt może oscylować w granicach kwoty podanej przez przedmówcę natomiast ja zostawiłbym korbki. Mam 4 elektryczne okna z czego 2 mi nie działają a trzecie też niedługo przestanie. Kupowanie używanych podnośników da ten sam efekt co posiadanie ich od nowości. Taka moja skromna opinia. :-)
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl