W skrócie: jeździć, obserwować…
A poważnie - dopóki auto jest na gwarancji to wymienią gdy już skoroduje. Po gwarancji to Twój problem. Ludzie albo zabezpieczają po swojemu albo wymieniają na zamiennik (patrz „stacja konserwacja” na yt)
Nie mogę już edytować poprzedniego posta więc autokorekta w nowym poście po rzuceniu okiem na link Colina - szczególnie ostatni post na tamtej stronie.
- wtyczka ma wadę konstrukcyjną i teoretycznie serwis powinien naprawić to nawet w aucie po gwarancji - być może jest limit wieku/km - tego nie zrozumiałem.
- jeśli dobrze zrozumiałem fragment dyskusji - pracownicy serwisów Toyoty mogą to zakwestionować z niewiedzy, więc możliwe (to sobie już sam dopowiedziałem) trzeba się będzie o naprawę wykłócić
- to co wspominałem - można użyć zmiannika obudowy tego złącza, które dostępne jest u Marcina (tego, który figuruje tu jako moderator/administrator) - 3VZ - i mieć spokój z korozją w tym miejscu.
Na podstawie tego co widziałem w innych miejscach dodam jeszcze od siebie:
- ktoś pisał, że na wymianę czekał w ASO ponad 2.5 miesiące. Miał w tym czasie samochód zastępczy, ale RAVka czekała zamiast jeździć - ja planuję, gdy już będę miał auto, poprosić o wymianę na to co proponuje Marcin. Nawet jeśli Toyota naprawia to też po gwarancji to nie lubię niespodzianek.