Autor Wątek: Zamiana reflektorów.  (Przeczytany 537 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AndrzejBiałystok

• Początkujący
  • Samochód:: Toyota Prius 3
Zamiana reflektorów.
« dnia: 22 Maja 2024, 18:09:43 »
Witam.
Kupiłem niedawno Prius 3. 2012 rok polift. Auto było delikatnie puknięte z przodu. Do wymiany był zderzak i reflektory. Które pierwotnie były ledowe. A wymienione zostały  a zwykłe soczewki.
Dziś auto odebrałem. Jeździłem jakiś czas na światłach dziennych. Było wszystko ok. Do momentu aż włączyłem światła mijania. I wtedy wyskoczył błąd CHECK HEADLIGHT SYSTEM. Domyślam się że to wina nie takich reflektorów jak były oryginalne. Ale czy da się z tym coś zrobić żeby usunąć błąd??

KubaCamry

• Gość
Odp: Zamiana reflektorów.
« Odpowiedź #1 dnia: 22 Maja 2024, 22:29:33 »
Jasne, że się da. Nie dziadować tylko założyć reflektory takie jak powinny być. :)

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
Odp: Zamiana reflektorów.
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Maja 2024, 11:54:50 »
Witam.
Kupiłem niedawno Prius 3. 2012 rok polift. Auto było delikatnie puknięte z przodu. Do wymiany był zderzak i reflektory. Które pierwotnie były ledowe. A wymienione zostały  a zwykłe soczewki.
Dziś auto odebrałem. Jeździłem jakiś czas na światłach dziennych. Było wszystko ok. Do momentu aż włączyłem światła mijania. I wtedy wyskoczył błąd CHECK HEADLIGHT SYSTEM. Domyślam się że to wina nie takich reflektorów jak były oryginalne. Ale czy da się z tym coś zrobić żeby usunąć błąd??

p3  fl  -  czy chodzi ci o oryginalne xenony ver.  zwykla soczewka ?

lampy ledowe przod ?

wydawalo mi sie ze byly dwie opcje   oryginalny xenon i zwykla soczewka h11  chyba  ?

czy masz jakies inne lampy jeszcze ?

xenon ma chyba 2 soczewki mniejsze  (lub 3 juz nie pamietam)

zwykla lampa 1 soczewka h11 (i tam mozna wlozyc te chinskie ledy)

co by nie bylo trzeba zdowyc odpowiednia lampe .
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl