Autor Wątek: Konserwacja Yaris Cross  (Przeczytany 34275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4III 3ZR-FAE
Odp: Konserwacja Yaris Cross
« Odpowiedź #135 dnia: 02 Sierpnia 2025, 22:10:30 »

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #136 dnia: 03 Sierpnia 2025, 00:58:46 »

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #137 dnia: 04 Sierpnia 2025, 09:43:31 »
Wygrywa ten:

A tak szczerze to w czym jest problem ? W tym że ktoś planuje użytkowanie auta w jakimś okresie czasu ?
Wkleiłeś filmik gdzie śmierdzi konserwacją za pewnie grubo ponad 10k.pln.a dopiero dyskutowaliśmy o usłudze za 1k.oln.jako złotym środku gdzie autor przyznał iż interesuje go spokój na kolejne 5lat i tyle.
Konserwacje te "na grubo" spokojnie wystarczą na 20 lat tylko kto tyle jeździ autem? Ja robię konserwację dającą mi spokój na połowę tego czasu i przyznaje że szkoda mi kasy na coś czego nigdy nie "skonsumuje".

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #138 dnia: 04 Sierpnia 2025, 11:25:27 »
Też nie kumam o co kaman z tym "wygrywa...".
Też kupuję auta na 3-4 lata i nigdy ich nie konserwuję, bo niby czemu mam wywalać kasę na coś, co mi nie jest potrzebne? Przyszły kupiec mi za to zwróci? Auta zawsze są sprawdzane przez kupującego w przez nich wybranym warsztacie i jeszcze nigdy nie słyszałem o problemie korozji w sprzedawanych przeze mnie autach. Najczęściej auto sprzedaję praktycznie od ręki.
Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #139 dnia: 04 Sierpnia 2025, 13:09:07 »
Ty auta sprzedajesz bardzo szybko, klienci oatrza na rocznik nie podwozie, ale auta nieco starsze MAJĄCE zabezpieczenie - sprzedadzą sie szybciej i drożej.
Dziwnie się z Tobą dyskutuje, tak jak chociażby z warsztatem Krowna które "nie rekomendowałeś" ale zaznaczyłeś na forum Toyoty że są dobrzy w Toyotach.
Tu dla odmiany kolega odniósł się do reakcji na post o braku zainteresowania się tym co będzie 5lat później a Ty piszesz całkowicie nie na temat i w dodatku oczywistą oczywistość która ma być wzmocnienie wypowiedzi.

Offline Krisman

• Toyot Spamer
  • Samochód:: HTH
« Odpowiedź #140 dnia: 04 Sierpnia 2025, 13:37:12 »

Cytat:  link=topic=56711.msg851761#msg851761 date=1754299527

Moim zdaniem tak.
Ty auta sprzedajesz bardzo szybko, klienci patrzą głównie na młody rocznik nie na podwozie, ale auta nieco starsze MAJĄCE zabezpieczenie - sprzedadzą sie szybciej i drożej.
Trzy ostatnie auta sprzedałem po 3.5 roku od kupna. Wszystkie salonowe, bezwypadkowe i garażowane. Wszystkie próbowałem zostawić w rozliczeniu i wszędzie dawano mi o ok. 15kpln mniej, niż w efekcie wziąłem. Zawsze dostałem bdb cenę, która mnie satysfakcjonowała w 100%. Auta sprzedałem po 3, 5 i 12 dniach od wystawienia. Kupujący sprawdzali również  podwozie w serwisach, ale NIKT  nie rozkręcał aut, zresztą na to bym nie pozwolił.Teraz proponuję zobaczyć jak dużo osłon jest w RAV4, Tucson, Qasqhai itp. Czy auto zabezpieczone dłużej wytrzyma? Na 100%. Gdybym planował miec je 10 lat czy wiecej i byłoby to auto azjatyckie, to bez wątpienia  bym  zainwestował te 10 - 15kpln w prawdziwe zabezpieczenie  auta.

Zmiany, zmiany ,zmiany...;)

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #141 dnia: 04 Sierpnia 2025, 14:43:21 »
A tak szczerze to w czym jest problem ?

W tym, że to jest podejście "po nas choćby potop". To jest antykultura motoryzacyjna. Poza tym plany co do czasu użytkowania auta mogą się zawsze zmienić.

Przyszły kupiec mi za to zwróci?

Coraz mniej ludzi wyszukuje najtańszych ofert odsprzedaży aut używanych. Ja zawsze celuję w środek, a nawet ze wskazaniem powyżej średniej. Jeżeli w opisie auta stałoby, że miał zrobioną konserwację jako nowy, to dla mnie byłby to istotny argument za wyborem takiej oferty.

Czy auto zabezpieczone dłużej wytrzyma? Na 100%. Gdybym planował miec je 10 lat czy wiecej i byłoby to auto azjatyckie, to bez wątpienia  bym  zainwestował te 10 - 15kpln w prawdziwe zabezpieczenie  auta.

No właśnie.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #142 dnia: 04 Sierpnia 2025, 17:13:30 »
jak najlepszym nastawieniem - na pytanie, nie twoje - czy ma znaczenie zabezpieczenie. Wyjasniłem�  dlaczego
Napisałeś bezpośrednio pod postem z linkiem YT o komentarzach a i dyskusje pociągnął kolega odnosząc się do Twojego posta, ba nawet wkleił screena z jednym z komentarzy.

Komentarze pod filmem... Żenada i dramat
Kolega stwierdził iż ten komentarz był najgorszy :

Wygrywa ten:

https://zapodaj.net/plik-0LpCqazki5

czy ma znaczenie zabezpieczenie. Wyjasniłem�  dlaczego. Tobie nie podoba sie nic co napiszę wiec proszę grzecznie zebyś nie komentował moich wpisów. Wiem ze uważasz mnie za idiotę jakoś musze z tym żyć.

A teraz piszesz że to dotyczy powagi zabezpieczenia.

Gmatwasz temat zamiast powiedzieć sorki pomyliło mi się np.źle napisałem/przeczytałem itp.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #143 dnia: 05 Sierpnia 2025, 07:58:10 »
Ledziu grzecznie proszę,�  po raz drugi żebyś nie komentował moich wpisów.
Ok. Ja Cię rozumiem ale Twoje posty są publiczne i jeżeli Ci to nie odpowiada to nie pisz postów. Komentuje je w kulturalny sposób i jak najbardziej merytoryczny.
Zwróciłem uwagę że napisałeś nie na temat nic więcej.
Ja jak ostatnio skomentowałem post forumowicza @Krisman co było z mojej strony pomyłką w następnym poście przeprosiłem go i przyznałem że źle napisałem
chyba nie zrozumiałeś mnie.
Sorki. Pomyślałem o dysfunkcji automat vs manual :-)

Ty natomiast cały czas idziesz zaparte i masz pretensje iż ktoś zwrócił na to uwagę.

Idąc od początku:

Też kupuję auta na 3-4 lata i nigdy ich nie konserwuję

Uważam to samo, co za tym idzie nie widzę nic złego w  komentarzu pod filmem odnoszącym się do screena który był tu wklejony kilka postów wcześniej.
« Ostatnia zmiana: 05 Sierpnia 2025, 08:03:28 wysłana przez ledziu »

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #144 dnia: 05 Sierpnia 2025, 12:14:15 »
Cytat: Krisman w Wczoraj o 11:25:27

Też kupuję auta na 3-4 lata i nigdy ich nie konserwuję

Uważam to samo, co za tym idzie nie widzę nic złego w  komentarzu pod filmem odnoszącym się do screena który był tu wklejony kilka postów wcześniej.

Jak Ursula nam dokręci śrubę, to za 10 lat ludzie będą podspawywać dzisiejsze auta szynami kolejowymi plując sobie w brodę, że ich nie zakonserwowali.

Offline ledziu

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #145 dnia: 05 Sierpnia 2025, 12:21:56 »
Jak Ursula nam dokręci śrubę, to za 10 lat ludzie będą podspawywać dzisiejsze auta szynami kolejowymi plując sobie w brodę, że ich nie zakonserwowali.
Ale już to nastąpiło i to w stopniu większym niż ogólnie się zauważa.

Offline Obywatel1978

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #146 dnia: 05 Sierpnia 2025, 12:35:15 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl