Autor Wątek: RAV4 Executive SkyView (i inne bez koła zapasowego) - co powinno być we wkładce?  (Przeczytany 4082 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xclone

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: RAV4 Executive
RAV4 Executive SkyView - czego mam wymagać od Sprzedawcy w tej styropianowej wkładce zamiast koła? Podnosnik, trójkąt? Klucz? Czy nic? Bo kołą tam nie ma - więc nie wiem...

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Rav4 / C-HR
Kompresor i puszka z płynem do uszczelniania dziurki w oponie i wkrętka do holowania auta.... - chyba to nie mam pewności.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline xclone

• Toyot Leżący
  • *
Kompresor i puszka z płynem do uszczelniania dziurki w oponie i wkrętka do holowania auta.... - chyba to nie mam pewności.

o, ok, nic więcej? w sensie podnosnik, klucz? koło się robi bez zdejmowania, jak rozumiem? (:P ciekawe czy kompresor jakis fajny dają czy z Ali ;D )

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
U mnie to samo. Jak jade z bagazami to wkladke styropianowa wywalam i mam dodatkow miejsce na bagaz. Kompresor i plyn wkladam pod fotel kierowcy.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy

o, ok, nic więcej? w sensie podnosnik, klucz? koło się robi bez zdejmowania, jak rozumiem? (:P ciekawe czy kompresor jakis fajny dają czy z Ali ;D )
Podnośnika i klucza nie ma stąd najpierw gdy woziłem zimówkę jako zapas i tak musiałem dokupic te akcesoria. Podnośnik musi byc dośc wysoki. Potem dokupilem tez dojazdówkę - nie uznaję tych patentów do łatania. Ewentualnie mozna sobie kupic zestaw to wciskania tego sznurka z klejem. To akurat ma sens.
Kompresor... terkocze sobie ale dopompowuje i cisnienie +- 0,1 się zgadza z tym podanym na kompresorze na stacji.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline xclone

• Toyot Leżący
  • *

Podnośnika i klucza nie ma stąd najpierw gdy woziłem zimówkę jako zapas i tak musiałem dokupic te akcesoria. Podnośnik musi byc dośc wysoki. Potem dokupilem tez dojazdówkę - nie uznaję tych patentów do łatania. Ewentualnie mozna sobie kupic zestaw to wciskania tego sznurka z klejem. To akurat ma sens.
Kompresor... terkocze sobie ale dopompowuje i cisnienie +- 0,1 się zgadza z tym podanym na kompresorze na stacji.

tak, ten sznurek z kitem robi robotę w zasadzie... już raz go używałem i sprawdził się :) co do kompresora - jesli działa, to tyle potrzeba :) i jesli nic innego tam nie ma - to też luz :) tylko pytam, czego oczekiwać od Sprzedawcy - bo nie mam pojęcia :) jak mówicie, że tylko te 2 rzeczy - to tak zrobię :) bardzo dziękuję za pomoc.

Offline Hillbilly

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: Rav4 Hybrid 4x4
Jak to mówią, na zimne lepiej dmuchać i mieć coś zamiast zestawu naprawczego, ale powiem szczerze, że w poprzedniej Ravce miałem dojazdówkę i ani razu nie używałem. Raz złapałem śrubę, dopompowałem koło i dojechałem do wulkanizacji. Teraz mam tylko zestaw i nie zmieniałem wypełnienia piankowego koła. Ale ten sznurowy zestaw do naprawy rzeczywiście warto mieć. Muszę się rozejrzeć.

Offline topoll

• Toyot Spamer
300 km przejechała od odebrania. Dobrze, że miałem dojazdówkę a nie spray.

RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline Gregoriuss

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: RAV4 PHEV
Gdzie taki sznurkowy zestaw mozna kupic? W Norwegii w warsztatach takie uzywaja i nie bawia sie w wulkanizacje.

Offline topoll

• Toyot Spamer
RAV4 V C+S AWDi Pure White.
Śnieżynka Raffi ;) https://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=55311.0

Offline firek

• Toyot Zmotoryzowany
  • Samochód:: RAV4 JBL Black
Jak to mówią, na zimne lepiej dmuchać i mieć coś zamiast zestawu naprawczego, ale powiem szczerze, że w poprzedniej Ravce miałem dojazdówkę i ani razu nie używałem. Raz złapałem śrubę, dopompowałem koło i dojechałem do wulkanizacji. Teraz mam tylko zestaw i nie zmieniałem wypełnienia piankowego koła. Ale ten sznurowy zestaw do naprawy rzeczywiście warto mieć. Muszę się rozejrzeć.
Dojazdówka to trochę jak ubezpieczenie. Bardzo rzadko się korzysta, ale warto mieć w razie w...

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
Noo... ja raz zakladałem.....

.... żeby sprawdzic czy pasuje ;)

https://photos.app.goo.gl/2WVvudFfbcgqeMEt7
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline igorqq

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Rav4 exe 4x4
.... żeby sprawdzic czy pasuje

12 lat i 300000 km jeździłem bez koła zapasowego ;) - aż w końcu na trasie złapałem gumę. Assistance zadziałał bez zarzutu - w sumie nawet nie bardzo długo na nich czekałem - może z godzinę. Odstawili pod blok. Wszystko pięknie i ładnie. Teraz tylko do wulkanizatora na szybką wymia...
a nie... czekaj...
- to był przełom listopada/grudnia - terminy tak 1.5-2 tygodnie
- nawet gdyby mi miał zrobić od ręki to jakoś trzeba się do niego dostać - a samochód stoi pod blokiem i nie bardzo mam go na czym zostawić po odkręceniu koła (nie mówiąc już o wszystkich kołach)

Skończyło się tak, że i tak kupiłem dojazdówkę. Teraz w RAVce będę miał koło w standardzie, ale gdybym nie miał to pomimo assistance i tak bym kupił.

Offline marekj

• Toyot Chodzacy
Dokładnie tak to jest. Można złapać kapcia w dzień roboczy w duzym mieście, a można w sobotę wieczorem w Austrii jadąc akurat do Włoch. I wtedy jesteśmy głęboko w d.... bo assitance nam odstawi auto do serwisu, który otworzą w poniedziałek, a my spędzimy upojne dwa dni w hotelu z widokiem na austostradę. Dziękuję. Wiem że szansa mała ale ubezpieczenie od tego jest jednorazowe.
Pozdrawiam
Marek

RAV4:

Offline KriSSo

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: RAV4 HEV AWD-i
Marku, chętnie bym dokupił GOTOWY, zestaw, najlepiej oryginalny, tylko że w Toyocie nie występuje jako akcesorium dodatkowe. Nie można zamówić. Trzeba szukać zestawu z drugiej ręki, tylko czy są jakieś przeciwwskazania?

Czy są jakieś różnicę w podłodze, kształcie, niewiem kurczę, w czymkolwiek, co tłumaczyłoby ten IDIOTYZM, że wraz z panoramą nie można mieć koła zapasowego? Jeśli nie ma różnic, to muszę kupić i w nosie mam zestawy naprawcze.
Pozdrawiam,

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl