Autor Wątek: Zasięg całkowity a stan/jakość baterii?  (Przeczytany 4134 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcinc711

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius3 2010
Odp: Zasięg całkowity a stan/jakość baterii?
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Czerwca 2024, 20:18:05 »
Przy założeniu że od tankowania do tankowania jeździsz po mieście /nie dzienne, nie chwilowe, nie tankowane co 2 dzień, chyba że taxi/ powiedzmy tankujemy po przekroczeniu/spaleniu połowy zbiornika, czy ile tam sobie zakładacie, zwykła jazda 100% miasto. Tankujesz liczysz spalanie - ile Wam wyszło maksymalnie spalanie? (mi 6,16l ze zużytą baterią w mieście siedmiu wzgórz)

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Czerwca 2024, 13:57:35 »
Nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć na to pytanie. Nie poruszam się na tyle po mieście żeby ten wynik był miarodajny.
Jeżdżę w cyklu mieszanym, trochę trasa, trochę miasto (taką mam drogę do pracy). Tankuję zawsze do pełna i z reguły jadę na stację jak mam 2 kreski do końca na wskaźniku poziomu paliwa. I wtedy mi wychodzi ile spaliłem na całym baku.
"Trasę" da się sprawdzić, bo w tym przypadku z reguły jesteśmy w stanie spalić cały bak w kilka godzin jadąc np. nad morze, ale po mieście tyle nie jeżdżę i zawsze będzie to spalanie chwilowe/dzienne.
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline pppt

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Czerwca 2024, 12:09:13 »
Wczoraj zatankowałem do pełna. Przejechałem 681,5 km, zasięg jaki mi pozostał to 152 km, w momencie tankowania miałem jeszcze 3 kreski na wskaźniku paliwa.
Zalałem 32 l, spalanie wg. komputera 4,40 l/100 km, spalanie rzeczywiste 4,70 l/100 km. Zasięg po zatankowaniu: 825 km.
Toyota PRIUS 1,8 HSD 2011 Prestige
Toyota Yaris 1,3 VVT-i 2003 Sol

Offline marcinc711

• Toyot Leżący
  • *
  • Samochód:: Prius3 2010
« Odpowiedź #18 dnia: 01 Lipca 2024, 09:04:21 »
Dzięki bardzo, jednak moja bateria nie jest w dobrej kondycji, mam spalanie w okolicach 6

Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka

Offline sirkris55

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: P3 fl / C-HR
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Lipca 2024, 09:18:30 »
Dzięki bardzo, jednak moja bateria nie jest w dobrej kondycji, mam spalanie w okolicach 6

Wysłane z mojego RMX3085 przy użyciu Tapatalka

chyba nie ma sie czym przejmowac wszyscy mamy auta kilkunastoletnie kazdy ma inny styl jazdy , mysle  ze dopoki brak bledow , awarii lub stanu serwisowego nie ma czym sie martwic czy auto pali 4 czy 6 chyba to nie jest az tak istotne , chyba ze to nowe idealne auto to moze wtedy .

jeden p3  krotkie odcinki komputer pokazuje 9 litrow 2015r ogolnie auto sprawne  (pewnie jakbym wlozyl z 20-30 tysiecy to by pokazal 7 )

drugi za 90 pln robi 500 km na gazie komputer pokazuje 6-7

c-hr  w miare nowy od  4,1-5  jazda emeryta .

zawsze mozna wydac 4 kola na baterie ale czy jest sens ?   moze w pluginie  to tak a tu i tak da sie przejechac 2-4 km na baterii delikatnie operujac gazem (tak wiem ona wspomaga) 

mysle ze i tak jest super .

ps. poruszam sie czasem nowym audi 5.0tdi  to jest diesel 3l  w miescie spalanie 16-18 l  nowka i gdzie ta oszczednosc w trasie ponizej 10 ciezko zejsc  , takze  priusy wypadaja super .

good luck.
prosze nie krzyczec,,,dziekuje..

za błędy - literówki z gory przepraszam :-))
to nie skapstwo lubie grzebac przy aucie :-)
techstream & icar

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl